6,00 € Verse soep op basis van VERSE groenten met lekker brood! BIER is de “soep van de dag”
Aanbevolen bier: Saxo bio
SPIJSKAART – SUGGESTIEKAART VAN DE MAAND
Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u en nog eens tussen 18.00 en 22.00u
BIERKEUKEN
Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten
FEESTMENUS
Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!
Aanbevolen bier: Saxo bio
Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree
Het stokkepaardje van culinaire recensenten! Ze mogen langskomen… Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Liefmans Goudenband van ‘t vat
Aanbevolen bier: Bacchus
Broodje “vitello tonnato” met Duvel Tripel Hop (kalfsvlees – tonijn – pesto – Parmezaan – tomaat – ansjovis). Gulzig zijn met stijl en een vleugje creativiteit! Aanbevolen bier: Lindemans Tarot d’Or
Rode paprikasalsa met Rodenbach grand cru – Alleen bij het lezen van dit gerechtje begin ik al te kwijlen. Aanbevolen bier: Vicaris Tripel geuze
Gebakken ombervis, een sappige Mediteraanse ‘baars’…. Misschien kan je dit thuis ook klaarmaken, maar of het even lekker gaat zijn, valt af te wachten…. En bovendien hoef je hier de afwas niet te doen! Aanbevolen bier: Quintine blond van ‘t vat
Tartaar van Schotse zalm gemarineerd in ambachtelijke Geuze met tuinkruiden. Zeewier – As van zwarte olijven – Sorbet van ‘Gin Tonic’ - Aanbevolen bier: Petrus Aged Pale van ‘t vat
Choronsaus (béarnaise – tomaat – Chimay tripel) - Er is morgen tijd genoeg om te diëten! Aanbevolen bier: Boriner Vice
Smeuïge aardappelpuree met gekookte eitjes, ansjovis, gefruite ui, teentje look en peterselie - “Salade” van boontjes, tomatenkubus en Hommel-vinaigrette - Lekker eten hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn! Meestal zelfs niet…. Aanbevolen bier: Hommel Fresh hop van ‘t vat
De op zee gevangen Argentijnse rode garnaal is een garnaal van buitengewoon kaliber, niet van grootte, wel van kwaliteit! Uiterlijk lijkt hij op een gewone scampi, alleen is deze iets roder voor en na het koken. De smaak is echter absoluut bijzonder en het vlees heeft meer weg van langoustine. Doordat de garnalen al op de boot worden ingevroren, blijven de versheid en zilte smaaknuances bewaard en ervaar je de bijzondere smaakkwaliteiten! Prijs volgens aantal stuks: 5 / 8 / 12.
Aanbevolen bier: Hommelbier
Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie… Aanbevolen bier: La Trap taupe wild
Op basis van schelvis en dikke frieten - Gevarieerde salade en tartaarsaus met Geuze & erwtjes. Wie (klassiek gezien) azijn wil om over zijn frieten te doen, vraag er gerust naar… Aanbevolen bier: La Trappe wit
Het haasje gepocheerd in ons eigen Sodalitasbier – Een smeuïg pureetje met spinazie - Overheerlijk romig sausje met fijne groentjes – Breydelspek en gebakken Krieltjes! Begin alvast maar te kwijlen en geniet! Aanbevolen bier: Leopold 7
Een klassieker die zijn gelijke niet kent…. Aanbevolen bier: Goliath tripel
Aardappelpureetje “op Vlaamse wijze” met geplette eitjes, peterselie, boter en Westmalle tripel - Begin alvast maar te kwijlen en geniet! Aanbevolen bier: Hop the brewer
Neem het ons a.u.b. niet kwalijk, maar wij pellen onze garnalen niet zelf! Dan zouden we in het weekend helemaal niet meer moeten gaan slapen... Wel durven we garanderen dat het Belgische (en dus de beste!) garnalen zijn die geen seconde - een diepvries gezien hebben en dat is toch ook al een hele geruststelling! Wenst u cocktailsaus, vraag er gerust naar…. Aanbevolen bier: Dilleke
Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht” met een beetje mayonaise, ketchup, tabasco, Worcestershire, ajuintjes en augurk; blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Five
Het varkenshaasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aromas van cacao en kruiden en wordt geserveerd met groentenpuree, kroketjes, een assortiment warme groentjes en verder afgewerkt met een streepje chocoladesaus. Aanbevolen bier: Heerenbier
Pureetje met pickles en gebakken bloemkool – Sausje van Westmalle dubbel, dragon en Tierenteyn - Een waar genot! Voor kritische foodies evengoed als voor sympathieke lekkerbekken…. Aanbevolen bier: Chimay blauw van’t vat
Tomatencompote – Rode paprika opgevuld met kippengehakt, ratatouille en “kabouterrijst” - Aanbevolen bier: Bon Secours 4 Houblons
’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole
Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval
Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes. Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ‘t vat
Vlaamse boerenkost op z’n best! Aanbevolen bier: Vicaris tripel
Een hamburger van 100% Angus Aberdeen vlees – Belgisch Breydelspek - Gekonfijte ajuin – Sodalitaskaas – Mosterdsausje met Heerenbier – Sesambroodje - Gevarieerde salade en dikke frieten. Aanbevolen bier: Duo Heerenbier / Sodalitas