Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

bertinchampsDEGUSTATIE BERTINCHAMPS 23 oktober 2016

Joost – Tom – Daan – Arnoud – Els

Bertinchamps is een vrij recent opgerichte familiebrouwerij in Gembloux. De hele familie is er bij betrokken : moeder en vader samen met hun 2 dochters en 2 zonen. Er worden vier verschillende bieren gemaakt, allen afgevuld in een eigenzinnige halve liter fles, waarop heel ostentatief een grote letter B prijkt. Je mag zelf kiezen waarvoor die grote B staat : Bertinchamps, bier, België, Benoit,…

Dit is wat wij ervan vonden :

B Blond, 15/8/18, 6,2%

Bedoeld als vlot doordrinkbare dorstlesser mist deze zijn doel niet.

Het bier oogt mooi met een stevige schuimkraag. Een dominante rijstgeur overheerst het geheel, een echt rijstpapje maar dan zonder saffraan. Dit klinkt negatief, maar is niet zo bedoeld. Verder nemen we ook nog wat vlezige aroma’s waar zoals we dat kennen bij de Chimaybieren en een frisheid van vers gemaaid hooi. De smaak is lichtjes moutig-zoetig met een licht fruitige gistsmaak en een zacht bitterige afdronk.

B Tripel, 15/8/18, 8%

Hier valt meteen een traditioneel tripel aroma op : zoetig en fruitig maar wel aangenaam. Ook de smaak is vrij zoet, wel met een mooie bitterige afdronk. Een volle tripel!

B Bruin, 10/8/18, 7%

Deze donkere is een bomexplosie van geuren : snoepjes, kandij, koffie, beetje gebrand en heel grappig : bifi-worstjes. Het is een bier met een enorme geurevolutie, je blijft er steeds nieuwe dingen in ontdekken. Chocolade komt er bij, we ontdekken olijven, dit bier geurt romig en toch fris tegelijkertijd.

De rode draad bij de drie Bertinchamps is de zoete aanzet in smaak, maar toch een aangenaam bitterige afdronk. Deze bruine krijgt er nog een lichte chocoladetoets bij.

Een zeer rechtlijnig bier, al wat we ruiken, smaken we ook.

Dit bier leeft echt, evolueert snel.