Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

SPIJSKAART   – SUGGESTIEKAART  VAN DE MAAND

Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u  en nog eens tussen 18.00 en 22.00u

BIERKEUKEN

Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten

FEESTMENUS

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!

Share Button

Voorgerechten… het feest kan beginnen!

12,50 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: Elfique amber


15,00 € Vers bereide garnaalkroketjes uit onze Noordzee

Geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van Oud Bruin. Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Cuvée de Jacobins


14,00€ Bietjes gekookt in rozebottelthee, cider en honing

Burrata – Pancetta – Ansjovis – Wilde Argentijnse scampi - Een fris en pittig begin van een verrassend menu! Aanbevolen bier : Huisgemaakte Cider op basis van gist van ons Sodalitasbier


15,00 € Tomatensoepje 1/2 tomaat – 1/2 bisque

“Croque Monsieur” met gerookte heilbot en Orvalkaas - Ondeugend lekker! Aanbevolen bier : Hazy IPA (Collaboration brew Duvel Moortgat / ‘t IJ)


16,00€ Kabeljauw met gebakken courgette en Belgische prei – Chips met tomatenpoeder

Pistousaus met Oud bruin (Tomaat-Olijven-Dragon-Xeresazijn) - Een gerecht met een hoge smulfactor! Aanbevolen bier: Goliath tripel van ’t vat (Brass. Des Legendes)



Hoofdgerechten vis “net uit het net”

12/16/22 € Scampi in geurende lookboter (5/8/12 stuks), een klassieker die steeds smaakt

Aanbevolen bier: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke” (5/8/12 stuks), een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie…hmm! Aanbevolen bier: Saison Silly of Wutte Mie (0.5l)


12/16/22 € Scampi natuur gebakken in verse hoeveboter met een seizoenslaatje

Tartaarsaus op basis van ambachtelijke Geuze, kappertjes, rode ui en augurkjes. Aanbevolen bier: Geuze Hanssens.


16,00/28,00 € Tomaat met grijze Noordzeegarnaaltjes uit Zeebrugge… (enkel of dubbel)

Neem het ons a.u.b. niet kwalijk, maar wij pellen onze garnalen niet zelf! Dan zouden we in het weekend helemaal niet meer moeten gaan slapen… Wel durven we garanderen dat het Belgische (en dus de beste!) garnalen zijn die geen seconde een diepvries gezien hebben en dat is toch ook al een hele geruststelling! Wenst u coctailsaus, vraag er gerust naar… Aanbevolen bier: Pater Lieven blond


23,50 € Kabeljauw “Heeren van Liedekercke”

Gepocheerd in Witkap Stimulo op een bedje van spinazie met smeuïge groentenstoemp, enkele gebakken patatjes, Parijse champignons en krokant spek. Ik heb lang getwijfeld om dit gerecht van de kaart te doen en te vervangen door een creatievere variant maar deze bereiding valt zo in de smaak dat ik teveel mensen zou moeten ontgoochelen mocht dit gerecht er niet meer op staan! Vandaar… Aanbevolen bier: Leopold 7



Vissuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


22,00 € Gebakken pladijs met een fris slaatje, frietjes en tartaarsaus

Lekker eten hoeft niet gecompliceerd te zijn! Aanbevolen bier: Goliath blond


Een Engelsman kan drinken zonder eten… Een Duitser kan eten zonder drinken… Een Vlaming kan eten en daarbij goed drinken…



Hoofdgerechten vlees, het beenhouwershoekje

15,00/18,50 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht” met een beetje mayonaise, ketchup, tabasco, Worcestershire, ajuintjes en augurk; blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Augustijn (blond, Grand Cru of donker)


20,00€ Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

Het varkenshaasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aromas van cacao en kruiden en wordt geserveerd met een bolletje groentenpuree, kroketjes en een gans assortiment seizoensgebonden warme groentjes. Het geheel wordt afgewerkt met een streepje chocoladesaus en dan is het aan jullie om aan de slag te gaan: eten en genieten! Aanbevolen bier: Heerenbier


18,50 € Royale vleesbrochette

varkenshaasje, kalkoen, worst en spek


18,50 € Verleidelijke kippenbrochette


20,00 € Rundssteak van Belgisch wit-blauw ras (± 250gr)


22,50 € / 35,00 € Ierse Rib-Eye (150 of 300gr)

Kan een beetje vet bevatten, net daarom zo lekker!


Saus naar keuze:

champignonroomsaus : Gen Goulf Cepes • peperroomsaus : Scotch de Silly • Stroghanoff (Vodka en tomaat) : Bieken • Heeren van Liedekercke : Rochefort 8 (huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)


4,00 € Warme groenten (ruim assortiment volgens seizoensaanbod)


3,00 € Koude groenten (ruim assortiment volgens seizoensaanbod)


2,50 € Extra portie frietjes



Vleessuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


29,00€ Tournedos “pottekeessaus”

(Brusselse stinkkaas (hij stinkt maar is wel lekker! J) – platte kaas – Geuze) - Groene groentjes – Rösti - Loofwortel - Bestaat de hemel dan toch?! Aanbevolen bier : Cuvée van de Keizer Imperial blond (Brij. Het Anker)



Onze ‘ VLAEMSCHE’ keuken (en we zijn er fier op!)

…met een knipoogje naar Brussel en Wallonië


14,50 € Le vrai stoemp Bruxellois

met braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd. ’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole


14,50 € Ballekes in tomatensaus met Sodalitas en oregano

Hier smaken ze nog beter dan elders! Aanbevolen bier: Sodalitas van’t vat


16,00 € “Orvalliflette”

een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas). Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


17,50 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes. Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ‘t vat


17,50 € ‘Coq-à-la-bière’ van kippenwit gemarineerd in witte lambik Mort Subite

met spekjes, Parijse champignons, gestoofde ajuin en een snuifje look! Een waar genot in het bord! Aanbevolen bier: La Trompeuse