Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888


Brecht en Jef zijn aan een leuk, langlopend project begonnen, genaamd  “Homo Beerectus”. Jef Pierens is brouwer/eigenaar van brouwerij “d’Oude Maalderij” in Izegem. Gespreid over 6 jaar zullen een 30-tal originele brouwsels het levenslicht zien die via een exclusief netwerk van 30 ambassadeurs verdeeld zullen worden. “De Heeren van Liedekercke” is één van die ambassadeurs waar u het hele project zal kunnen volgen en proeven.

Rode draad in het verhaal – zowel bij het samenstellen van de bieren als bij de keuze van de ambassadeurs – is het creëren van een meerwaarde. De Homo Beerectus brengt het beste samen uit elke en iedere natuur, waarbij duurzaam ondernemen centraal staat met de nadruk op vakmanschap, kwaliteit en authenticiteit.

Bij  het hele project zijn diverse categorieën van mensen betrokken :

–          D’Oude Maalderij als initiatiefnemer

–          specialisten : telers van hop en graangewassen, wetenschappers en overheid

–          promotoren en speciaalzaken als ambassadeur om het project uit te dragen

–          gepassioneerden om het project te beleven : kenners, liefhebbers, culinaire genieters

Op het speciale ‘Homo-Beerectus-bord’ kan u de evolutie van het project volgen. Het eerste bier luistert naar de naam “Bizarre Brewer” en is een soort koffie-porter geworden. Ongeveer alle 10 weken zal er nieuw bier gepresenteerd worden. En, op is op. Het zijn dus eenmalige brouwsels die niet meer terugkomen. Het eerste bier was Bizarre Brewer, een type porter. Het tweede nu verkrijgbaar is de Peculiar Pupil, een bier op basis van Hibiscus.

Veel meer info over het hele project vindt u op www.homobeerectus.com

Wordt u één van de volgers ?

Share

Tot nu toe hielden we er de spanning in, maar nu…. is het moment aangebroken om u fier ons nieuwste product voor te stellen! Het kind luistert naar de naam HeerenGin en is – hoe kan het ook anders – een echte BIERGIN!

Basisproducten zijn ons Heerenbier en ons Sodalitasbier; het blonde en donkere huisbier van de Heeren van Liedekercke!, waarvan we rijke distillaten maken en samenvoegen. De afwerking gebeurt met kruiden die ook een brouwer tijdens het brouwproces gebruikt. Het is een krachtige gin geworden die duidelijk verwijst naar het basisproduct, het bierdistillaat, maar ook naar warme kruiden, zoals peper. Door toevoeging van citroenverbena creëren we een verrassend frisse afdronk…

En natuurlijk zou ook een flesje Heerengin onder de kerstboom niet misstaan!

Heeft u vragen of wil u bestellen? Aarzel niet om ons te contacteren!

Via 053/68 08 88 of info@heerenvanliedekercke.be

Share

RODENBACH ALEXANDER,
EEN EXCLUSIEF, LIMITED EDITION
BIER MET ZURE KERSEN,
GERIJPT OP EIKEN FOEDERS

RODENBACH Alexander wordt gebrouwen in Brouwerij RODENBACH in het West-Vlaamse Roeselare. Dit bier van gemengde gisting bestaat uit 2/3de bier dat 24 maanden op eiken foeders heeft gerijpt en 1/3de jong bier, waarna het een 
maceratie met zure kersen ondergaat.

Dit bijzondere bier met zijn unieke, gebalanceerde palet, complexe afdronk en subtiele fruit- en houttoetsen is ongetwijfeld één van de beste Sour Ales die RODENBACH ooit creëerde. Het werd voor het eerst gebrouwen in 1986, ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van Alexander Rodenbach en is nu terug op algemeen verzoek van bierliefhebbers in binnen- en buitenland. Zijn afdronk doet denken aan een Bourgognewijn en dankzij zijn ‘fraîcheur’ is dit bier perfect bij het aperitief, bij een kaasassortiment of een dessert.

Share


Beste bezoeker,

Welkom op onze internet-stek. U vindt hier alle informatie over onze menu’s en activiteiten voor de komende maanden. Wij hopen u graag persoonlijk te mogen begroeten.

Share