Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

SPIJSKAART   – SUGGESTIEKAART  VAN DE MAAND

Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u  en nog eens tussen 18.00 en 22.00u

BIERKEUKEN

Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten

FEESTMENUS

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!

Voorgerechten… het feest kan beginnen!

6,00 € Verse soep op basis van VERSE groenten met lekker brood! BIER is de “soep van de dag”

Aanbevolen bier: Saxo bio


12,50 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje en Sodalitasdressing

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree


17,50 € Vers bereide garnaalkroketjes geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van oud Bruin

Het stokkepaardje van culinaire recensenten! Ze mogen langskomen… Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Liefmans Goudenband van ‘t vat


15,00 € Een duo van kaas- en garnaalkroketten voor wie niet kiezen kan…

Aanbevolen bier: Bacchus


Ook al onze salades kunnen als voorgerecht verkregen worden


15,00 € Burrata van een exclusieve producent in Puglia, zuidelijk Italië – Hemels!

Zelden hebt u zo iets lekkers geproefd – Zo eerlijk als hij eenvoudig en exclusief is! In niets te vergelijken met de “commerciële” mozzarella serveren we dit kaasje zo puur mogelijk! Tomaat – Salade – Grijze noordzeegarnaal – Groene pesto – Oude balsamico – Artisanale Kriek. Voor de liefhebbers kan ook een vegetarische versie!! (zonder garnaal). Aanbevolen bier: Duchesse de Bourgogne Kriek van ‘t vat


15,00 € Een zonovergoten toastje voor gulzigaards!

Makreel – Zongedroogde tomaatjes – Ansjovis – Zwarte olijven – Burrata - IJsje van mosselsap! De grote vakantie mag dan voorbij zijn, wij laten de zomer nog wat verder duren! Aanbevolen bier: Hazy IPA


17,00 € “Smeus” oftewel “Tetjespap” of ook wel “Karnemelkstampers” genoemd… One of my favorites!

Aardappelpuree met ambachtelijke Geuze, grijze garnaaltjes, gebruinde boter en bieslook. Gepocheerd hoeve-eitje en sabayon op basis van IPA • Aanbevolen bier: Oude Geuze Den Herberg


18,00 € Gebakken Zeebaars met een Provençaalse aardappelpuree met look & ratatouille

Gebakken wilde scampi - Schaaldierenbéarnaise met Houten Kop – Smullen maar! Aanbevolen bier: Hommel Fresh hop



Hoofdgerechten vis “net uit het net”

WILDE SCAMPI UIT ARGENTINIË –TOP KWALITEIT!!!

De op zee gevangen Argentijnse rode garnaal is een garnaal van buitengewoon kaliber, niet van grootte, wel van kwaliteit! Uiterlijk lijkt hij op een gewone scampi, alleen is deze iets roder voor en na het koken. De smaak is echter absoluut bijzonder en het vlees heeft meer weg van langoustine. Doordat de garnalen al op de boot worden ingevroren, blijven de versheid en zilte smaaknuances bewaard en ervaar je de bijzondere smaakkwaliteiten! Prijs volgens aantal stuks: 5 / 8 / 12.


12/16/22 € Scampi in geurende lookboter en lambiekbier, een klassieker die steeds smaakt!

Aanbevolen bier: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie… Aanbevolen bier: La Trap taupe wild


18,00 / 30,00 € Tomaat met grijze Noordzeegarnaaltjes uit Zeebrugge… (enkel of dubbel)

Neem het ons a.u.b. niet kwalijk, maar wij pellen onze garnalen niet zelf! Dan zouden we in het weekend helemaal niet meer moeten gaan slapen… Wel durven we garanderen dat het Belgische (en dus de beste!) garnalen zijn die geen seconde een diepvries gezien hebben en dat is toch ook al een hele geruststelling! Wenst u cocktailsaus, vraag er gerust naar… Aanbevolen bier: Hoppy Madame


28,00 € Carpaccio van Coeur-de-boeuf-tomaten met pesto, pijnboompitjes en artisanele Kriek

Gebakken kabeljauwhaasje en grijze Noordzeegarnaal – Heerlijke verwennerij! Aanbevolen bier: Goliath tripel van ‘t vat


20,00 € Gebakken forel met een gevarieerd slaatje, homemade tartaarsaus met Geuze en verse frietjes

Misschien kan je dit thuis ook klaar maken maar of het even lekker gaat zijn als hier, valt af te wachten… En bovendien hoef je hier de afwas niet te doen! Aanbevolen bier: Curieuze Neuze


Dagprijs MOSSELEN… Van zodra de ‘Goudmerken’ op de markt zijn! Nu nog effe niet!

Op de wijze van de chef… Met bier!


30,00 € Smeus” oftewel “Tetjespap” of ook wel “Karnemelkstampers” genoemd… One of my favorites!

Aardappelpuree met ambachtelijke Geuze, grijze garnaaltjes, gebruinde boter en bieslook. Gebakken kabeljauwhaasje - Gepocheerd hoeve-eitje en sabayon op basis van IPA • Aanbevolen bier: Oude Geuze Den Herberg of een Saison Voisin


30,00 € Gebakken Zeebaars met een Provençaalse aardappelpuree met look & ratatouille

Gebakken wilde reuze-scampi - Schaaldierenbéarnaise met Houten Kop – Smullen maar! Aanbevolen bier: Saison Silly



Vissuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


Een Engelsman kan drinken zonder eten… Een Duitser kan eten zonder drinken… Een Vlaming kan eten en daarbij goed drinken…



Hoofdgerechten vlees, het beenhouwershoekje

16,00/20,00 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht” met een beetje mayonaise, ketchup, tabasco, Worcestershire, ajuintjes en augurk; blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Five


22,00 € Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

Het varkenshaasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aromas van cacao en kruiden en wordt geserveerd met groentenpuree, kroketjes, een assortiment warme groentjes en verder afgewerkt met een streepje chocoladesaus. Aanbevolen bier: Heerenbier


21,00 € Royale vleesbrochette (varkenshaasje, kalkoen, worst en spek)


21,00 € Verleidelijke kippenbrochette


21,00 € Varkenshaasje van Duroc d’Olives


25,00 € Rundssteak van Belgisch wit-blauw ras (+/- 250gr)


25,00/35,00 € Belgische entrecôte – Rib-Eye “dry-aging“ – super-kwaliteit van vlees (150/280gr)


SAUS naar keuze

  • champignonroomsaus: Pater Lieven Tripel
  • peperroomsaus: Saint-Feuillien bruin
  • Stroghanoff (Vodka en tomaat): Bieken
  • Heeren van Liedekercke: Rochefort 8 (huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)


BIJGERECHTEN (per persoon)

  • Koude groenten (ruim assortiment volgens seizoen aanbod): 5,00€
  • Warme groenten (ruim assortiment volgens seizoen aanbod) :6.00€
  • Bloemkool – pickles – dragon: 2.00€
  • Worteltjes gegaard in Madeira en Rochefort 8°: 2.00€
  • Witloof – Heerenbier – tijm – nootmuskaatsabayon: 2.00€
  • Rode kool – Appel & kaneel – Oud Bruin – “zoet-zuur” – “12 uur gestoofd”: 2.00€
  • Extra portie frietjes – stoemp - pasta: 2,50€


25,00 € Ribbetjes ‘Ketjab’ met Indische kruiden en een gevarieerd slaatje… Zelden heb je ze zo lekker gegeten!

Met Krieltjes en een pittig sausje… Aanbevolen bier : Lefort Bruin


30,00 € “Steak Orvalissimo”… Bestaat de hemel dan toch?!

Steak aan 1 zijde saignant gebakken met een Orval-mosterdsausje. Bovenaan afgewerkt als carpaccio met ruccola-balsamico-gedroogde tomaat-pijnboompitjes-snippers Orvalkaas • Aanbevolen bier: RullQuin (8,25€) of Orval Moe 2013 (8,25) of Kapittel abt van ‘t vat



Vleessuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!



Onze ‘ VLAEMSCHE’ keuken (en we zijn er fier op!)

…met een knipoogje naar Brussel en Wallonië


15,00 € Le vrai stoemp Bruxellois met braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd

’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole


17,00 € “Orvalliflette”, een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas)

Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


19,00 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes. Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ‘t vat


17,00 € Ballekes in tomatensaus met Sodalitas en oregano – Een nostalgische delicatesse…

Hier smaken ze nog beter dan elders! Aanbevolen bier: Sodalitas van’t vat