Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888


Brouwerij Contreras is een familiale artisanale brouwerij opgericht in 1818. Vandaag staat met Ann Contreras en Frederik De Vriese de 6e generatie aan de brouwerskuip. Als kleine regionale brouwerij brouwde men in eerste instantie enkel het Tonneke en Marsbier. Maar de jongste generatie investeerde fors en breide het gamma uit met diverse bieren die luisteren naar de naam “Valeir”. De biergoeroe Michael Jackson omschreef de Valeir blond ooit als “een juweel onder de Belgische bieren”.
We voorzien een uitgebreid brouwerijbezoek met de brouwmeester/eigenaar zelf aan het woord. We bewonderen de (onlangs gerestaureerde) originele brouwzaal die dateert uit midden vorige eeuw en uniek is in zijn soort. We ontdekken het volledige brouwproces van gerstkorrel tot het heerlijke gerstenat, uiteraard gevold door een degustatie.

Bent u geïnteresseerd het volledige scala Valeirbieren te proeven ? Of gewoon benieuwd om de nieuwe brouwerij te zien?
Schrijf je dan nu en ga mee op nocturnebezoek.
DE BUS VERTREKT STIPT OM 18.15!
Na het brouwerijbezoek plannen we nog een bezoekje aan een gezellig authentiek cafeetje in de buurt waarna we huiswaarts keren en rond 23.30u terug in Liedekerke zijn.
Voor 29,00€ bent u erbij : bezoek aan de brouwerij, degustaties, busvervoer en 2 consummaties in cafeetje inbegrepen.

Graag vooraf inschrijven. Wij hopen dat u erbij bent en we maken er samen een leuke avond van. Tot dan.

Groetjes,
Joost en Jessie,
Tom en Els
De “DHL-crew”

Share

Tot nu toe hielden we er de spanning in, maar nu…. is het moment aangebroken om u fier ons nieuwste product voor te stellen! Het kind luistert naar de naam HeerenGin en is – hoe kan het ook anders – een echte BIERGIN!

Basisproducten zijn ons Heerenbier en ons Sodalitasbier; het blonde en donkere huisbier van de Heeren van Liedekercke!, waarvan we rijke distillaten maken en samenvoegen. De afwerking gebeurt met kruiden die ook een brouwer tijdens het brouwproces gebruikt. Het is een krachtige gin geworden die duidelijk verwijst naar het basisproduct, het bierdistillaat, maar ook naar warme kruiden, zoals peper. Door toevoeging van citroenverbena creëren we een verrassend frisse afdronk…

En natuurlijk zou ook een flesje Heerengin onder de kerstboom niet misstaan!

Heeft u vragen of wil u bestellen? Aarzel niet om ons te contacteren!

Via 053/68 08 88 of info@heerenvanliedekercke.be

Share

Lupulus Hopera

De Lupulus Hopera van Brasserie Les 3 Fourquets is een bier van het type Pale Ale, met een alcoholgehalte van 6 vol. %. Het subtiele karakter van dit bier zit in de hop, die met haar uitgesproken bitterheid maar vakkundig gecontroleerd 35 IBU weergeeft. De neus is krachtig :  een exotisch fruitig aroma, perzik, wat hopbitterheid, een granige mouttoets en iets wat op gedroogd gras lijkt. De volmondige smaak wordt verder geaccentueerd door het gebruik van 4 hopsoorten, waaronder een geheime exotische hop in dry hopping. Het bier is mooi zacht gehopt bitter van smaak, erg droog, met zeer in de verte een subtiel zoetig & fruitige toets. De nasmaak is bitter en droog uitvloeiend. Kortom: een mooie, zachte doordrinker.  De Lupulus Hopera is een symfonie van hops… Deze komen uit de 4 hoeken van de wereld, en geven een zekere finesse aan het bier zodat zowel fans van complexe bieren als beginners, op zoek naar smaakvolle en verfrissende bieren, hiervan zullen houden.

Share


Beste bezoeker,

Welkom op onze internet-stek. U vindt hier alle informatie over onze menu’s en activiteiten voor de komende maanden. Wij hopen u graag persoonlijk te mogen begroeten.

Share