Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888


Tot nu toe hielden we er de spanning in, maar nu…. is het moment aangebroken om u fier ons nieuwste product voor te stellen! Het kind luistert naar de naam HeerenGin en is – hoe kan het ook anders – een echte BIERGIN!

Basisproducten zijn ons Heerenbier en ons Sodalitasbier; het blonde en donkere huisbier van de Heeren van Liedekercke!, waarvan we rijke distillaten maken en samenvoegen. De afwerking gebeurt met kruiden die ook een brouwer tijdens het brouwproces gebruikt. Het is een krachtige gin geworden die duidelijk verwijst naar het basisproduct, het bierdistillaat, maar ook naar warme kruiden, zoals peper. Door toevoeging van citroenverbena creëren we een verrassend frisse afdronk…

En natuurlijk zou ook een flesje Heerengin onder de kerstboom niet misstaan!

Heeft u vragen of wil u bestellen? Aarzel niet om ons te contacteren!

Via 053/68 08 88 of info@heerenvanliedekercke.be

Share

Op donderdag 2 maart organiseren we een whiskytasting, een beetje anders dan anders.  Als gastspreker verwelkomen we Johan Laermans die stokerij De Molenberg – Het Anker presenteert. We proeven de Gouden Carolus tripel, die als basis dient voor de whisky. Vervolgens het eerste distillaat, de Gouden Carolus Classic Malt. Intussen zijn er ook al een aantal verjaardags-edities  en stokerij-edities.  Ikzelf kijk enorm uit naar deze avond.

Afsluiten doen we met een gerechtje op basis van whisky.

Reservatie noodzakelijk. 30.00€ per persoon.

Share

Lupulus Hopera

De Lupulus Hopera van Brasserie Les 3 Fourquets is een bier van het type Pale Ale, met een alcoholgehalte van 6 vol. %. Het subtiele karakter van dit bier zit in de hop, die met haar uitgesproken bitterheid maar vakkundig gecontroleerd 35 IBU weergeeft. De neus is krachtig :  een exotisch fruitig aroma, perzik, wat hopbitterheid, een granige mouttoets en iets wat op gedroogd gras lijkt. De volmondige smaak wordt verder geaccentueerd door het gebruik van 4 hopsoorten, waaronder een geheime exotische hop in dry hopping. Het bier is mooi zacht gehopt bitter van smaak, erg droog, met zeer in de verte een subtiel zoetig & fruitige toets. De nasmaak is bitter en droog uitvloeiend. Kortom: een mooie, zachte doordrinker.  De Lupulus Hopera is een symfonie van hops… Deze komen uit de 4 hoeken van de wereld, en geven een zekere finesse aan het bier zodat zowel fans van complexe bieren als beginners, op zoek naar smaakvolle en verfrissende bieren, hiervan zullen houden.

Share


Beste bezoeker,

Welkom op onze internet-stek. U vindt hier alle informatie over onze menu’tain’ten activiteiten voor de komende maanden. Wij hopen u graag persoonlijk te mogen begroeten.

Share