Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

SPIJSKAART   – SUGGESTIEKAART  VAN DE MAAND

Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u  en nog eens tussen 18.00 en 22.00u

BIERKEUKEN

Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten

FEESTMENUS

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!

Voorgerechten… het feest kan beginnen!

6,00 € Verse soep op basis van VERSE groenten met lekker brood! BIER is de “soep van de dag”

Aanbevolen bier: Saxo bio


12,50 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje en Sodalitasdressing

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree


15,00 € Vers bereide garnaalkroketjes geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van oud Bruin

Het stokkepaardje van culinaire recensenten! Ze mogen langskomen… Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Liefmans Goudenband van ‘t vat


14,00 € Een duo van kaas- en garnaalkroketten voor wie niet kiezen kan…

Aanbevolen bier: Bacchus


16,00 € “Raviolis” van ananas en gemarineerde zalm met Maredsous kruidenkaas

Grieks yoghurtsausje met dille en ambachtelijke geuze – Smullen maar! Misschien kan je dit thuis ook klaar maken maar of het even lekker gaat zijn als hier, valt af te wachten… En bovendien hoef je hier de afwas niet te doen! Aanbevolen bier: Geuze Hanssens


16,00 € Minestronesoep met blond abdijbier, gerookte paling en makreel, marjolein en kervel

Kruidige kaasbroodjes met mozzarella, pesto, olijfolie, bladpeterselie en basilsicum - Alleen al bij het lezen van dit gerechtje begin ik te kwijlen… Aanbevolen bier: Abbaye des Rocs blond van ‘t vat


17,00 € Visbrochette met Breydelspek, ajuin, paprika, champignons, salie en gedroogde ajuin

Stipjes mayonaise van “ballekes in tomatensaus” met Orval. Gulzig zijn met stijl en een vleugje creativiteit! Aanbevolen bier: Peak IPA


Ook al onze salades kunnen als voorgerecht verkregen worden



Hoofdgerechten vis “net uit het net”

27,00 € Gebakken kabeljauwhaasje met “spitskoolstoemp” en Breydelspek…

Mosterdsausje Tierenteyn – Orval ’10 jaar oud’- dragon - Aanbevolen bier: Leopold 7


WILDE SCAMPI UIT ARGENTINIË –TOP KWALITEIT!!!

De op zee gevangen Argentijnse rode garnaal is een garnaal van buitengewoon kaliber, niet van grootte, wel van kwaliteit! Uiterlijk lijkt hij op een gewone scampi, alleen is deze iets roder voor en na het koken. De smaak is echter absoluut bijzonder en het vlees heeft meer weg van langoustine. Doordat de garnalen al op de boot worden ingevroren, blijven de versheid en zilte smaaknuances bewaard en ervaar je de bijzondere smaakkwaliteiten! Prijs volgens aantal stuks: 5 / 8 / 12.


12/16/22 € Scampi in geurende lookboter en lambiekbier, een klassieker die steeds smaakt!

Aanbevolen bier: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie… Aanbevolen bier: La Trap taupe wild


30,00 € Witloofstoemp – Gebakken schelvis – Spiegeleitje – Grijze Noordzeegarnaal

Gelukkiger word je vandaag niet meer! Aanbevolen bier: Arabier


18,00 / 30,00 € Tomaat met grijze Noordzeegarnaaltjes uit Zeebrugge… (enkel of dubbel)

Neem het ons a.u.b. niet kwalijk, maar wij pellen onze garnalen niet zelf! Dan zouden we in het weekend helemaal niet meer moeten gaan slapen… Wel durven we garanderen dat het Belgische (en dus de beste!) garnalen zijn die geen seconde een diepvries gezien hebben en dat is toch ook al een hele geruststelling! Wenst u cocktailsaus, vraag er gerust naar… Aanbevolen bier: Hoppy Madame


26,00 € Kabeljauw “Heeren van Liedekercke” – Terug van weggeweest!!

Gepocheerd in Witkap Stimulo op een bedje van spinazie met smeuïge groentenstoemp, enkele gebakken patatjes, Parijse champignons en krokant spek. k heb lang getwijfeld om dit gerecht van de kaart te doen en te vervangen door een creatievere variant maar deze bereiding valt zo in de smaak dat ik teveel mensen zou moeten ontgoochelen mocht dit gerecht er niet meer op staan! Vandaar… Aanbevolen bier: Leopold 7 Pale Ale



Vissuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


Een Engelsman kan drinken zonder eten… Een Duitser kan eten zonder drinken… Een Vlaming kan eten en daarbij goed drinken…



Hoofdgerechten vlees, het beenhouwershoekje

16,00/20,00 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht” met een beetje mayonaise, ketchup, tabasco, Worcestershire, ajuintjes en augurk; blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Lupulus Organicus


22,00 € Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

Het varkenshaasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aromas van cacao en kruiden en wordt geserveerd met groentenpuree, kroketjes, een assortiment warme groentjes en verder afgewerkt met een streepje chocoladesaus. Aanbevolen bier: Heerenbier


20,00 € Royale vleesbrochette (varkenshaasje, kalkoen, worst en spek)


20,00 € Verleidelijke kippenbrochette


20,00 € Varkenshaasje van Duroc d’Olives


25,00 € Beef steak from Belgium (+/- 250gr)! So tender


25,00/35,00 € Belgische entrecôte – Rib-Eye “dry-aging“ – super-kwaliteit van vlees (150/280gr)


SAUS naar keuze

  • champignonroomsaus: Pater Lieven Tripel
  • peperroomsaus: Saint-Feuillien bruin
  • Stroghanoff (Vodka en tomaat): Bieken
  • Heeren van Liedekercke: Rochefort 8 (huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)


BIJGERECHTEN (per persoon)

  • Koude groenten (ruim assortiment volgens seizoen aanbod): 5,00€
  • Warme groenten (ruim assortiment volgens seizoen aanbod) :6.00€
  • Bloemkool – pickles – dragon: 2.00€
  • Worteltjes gegaard in Madeira en Rochefort 8°: 2.00€
  • Witloof – Heerenbier – tijm – nootmuskaatsabayon: 2.00€
  • Rode kool – Appel & kaneel – Oud Bruin – “zoet-zuur” – “12 uur gestoofd”: 2.00€
  • Extra portie frietjes – stoemp - pasta: 2,50€



Vleessuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


25,00 € Duke of Birkshire varken met Westmalle tripel, mosterd en dragon

Stoofpotje van ‘verloren groenten’ (koolrabi-raapjes-spruiten-pastinaak). Krokante mout & chorizo – Kroketje van “stoofvlees-friet” met Westmalle dubbel – Eatertainment! Aanbevolen bier: Duo Westmalle dubbel van ’t vat – Westmalle dubbel 2019 uit 75cl fles


27,00 € Duo van parelhoen en “crispy chicken” met cajun, een heerlijke kruidenmix met o.a. oregano, chili en knoflook

Gestoofde asperges met pesto en Breydelham – Puree met Witkap dubbel & anijs. Voor kritische foodies evengoed als voor sympathieke lekkerbekken! Aanbevolen bier: Duo La Trappe dubbel van ’t vat – Saint-Feuillien tripel van ‘t vat



Onze ‘ VLAEMSCHE’ keuken (en we zijn er fier op!)

…met een knipoogje naar Brussel en Wallonië


15,00 € Le vrai stoemp Bruxellois met braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd

’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole


16,00 € “Orvalliflette”, een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas)

Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


18,00 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes. Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ‘t vat


16,00 € Ballekes in tomatensaus met Sodalitas en oregano – Een nostalgische delicatesse…

Hier smaken ze nog beter dan elders! Aanbevolen bier: Sodalitas van’t vat


18,00 € ‘Coq-à-la-bière’ van kippenwit gemarineerd in witte lambik Mort Subite

met spekjes, Parijse champignons, gestoofde ajuin en een snuifje look! Een waar genot in het bord! Aanbevolen bier: Sodalitas van’t vat