Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

SPIJSKAART   – SUGGESTIEKAART  VAN DE MAAND

Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u  en nog eens tussen 18.00 en 22.00u

BIERKEUKEN

Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten

FEESTMENUS

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!

Voorgerechten… het feest kan beginnen!

6,00 € Verse soep op basis van VERSE groenten met lekker brood! BIER is de “soep van de dag”

Aanbevolen bier: Saxo bio


12,50 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje en Sodalitasdressing

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree


17,50 € Vers bereide garnaalkroketjes geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van oud Bruin

Het stokkepaardje van culinaire recensenten! Ze mogen langskomen… Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Liefmans Goudenband van ‘t vat


15,00 € Een duo van kaas- en garnaalkroketten voor wie niet kiezen kan…

Aanbevolen bier: Bacchus


16,00 € “Gazpacho” van tomaat en meloen met geitenkaas

Broodje “vitello tonnato” met Duvel Tripel Hop (kalfsvlees – tonijn – pesto – Parmezaan – tomaat – ansjovis). Gulzig zijn met stijl en een vleugje creativiteit! Aanbevolen bier: Lindemans Tarot d’Or


16,00 € “Tarte Flambée” – Rode Ajuin – Zure room – Gruyère – Champignons – Gedroogde ham – Gedroogde Ajuin

Rode paprikasalsa met Rodenbach grand cru – Alleen bij het lezen van dit gerechtje begin ik al te kwijlen. Aanbevolen bier: Vicaris Tripel geuze


18,50 € “Méli-Mélo” van tuinbonen, erwtjes, munt en chorizo, een Spaanse combinatie die heerlijk smaakt!

Gebakken ombervis, een sappige Mediteraanse ‘baars’…. Misschien kan je dit thuis ook klaarmaken, maar of het even lekker gaat zijn, valt af te wachten…. En bovendien hoef je hier de afwas niet te doen! Aanbevolen bier: Quintine blond van ‘t vat


Ook al onze salades kunnen als voorgerecht verkregen worden


16,00 € “Sigaar van zalm” – Mijn signatuurgerecht…

Tartaar van Schotse zalm gemarineerd in ambachtelijke Geuze met tuinkruiden. Zeewier – As van zwarte olijven – Sorbet van ‘Gin Tonic’ - Aanbevolen bier: Petrus Aged Pale van ‘t vat


17,00 € Een heerlijke combinatie van asperges, Gandahamsnippers en Parmezaan

Choronsaus (béarnaise – tomaat – Chimay tripel) - Er is morgen tijd genoeg om te diëten! Aanbevolen bier: Boriner Vice


18,00 € Tongschar “Niçoise”

Smeuïge aardappelpuree met gekookte eitjes, ansjovis, gefruite ui, teentje look en peterselie - “Salade” van boontjes, tomatenkubus en Hommel-vinaigrette - Lekker eten hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn! Meestal zelfs niet…. Aanbevolen bier: Hommel Fresh hop van ‘t vat



Hoofdgerechten vis “net uit het net”

WILDE SCAMPI UIT ARGENTINIË –TOP KWALITEIT!!!

De op zee gevangen Argentijnse rode garnaal is een garnaal van buitengewoon kaliber, niet van grootte, wel van kwaliteit! Uiterlijk lijkt hij op een gewone scampi, alleen is deze iets roder voor en na het koken. De smaak is echter absoluut bijzonder en het vlees heeft meer weg van langoustine. Doordat de garnalen al op de boot worden ingevroren, blijven de versheid en zilte smaaknuances bewaard en ervaar je de bijzondere smaakkwaliteiten! Prijs volgens aantal stuks: 5 / 8 / 12.


12/16/22 € Scampi in geurende lookboter en lambiekbier, een klassieker die steeds smaakt!

Aanbevolen bier: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie… Aanbevolen bier: La Trap taupe wild


25,00 € “Fish & Chips” de typische Britse populaire ‘afhaalmaaltijd” in een nieuw kleedje gestoken!

Op basis van schelvis en dikke frieten - Gevarieerde salade en tartaarsaus met Geuze & erwtjes. Wie (klassiek gezien) azijn wil om over zijn frieten te doen, vraag er gerust naar… Aanbevolen bier: La Trappe wit


28,00 € Kabeljauw “Heeren van Liedekercke” – Terug van weggeweest!!

Het haasje gepocheerd in ons eigen Sodalitasbier – Een smeuïg pureetje met spinazie - Overheerlijk romig sausje met fijne groentjes – Breydelspek en gebakken Krieltjes! Begin alvast maar te kwijlen en geniet! Aanbevolen bier: Leopold 7


30,00 € Roggevleugel in kappertjesboter met prei, loofwortel en natuuraardappel

Een klassieker die zijn gelijke niet kent…. Aanbevolen bier: Goliath tripel


32,00 € Stoofpotje van Belgische Asperges, pesto en grijze Noordzeegarnaal – Gebakken kabeljauwhaasje

Aardappelpureetje “op Vlaamse wijze” met geplette eitjes, peterselie, boter en Westmalle tripel - Begin alvast maar te kwijlen en geniet! Aanbevolen bier: Hop the brewer


18,00 € / 30,00 € “Tomaat Garnaal” met grijze Noordzeegarnaaltjes uit Zeebrugge… (enkel of dubbel)

Neem het ons a.u.b. niet kwalijk, maar wij pellen onze garnalen niet zelf! Dan zouden we in het weekend helemaal niet meer moeten gaan slapen... Wel durven we garanderen dat het Belgische (en dus de beste!) garnalen zijn die geen seconde - een diepvries gezien hebben en dat is toch ook al een hele geruststelling! Wenst u cocktailsaus, vraag er gerust naar…. Aanbevolen bier: Dilleke



Hoofdgerechten vlees, het beenhouwershoekje

16,00/20,00 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht” met een beetje mayonaise, ketchup, tabasco, Worcestershire, ajuintjes en augurk; blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Five


22,00 € Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

Het varkenshaasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aromas van cacao en kruiden en wordt geserveerd met groentenpuree, kroketjes, een assortiment warme groentjes en verder afgewerkt met een streepje chocoladesaus. Aanbevolen bier: Heerenbier


21,00 € Royale vleesbrochette (varkenshaasje, kalkoen, worst en spek)


21,00 € Verleidelijke kippenbrochette


21,00 € Varkenshaasje van Duroc d’Olives


25,00 € Rundssteak van Belgisch wit-blauw ras (+/- 250gr)


25,00/35,00 € Belgische entrecôte – Rib-Eye “dry-aging“ – super-kwaliteit van vlees (150/280gr)


SAUS naar keuze

  • champignonroomsaus: Gen Goulf Cepes
  • peperroomsaus: Crazy Christmas
  • Stroghanoff (Vodka en tomaat): Mère Noël
  • Heeren van Liedekercke: Winterbie(huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)


28,00 € Iberico-varken “Pata Negra” – super mals, smaakvol en cholesterolverlagend vlees!

Pureetje met pickles en gebakken bloemkool – Sausje van Westmalle dubbel, dragon en Tierenteyn - Een waar genot! Voor kritische foodies evengoed als voor sympathieke lekkerbekken…. Aanbevolen bier: Chimay blauw van’t vat


24,00 € “Crispy” gevogelte met pesto en panko – “Tzatziki” met munt – Kipmerguez

Tomatencompote – Rode paprika opgevuld met kippengehakt, ratatouille en “kabouterrijst” - Aanbevolen bier: Bon Secours 4 Houblons



Onze ‘ VLAEMSCHE’ keuken (en we zijn er fier op!)

…met een knipoogje naar Brussel en Wallonië


17,00 € Le vrai stoemp Bruxellois met braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd

’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole


17,00 € “Orvalliflette”, een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas)

Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


20,00 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes. Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ‘t vat


18,00 € Spiering met gekonfijte ajuin, spruitjes & spek en aardappelrösti – Mosterdsausje

Vlaamse boerenkost op z’n best! Aanbevolen bier: Vicaris tripel



Specialiteit van het huis…

25,00 € DE HEEREN-BURGER

Een hamburger van 100% Angus Aberdeen vlees – Belgisch Breydelspek - Gekonfijte ajuin – Sodalitaskaas – Mosterdsausje met Heerenbier – Sesambroodje - Gevarieerde salade en dikke frieten. Aanbevolen bier: Duo Heerenbier / Sodalitas