Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

SPIJSKAART   – SUGGESTIEKAART  VAN DE MAAND

Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u  en nog eens tussen 18.00 en 22.00u

BIERKEUKEN

Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten

FEESTMENUS

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!

Share Button

Voorgerechten… het feest kan beginnen!

12,50 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: Elfique amber


15,00 € Vers bereide garnaalkroketjes uit onze Noordzee

Geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van Oud Bruin. Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Cuvée de Jacobins


14,00€ Huisgemaakte wildpaté met everzwijn, hert en haas – bereid met Heerenbier & speculaaskruiden

Witloofsalade & Jonagoldappel - Verrassend ijsje van rode kool en Kriekbier – Hmm! anbevolen bier: Heerenbier of Kriek De Troch


17,00 € Tartaar van kalfsfilet met ambachtelijke Geuze en Siciliaanse kappertjes

“Mayonaise” van makreel, gember en De Graal gember. IJsje van Tierenteyn graantjesmosterd – “Crumble” van krupuk en wasabinoten. Genieten van wereldse smaken! Aanbevolen bier : Cuvée Copain (Brij. De Leite)


14,00€ Pompoensoepje & reepjes wilde eend

Gehaktballetjes met chorizo – Roomkraagje met Heerenbier. Aanbevolen bier: Abbaye des Rocs blond van ‘t vat (Bras. De l’abbaye des Rocs)


16,00€ Zeeuwse mosselen – nu pas op hun best! – met venkel en spinazie

Mousselinesausje op basis van Brugs tarwebier. Zet je culinaire GPS op actief: Genieten – Proeven – Smaken! Aanbevolen bier: Saison Voisin (Bras. Des Légendes)



Hoofdgerechten vis “net uit het net”

12/16/22 € Scampi in geurende lookboter (5/8/12 stuks), een klassieker die steeds smaakt

Aanbevolen bier: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke” (5/8/12 stuks), een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie…hmm! Aanbevolen bier: Saison Silly of Wutte Mie (0.5l)


12/16/22 € Scampi natuur gebakken in verse hoeveboter met een seizoenslaatje

Tartaarsaus op basis van ambachtelijke Geuze, kappertjes, rode ui en augurkjes. Aanbevolen bier: Geuze Hanssens.


16,00/28,00 € Tomaat met grijze Noordzeegarnaaltjes uit Zeebrugge… (enkel of dubbel)

Neem het ons a.u.b. niet kwalijk, maar wij pellen onze garnalen niet zelf! Dan zouden we in het weekend helemaal niet meer moeten gaan slapen… Wel durven we garanderen dat het Belgische (en dus de beste!) garnalen zijn die geen seconde een diepvries gezien hebben en dat is toch ook al een hele geruststelling! Wenst u coctailsaus, vraag er gerust naar… Aanbevolen bier: Pater Lieven blond


23,50 € Kabeljauw “Heeren van Liedekercke”

Gepocheerd in Witkap Stimulo op een bedje van spinazie met smeuïge groentenstoemp, enkele gebakken patatjes, Parijse champignons en krokant spek. Ik heb lang getwijfeld om dit gerecht van de kaart te doen en te vervangen door een creatievere variant maar deze bereiding valt zo in de smaak dat ik teveel mensen zou moeten ontgoochelen mocht dit gerecht er niet meer op staan! Vandaar… Aanbevolen bier: Leopold 7



Vissuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


26,00 € Gebakken zeebaars en reuze-gamba met een groentenlasagne & mozzarella

Tuinkruidensausje met Duvel tripel hop – Een gerechtje om duimen en vingers bij af te likken! Aanbevolen bier: Quintine blond


Een Engelsman kan drinken zonder eten… Een Duitser kan eten zonder drinken… Een Vlaming kan eten en daarbij goed drinken…



Hoofdgerechten vlees, het beenhouwershoekje

15,00/18,50 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht” met een beetje mayonaise, ketchup, tabasco, Worcestershire, ajuintjes en augurk; blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Augustijn (blond, Grand Cru of donker)


20,00€ Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

Het varkenshaasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aromas van cacao en kruiden en wordt geserveerd met een bolletje groentenpuree, kroketjes en een gans assortiment seizoensgebonden warme groentjes. Het geheel wordt afgewerkt met een streepje chocoladesaus en dan is het aan jullie om aan de slag te gaan: eten en genieten! Aanbevolen bier: Heerenbier


18,50 € Royale vleesbrochette

varkenshaasje, kalkoen, worst en spek


18,50 € Verleidelijke kippenbrochette


20,00 € Rundssteak van Belgisch wit-blauw ras (± 250gr)


22,50 € / 35,00 € Ierse Rib-Eye (150 of 300gr)

Kan een beetje vet bevatten, net daarom zo lekker!


Saus naar keuze:

champignonroomsaus : Gen Goulf Cepes • peperroomsaus : Scotch de Silly • Stroghanoff (Vodka en tomaat) : Bieken • Heeren van Liedekercke : Rochefort 8 (huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)


4,00 € Warme groenten (ruim assortiment volgens seizoensaanbod)


3,00 € Koude groenten (ruim assortiment volgens seizoensaanbod)


2,50 € Extra portie frietjes



Vleessuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


30,00 € Hertenkalf gemarineerd in Rochefort 8° & kruidige aromaten

Schorseneer – Koffie – Zoethout – Witte chocolade. Texturen van rode biet. Aanbevolen bier : Chimay blauw van ’t vat (Abbaye de Scourmont)


30,00 € “Vol-au-vent” van fazant, parelhoen en bio-kip met Geuze en Parijse champignons

Mogelijks eet je hem elders nog beter, maar hier smaakt hij toch ook al overheerlijk! ☺Aanbevolen bier: Victorius (4 Pajot)



Onze ‘ VLAEMSCHE’ keuken (en we zijn er fier op!)

…met een knipoogje naar Brussel en Wallonië


14,50 € Le vrai stoemp Bruxellois

met braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd. ’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole


14,50 € Ballekes in tomatensaus met Sodalitas en oregano

Hier smaken ze nog beter dan elders! Aanbevolen bier: Sodalitas van’t vat


16,00 € “Orvalliflette”

een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas). Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


17,50 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes. Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ‘t vat


17,50 € ‘Coq-à-la-bière’ van kippenwit gemarineerd in witte lambik Mort Subite

met spekjes, Parijse champignons, gestoofde ajuin en een snuifje look! Een waar genot in het bord! Aanbevolen bier: La Trompeuse