Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

SPIJSKAART   – SUGGESTIEKAART  VAN DE MAAND

Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u  en nog eens tussen 18.00 en 22.00u

BIERKEUKEN

Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten

FEESTMENUS

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!

Voorgerechten… het feest kan beginnen!

6,00 € Verse soep op basis van VERSE groenten met lekker brood! BIER is de “soep van de dag”


12,50 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje en Sodalitasdressing

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree


15,00 € Vers bereide garnaalkroketjes geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van oud Bruin

Het stokkepaardje van culinaire recensenten! Ze mogen langskomen… Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Rodenbach Vintage van ‘t vat


14,00 € Een duo van kaas- en garnaalkroketten voor wie niet kiezen kan…

Aanbevolen bier: Bacchus


15,00 € Bietjes-wortelsalade met Kriekbier, rozijntjes, Doyennépeer, gember en gebakken Halloumi

Witte en zwarte pens met vadouvankruiden – IJsje van rode kool en kaneel - Verrassend en lekker - Genieten van wereldse smaken! Aanbevolen bier: Kriek Lindemans Cuvée René 2016


16,00 € Witloofsoepje & reepjes wilde eend – Roomkraagje met Heerenbier

Een verrassings-gehaktballetje in Geuze gepocheerd met béarnaise, koriander en Parmezaanse kaas - Fris slaatje met appel – Tartaarsaus met witbier en Geuze - Popcorn met pesto. Aanbevolen bier: Hofelf (tarwetripel van brij. Hof ten Dormaal)


16,00 € “Arroz Negro” met inktvis en Zeeuwse mosselen met Duvel Tripel Hop

Gebakken ombervis met stipjes lookmayonaise & Geuze – Paprikasalsa & Rodenbach - Zet je culinaire GPS op actief: Genieten – Proeven – Smaken! Aanbevolen bier: Quintine Nature



Hoofdgerechten vis “net uit het net”

27,00 € Gebakken kabeljauwhaasje met “spitskoolstoemp” en Breydelspek…

Mosterdsausje Tierenteyn – Orval ’10 jaar oud’- dragon - Aanbevolen bier: Leopold 7


12/16/22 € Scampi in geurende lookboter en lambiekbier, een klassieker die steeds smaakt!

Aanbevolen bier: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie… Aanbevolen bier : Bruxelensis



Vissuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


27,00 € “Arroz Negro” met inktvis en Zeeuwse mosselen met Duvel Tripel Hop

Gebakken ombervis met stipjes lookmayonaise & Geuze – Paprikasalsa & Rodenbach - Zet je culinaire GPS op actief: Genieten – Proeven – Smaken! Aanbevolen bier: Quintine blond van ‘t vat


28,00 € “Toast champignon” in truffelboter gebakken met herfstchampignons en gebakken heilbot

Bolletje ijs van mossel, selder en ajuin – Verrassend – eigentijds - Eigenzinnig - Aanbevolen bier: Montagnarde van ‘t vat


Een Engelsman kan drinken zonder eten… Een Duitser kan eten zonder drinken… Een Vlaming kan eten en daarbij goed drinken…



Hoofdgerechten vlees, het beenhouwershoekje

16,00/20,00 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Aanbevolen bier: Augustijn (blond, donker of Grand Cru)


22,00 € Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

Aanbevolen bier: Heerenbier


18,50 € Royale vleesbrochette (varkenshaasje, kalkoen, worst en spek)


18,50 € Verleidelijke kippenbrochette


18,50 € Varkenshaasje van Duroc d’Olives


20,00 € Rundssteak van Belgisch wit-blauw ras (+/- 250gr)


21,00/35,00 € Belgische entrecôte – Rib-Eye “dry-aging“ – super-kwaliteit van vlees (150/280gr)


SAUS naar keuze

  • champignonroomsaus : Pater Lieven Tripel
  • peperroomsaus : Saint-Feuillien bruin
  • Stroghanoff (Vodka en tomaat) : Bieken
  • Heeren van Liedekercke : Rochefort 8 (huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)


BIJGERECHTEN (per persoon)

  • Koude groenten (ruim assortiment volgens seizoen aanbod): 5,00€
  • Warme groenten (ruim assortiment volgens seizoen aanbod) :6.00€
  • Bloemkool – pickles – dragon: 2.00€
  • Worteltjes gegaard in Madeira en Rochefort 8°: 2.00€
  • Witloof – Heerenbier – tijm – nootmuskaatsabayon: 2.00€
  • Rode kool – Appel & kaneel – Oud Bruin – “zoet-zuur” – “12 uur gestoofd”: 2.00€
  • Extra portie frietjes – stoemp - pasta: 2,50€



Vleessuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


30,00 € Hertenkalf in een krachtige wildsaus van hert, chocolade, Rochefort en ‘1001’ aromaten

Aardappelpuree als “crème brûlée” afgebrand. Lolly van aardappel en spek ! Worteltjes gegaard in Madeira en Rochefort 8° Schorseneer - Koffie - Zoethout - Witte chocolade - Aanbevolen bier: Chimay blauw van ’t vat



Onze ‘ VLAEMSCHE’ keuken (en we zijn er fier op!)

…met een knipoogje naar Brussel en Wallonië


15,00 € Le vrai stoemp Bruxellois met braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd

’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole


15,00 € “Blinde Vinken” met Rodenbach, champignons, wortel, selder en een snuifje look

Natuuraardappel om lekker te kunnen pletten in de overheerlijke saus – Appelmoes - Hier mag je je bord uitlikken! Aanbevolen bier: Caracole


16,00 € “Orvalliflette”, een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas)

Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


17,50 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes - Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ’t vat