Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

SPIJSKAART   – SUGGESTIEKAART  VAN DE MAAND

Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u  en nog eens tussen 18.00 en 22.00u

BIERKEUKEN

Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten

FEESTMENUS

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!

Voorgerechten… het feest kan beginnen!

6,00 € Verse soep op basis van VERSE groenten met lekker brood! BIER is de “soep van de dag”

Aanbevolen bier: Saxo bio


12,50 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje en Sodalitasdressing

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree


15,00 € Vers bereide garnaalkroketjes geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van oud Bruin

Het stokkepaardje van culinaire recensenten! Ze mogen langskomen… Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Liefmans Goudenband van ‘t vat


14,00 € Een duo van kaas- en garnaalkroketten voor wie niet kiezen kan…

Aanbevolen bier: Bacchus


16,00 € Homemade wildpaté van everzwijn, hert en haas met Heerenbier en speculaaskruiden

Exclusief hammetje gemarineerd in Kriek Cantillon gerijpt bij Bon Bon** (Brussel, S-P-W). Witloofslaatje met appel en Sodalitas-mosterdvinaigrette. Aanbevolen bier: Heerenbier


16,00 € Linzen – Rode biet – Rozijntjes gemarineerd in Kriek Boon – Jonagoldappel – Foie gras

Madeleintje met Gandaham – “Marshmellow” van appel en bloedworst


16,00 € Romige maïssoep met Belgoo pils, gerookte zalm, dille, ricotta en mierikswortel

“Croque Monsieur” met gerookte heilbot en kerrie – Witloofsalade - Winters genot. Aanbevolen bier: Belgoo Pils, super lekker


20,00 € Lotte (zeeduivel) met grijze Noordzeegarnaal en gebakken knolselder


Ook al onze salades kunnen als voorgerecht verkregen worden



Hoofdgerechten vis “net uit het net”

27,00 € Gebakken kabeljauwhaasje met “spitskoolstoemp” en Breydelspek…

Mosterdsausje Tierenteyn – Orval ’10 jaar oud’- dragon - Aanbevolen bier: Leopold 7


30,00 € Pladijs – Witte kool & pancetta – Champignonmix met eekhoorntjesbrood en pijpajuin

Sabayon van trappistenbier en tijm. Aanbevolen bier: La Trompeuse


WILDE SCAMPI UIT ARGENTINIË –TOP KWALITEIT!!!

De op zee gevangen Argentijnse rode garnaal is een garnaal van buitengewoon kaliber, niet van grootte, wel van kwaliteit! Uiterlijk lijkt hij op een gewone scampi, alleen is deze iets roder voor en na het koken. De smaak is echter absoluut bijzonder en het vlees heeft meer weg van langoustine. Doordat de garnalen al op de boot worden ingevroren, blijven de versheid en zilte smaaknuances bewaard en ervaar je de bijzondere smaakkwaliteiten! Prijs volgens aantal stuks: 5 / 8 / 12.


12/16/22 € Scampi in geurende lookboter en lambiekbier, een klassieker die steeds smaakt!

Aanbevolen bier: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie… Aanbevolen bier : La Trap taupe wild



Vissuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


30,00 € Puree van bouillabaise met mosseltjes, wilde scampi, zeebaars en calamares

Paprikasalsa met Rodenbach – Lookmayonaise met Sodalitas - Romig mosselsoepje met fijne kruiden, selder en prei - Aanbevolen bier: Lefort tripel


Een Engelsman kan drinken zonder eten… Een Duitser kan eten zonder drinken… Een Vlaming kan eten en daarbij goed drinken…



Hoofdgerechten vlees, het beenhouwershoekje

16,00/20,00 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht”, met mayonaise, ketchup, Worcestershire, tabasco, ajuintjes en augurk, blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Goliath winter


22,00 € Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

Het haasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aroma’s van cacao en kruiden en wordt geserveerd met groenten puree, kroketjes, een assortiment warme groentjes en verder afgewerkt met een streepje chocoladesaus. Aanbevolen bier: Heerenbier


19,50 € Royale vleesbrochette (varkenshaasje, kalkoen, worst en spek)


19,50 € Verleidelijke kippenbrochette


19,50 € Varkenshaasje van Duroc d’Olives


21,00 € Rundssteak van Belgisch wit-blauw ras (+/- 250gr)


21,00/35,00 € Belgische entrecôte – Rib-Eye “dry-aging“ – super-kwaliteit van vlees (150/280gr)


SAUS naar keuze

  • champignonroomsaus : Pater Lieven Tripel
  • peperroomsaus : Saint-Feuillien bruin
  • Stroghanoff (Vodka en tomaat) : Bieken
  • Heeren van Liedekercke : Rochefort 8 (huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)


BIJGERECHTEN (per persoon)

  • Koude groenten (ruim assortiment volgens seizoen aanbod): 5,00€
  • Warme groenten (ruim assortiment volgens seizoen aanbod) :6.00€
  • Bloemkool – pickles – dragon: 2.00€
  • Worteltjes gegaard in Madeira en Rochefort 8°: 2.00€
  • Witloof – Heerenbier – tijm – nootmuskaatsabayon: 2.00€
  • Rode kool – Appel & kaneel – Oud Bruin – “zoet-zuur” – “12 uur gestoofd”: 2.00€
  • Extra portie frietjes – stoemp - pasta: 2,50€


35,00 € Wilde eend gemarineerd in Kerstbier Saint-Feuillien

Macaroni met artisjok, truffel en foie gras naar een idee van Eric Fréchonn Le Bristol*** in Parijs - Champignonsaus met Saint-Feuillien – Feestelijk genieten! - Aanbevolen bier: Saint-Feuillien Christmas van ’t vat


30,00 € “Vol-au-vent” van hoevekip, parelhoen en FAZANT, een succesnummer in dit wildseizoen!



Vleessuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!



Onze ‘ VLAEMSCHE’ keuken (en we zijn er fier op!)

…met een knipoogje naar Brussel en Wallonië


15,00 € Le vrai stoemp Bruxellois met braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd

’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole


16,00 € “Orvalliflette”, een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas)

Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


17,50 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes - Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ’t vat


17,50 € Vogelnestjes – Boerenkoolstoemp – “Sauce espagnole” met Madeira en Rochefort 8°