Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

SPIJSKAART   – SUGGESTIEKAART  VAN DE MAAND

Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u  en nog eens tussen 18.00 en 22.00u

BIERKEUKEN

Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten

FEESTMENUS

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!

Voorgerechten… het feest kan beginnen!

6,00 € Verse soep op basis van VERSE groenten met lekker brood! BIER is de “soep van de dag”

Aanbevolen bier: Saxo bio


12,50 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje en Sodalitasdressing

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree


17,50 € Vers bereide garnaalkroketjes geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van oud Bruin

Het stokkepaardje van culinaire recensenten! Ze mogen langskomen… Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Liefmans Goudenband van ‘t vat


15,00 € Een duo van kaas- en garnaalkroketten voor wie niet kiezen kan…

Aanbevolen bier: Bacchus


17,00 € Zacht gekookt hoeve-eitje met ‘mayonaise’ van tonijn naar een idee van Les Cols** in Olot, Catalonië

Blozende tomatenkonfituur & pittige kruidnagel – Ontblote ‘Anchoa’ / Artis’anale’ broodjes ‘vitello tonnato’ met Achel blond - Proef met de volle goesting! Bijt erin!! Aanbevolen bier: Boriner Vice


18,50 € Aanlokkelijke “Bouillabaisse” met liefdevolle skrei en zwoele mosseltjes en verleidelijke scampi

Wulpse toast met hete rouille - Lieflijke stipjes wortelpuree met Ename - Ondeugende paprikazalf met oud Bruin - Hier kan je alleen maar gelukkig en geil van worden! Aanbevolen bier: Ename Pater of Rodenbach Vintage van ‘t vat


18,50 € La Mer – L’Amour – Een bereiding uit de zee met liefde bereid – “Mooie Meid”

Zinnestrelende “Tortilla” van kabeljauw en spinazie – Popcorn met Gandasnippers - éarnaise met Chimay tripel - Libido-opwekkend en heerlijk passioneel! Aanbevolen bier: Houblon Sauvage van ‘t vat


Ook al onze salades kunnen als voorgerecht verkregen worden



Hoofdgerechten vis “net uit het net”

WILDE SCAMPI UIT ARGENTINIË –TOP KWALITEIT!!!

De op zee gevangen Argentijnse rode garnaal is een garnaal van buitengewoon kaliber, niet van grootte, wel van kwaliteit! Uiterlijk lijkt hij op een gewone scampi, alleen is deze iets roder voor en na het koken. De smaak is echter absoluut bijzonder en het vlees heeft meer weg van langoustine. Doordat de garnalen al op de boot worden ingevroren, blijven de versheid en zilte smaaknuances bewaard en ervaar je de bijzondere smaakkwaliteiten! Prijs volgens aantal stuks: 5 / 8 / 12.


12/16/22 € Scampi in geurende lookboter en lambiekbier, een klassieker die steeds smaakt!

Aanbevolen bier: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie… Aanbevolen bier: La Trap taupe wild


25,00 € “Fish & Chips” de typische Britse populaire ‘afhaalmaaltijd” in een nieuw kleedje gestoken!

Op basis van schelvis en dikke frieten - Gevarieerde salade en tartaarsaus met Geuze & erwtjes. Wie (klassiek gezien) azijn wil om over zijn frieten te doen, vraag er gerust naar… Aanbevolen bier: La Trappe wit


28,00 € Kabeljauw “Heeren van Liedekercke” – Terug van weggeweest!!

Het haasje gepocheerd in ons eigen Sodalitasbier – Een smeuïg pureetje met spinazie - Overheerlijk romig sausje met fijne groentjes – Breydelspek en gebakken Krieltjes! Begin alvast maar te kwijlen en geniet! Aanbevolen bier: Leopold 7


32,00 € SKREI op het vel gebakken in verse hoeveboter met gesmoorde Jonagoldappel

Witloofstoempje – Witloof rauw & gebakken – Grijze Noordzeegarnaal – Mini-kroketjes van Serranoham. Aanbevolen bier: Rochefort Tripel



Hoofdgerechten vlees, het beenhouwershoekje

16,00/20,00 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht” met een beetje mayonaise, ketchup, tabasco, Worcestershire, ajuintjes en augurk; blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Five


22,00 € Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

Het varkenshaasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aromas van cacao en kruiden en wordt geserveerd met groentenpuree, kroketjes, een assortiment warme groentjes en verder afgewerkt met een streepje chocoladesaus. Aanbevolen bier: Heerenbier


21,00 € Royale vleesbrochette (varkenshaasje, kalkoen, worst en spek)


21,00 € Verleidelijke kippenbrochette


21,00 € Varkenshaasje van Duroc d’Olives


25,00 € Rundssteak van Belgisch wit-blauw ras (+/- 250gr)


25,00/35,00 € Belgische entrecôte – Rib-Eye “dry-aging“ – super-kwaliteit van vlees (150/280gr)


SAUS naar keuze

  • champignonroomsaus: Gen Goulf Cepes
  • peperroomsaus: Crazy Christmas
  • Stroghanoff (Vodka en tomaat): Mère Noël
  • Heeren van Liedekercke: Winterbie(huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)


25,00 € Huisgemaakte “blinde vink” van parelhoen met mosterd, spek en Parmezaan gesmoord in Westmalle tripel

Witloof gegaard in Westmalle dubbel – Stoofpotje van ‘verloren groenten’ - Aanbevolen bier: Qantelaar


26,00 € Een duetje van opgewonden “Kalkoen loves Boursin” “Sex on the Plate!”

Vreemdgaand pureetje van stoofvlees, Westmalle dubbel en pittige pickles - Hete kalkoenchipolata – Romig sausje met Westmalle tripel, selder, wortel, ajuin & spekjes. Aanbevolen bier: Lefort blond of bruin



Onze ‘ VLAEMSCHE’ keuken (en we zijn er fier op!)

…met een knipoogje naar Brussel en Wallonië


17,00 € Le vrai stoemp Bruxellois met braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd

’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole


17,00 € “Orvalliflette”, een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas)

Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


20,00 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes. Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ‘t vat


18,00 € De beste “vogelnestjes” van gans de wereld!! Mijn absoluut lievelingsgerecht!!

Aardappelpuree en een onovertroffen Madeirasausje met champignons & tomaat! Dit wordt beter dan alle kreeften, foie gras en truffelbereidingen van de feestdagen! Aanbevolen bier: Saint-Feuillien Noël van ‘t vat



Specialiteit van het huis…

25,00 € DE HEEREN-BURGER

Een hamburger van 100% Angus Aberdeen vlees – Belgisch Breydelspek - Gekonfijte ajuin – Sodalitaskaas – Mosterdsausje met Heerenbier – Sesambroodje - Gevarieerde salade en dikke frieten. Aanbevolen bier: Duo Heerenbier / Sodalitas