Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

Geproefd op 6 maart 2016 : Joost – Tom – Els – Tom – Daan – Arnoud

Cantillon is lang de enige Brusselse brouwerij geweest, maar dat is verleden tijd. Sinds enige jaren is er Brasserie de La Senne en met Brussels Beer Project en En Stoemelings zijn er nu al vier brouwerijen in onze hoofdstad. Nog andere projecten staan op stapel.

We proeven voor u de bieren van En Stoemelings, het werk van 2 jonge Brusselaars die hun intrek genomen hebben achter een ‘vitrine’ in hartje Marollen. Ze brouwen amper een 500 liter per week.

Proefresultaat :

De Curieuse Neuse is een moutige frisse tripel met slechts 7 vol. % alc, Het is een perfect gebalanceerd bier met een ongelooflijke symbiose tussen mout, hop en gist. De aromatische kwaliteiten vinden een mooi verlengde in de smaak. En Stoemelings maakt geen uitgesproken hoppige bieren, maar deze Curieuse Neuse verwent ons wel met een zeer lange, zachte aangename nabitterheid. Het is een eerder klassieke lichte tripel met veel fruitesters in de neus (banaan, appel), zacht, niet te zoet en niet te bitter. Een beetje een allemansvriend, maar dan wel één met karakter.

De Cuvée Houdini laat ons nog meer verrassen. Het amberkleurige bier met prachtige rode schijn heeft een frisse caramel-mout geur met in ondertoon lichte citrustoetsen. In smaak is het net omgekeerd en nemen de koriander en appelsienschil de bovenhand op het moutige. Ondanks zijn weinige alcohol geeft dit bier ons een complexe indruk met heel veel aroma en smaak, die bovendien ook mooi evolueren naarmate het bier openkomt. Ook hier ligt de focus zeker op mout en gist, niet op hop.

De Geele Tram is slechts 5 vol. % alc. maar geeft ons minstens evenveel inspiratie als het over aroma gaat : opnieuw veel citrus, pepertjes, kinnekessuiker, gebraadje, thee, … een frisse doordrinker, geef ons gerust een tweede !

Drie leuke biertjes, een verrijking voor de ware bierliefhebber.