Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

SPIJSKAART   – SUGGESTIEKAART  VAN DE MAAND

Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u  en nog eens tussen 18.00 en 22.00u

BIERKEUKEN

Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten

FEESTMENUS

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!

Voorgerechten… het feest kan beginnen!

6,00 € Verse soep op basis van VERSE groenten met lekker brood! BIER is de “soep van de dag”

Aanbevolen bier: Saxo bio


15,00 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje en Sodalitasdressing

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree


19,50 € Vers bereide garnaalkroketjes geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van oud Bruin

Het stokkepaardje van culinaire recensenten! Ze mogen langskomen… Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Liefmans Goudenband van ‘t vat


15,00 € Een duo van kaas- en garnaalkroketten voor wie niet kiezen kan…

Aanbevolen bier: Bacchus


16,00 € / 25,00 € Burrata van een exclusieve producent in Puglia, zuidelijk Italië – Hemels!

Zelden hebt u zo iets lekkers geproefd – Zo eerlijk als hij eenvoudig en exclusief is! In niets te vergelijken met de “commerciële” mozzarella serveren we dit kaasje zo puur mogelijk! Tomaat – Salade – Grijze noordzeegarnaal – Groene pesto – Oude balsamico – Artisanale Kriek. Aanbevolen bier: La Trappe puur


13,00 € / 21,00 € Voor de liefhebbers kan ook een vegetarische versie!! (zonder garnaal).

Aanbevolen bier: La Trappe puur


17,50 € Spaanse “gazpacho” – Schuimpje van komkommer, limoen, yoghurt en ambachtelijke Geuze

“Croque Monsieur” met Boursin kruidenkaas en gerookte heilbot. De grote vakantie mag dan voorbij zijn, wij laten de zomer nog wat verder duren… Aanbevolen bier: Peak Summer


17,50 € Wilde Argentijnse scampi – Varkenswang in Rodenbach gepocheerd met ‘vadouvan’ kruiden

Bulgur – Loofwortel – Tuinboon – Crumble van wasabi & krupuk. Een festijn aan wereldse smaken! Aanbevolen bier: Abbaye des Rocs blond


20,00 € “Toast champignons” met gebakken griet – Mayonaise van truffel en Heerenbier

De hemel op aarde! Voor een feestelijke gelegenheid… Of gewoon omdat u levensgenieter bent! Aanbevolen bier: Gen Goulf Cêpes


Ook al onze salades kunnen als voorgerecht verkregen worden



Hoofdgerechten vis “net uit het net”

WILDE SCAMPI UIT ARGENTINIË –TOP KWALITEIT!!!

De op zee gevangen Argentijnse rode garnaal is een garnaal van buitengewoon kaliber, niet van grootte, wel van kwaliteit! Uiterlijk lijkt hij op een gewone scampi, alleen is deze iets roder voor en na het koken. De smaak is echter absoluut bijzonder en het vlees heeft meer weg van langoustine. Doordat de garnalen al op de boot worden ingevroren, blijven de versheid en zilte smaaknuances bewaard en ervaar je de bijzondere smaakkwaliteiten! Prijs volgens aantal stuks: 5 / 8 / 12.


14/18/24 € Scampi in geurende lookboter en lambiekbier, een klassieker die steeds smaakt!

Aanbevolen bier: Hommelbier


16/20/26 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie… Aanbevolen bier: La Trap taupe wild


25,00 € “Fish & Chips” de typische Britse populaire ‘afhaalmaaltijd” in een nieuw kleedje gestoken!

Op basis van schelvis en dikke frieten - Gevarieerde salade en tartaarsaus met Geuze & erwtjes. Wie (klassiek gezien) azijn wil om over zijn frieten te doen, vraag er gerust naar… Aanbevolen bier: La Trappe wit


32,00 € Carpaccio van Coeur-de-boeuf-tomaten en burrata met pesto, pijnboompitjes en artisanele Kriek

Gebakken kabeljauwhaasje en grijze Noordzeegarnaal – Heerlijke verwennerij! Aanbevolen bier: Sangl’ IPA


32,00 € Feestelijke “bouillabaisse” met lekkers uit de zee (garnaal-scampi-kabeljauw-zalm-pladijs-mossel-kokkels…)

Met een vleugje anijs, een streepje look… en enkele kaastoasten ‘Orval’ om het geheel te sublimeren! Aanbevolen bier: Rochefort tripel



Hoofdgerechten vlees, het beenhouwershoekje

16,00/20,00 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht” met een beetje mayonaise, ketchup, tabasco, Worcestershire, ajuintjes en augurk; blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Five


22,00 € Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

Het varkenshaasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aromas van cacao en kruiden en wordt geserveerd met groentenpuree, kroketjes, een assortiment warme groentjes en verder afgewerkt met een streepje chocoladesaus. Aanbevolen bier: Heerenbier


21,00 € Royale vleesbrochette (varkenshaasje, kalkoen, worst en spek)


21,00 € Verleidelijke kippenbrochette


21,00 € Varkenshaasje van Duroc d’Olives


25,00 € Rundssteak van Belgisch wit-blauw ras (+/- 250gr)


25,00/35,00 € Belgische entrecôte – Rib-Eye “dry-aging“ – super-kwaliteit van vlees (150/280gr)


SAUS naar keuze

  • champignonroomsaus: Gen Goulf Cepes
  • peperroomsaus: Crazy Christmas
  • Stroghanoff (Vodka en tomaat): Mère Noël
  • Heeren van Liedekercke: Winterbie(huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)


25,00 € Ribbetjes ‘Ketjab’ met Indische kruiden en een gevarieerd slaatje… Zelden heb je ze zo lekker gegeten!

Aanbevolen bier : Lefort Bruin


27,00 € “Kip met appelmoes” gesublimeerd! Appelmoes & Knolselder – Appelbeignet – Opgevuld Cox’s appeltje

Kip uit de Landes – Paella van kip – Opgevulde kip spinazie/Ganda – Gemarineerd kippenboutje. Aanbevolen bier: La Cambree



Onze ‘ VLAEMSCHE’ keuken (en we zijn er fier op!)

…met een knipoogje naar Brussel en Wallonië


18,00 € Le vrai stoemp Bruxellois met braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd

’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole


18,00 € “Orvalliflette”, een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas)

Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


21,00 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes. Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ‘t vat


18,00 € Ballekes in tomatensaus met Sodalitas en oregano – Een nostalgische delicatesse…

Hier smaken ze nog beter dan elders! Aanbevolen bier: Sodalitas van’t vat



Specialiteit van het huis…

25,00 € DE HEEREN-BURGER

Een hamburger van 100% Angus Aberdeen vlees – Belgisch Breydelspek - Gekonfijte ajuin – Sodalitaskaas – Mosterdsausje met Heerenbier – Sesambroodje - Gevarieerde salade en dikke frieten. Aanbevolen bier: Duo Heerenbier / Sodalitas