Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888


Tot nu toe hielden we er de spanning in, maar nu…. is het moment aangebroken om u fier ons nieuwste product voor te stellen! Het kind luistert naar de naam HeerenGin en is – hoe kan het ook anders – een echte BIERGIN!

Basisproducten zijn ons Heerenbier en ons Sodalitasbier; het blonde en donkere huisbier van de Heeren van Liedekercke!, waarvan we rijke distillaten maken en samenvoegen. De afwerking gebeurt met kruiden die ook een brouwer tijdens het brouwproces gebruikt. Het is een krachtige gin geworden die duidelijk verwijst naar het basisproduct, het bierdistillaat, maar ook naar warme kruiden, zoals peper. Door toevoeging van citroenverbena creëren we een verrassend frisse afdronk…

En natuurlijk zou ook een flesje Heerengin onder de kerstboom niet misstaan!

Heeft u vragen of wil u bestellen? Aarzel niet om ons te contacteren!

Via 053/68 08 88 of info@heerenvanliedekercke.be

Share

donderdag 26 oktober 2017 met Marc Everard (Whisky and Such, Aalst)

Marc is een fijne kerel en zeer gepassioneerd met zijn vak bezig. Hij is uitbater van een gezellig winkeltje in de Sint-Jorisstraat in Aalst dat vooral gespecialiseerd is in whisky maar ook een mooi assortiment heeft in ander gedistilleerd (Rum, gin, vermouth, …). Je vindt er whisky voor dagelijks gebruik, maar ook meer exclusieve flessen voor je collectie of als investering.

Marc vertelt graag over whisky en doet dat geregeld tijdens proeverijen in zijn zaak, maar organiseert ook degustaties op verplaatsing. Wij kijken uit naar een mooie tasting, boeiende verhalen en een gezellig samenzijn met whiskyliefhebbers.

U kan deelnemen aan deze degustaties na reservatie. De tasting start om 20.00u, kost 30,00€ per persoon, inclusief een afsluitend hapje bereid met whisky. Maximum 28 deelnemers.

Share

Maredsous tripel

Maredsous is het authentieke bier van de benedictijner monniken van de abdij van Maredsous. De abdij ligt in de Belgische Ardennen, ten zuiden van de stad Namen, naast het pittoreske dorpje Denée. In de abdij van Maredsous leven, bidden en werken 33 monniken volgens de Regel van de Heilige Benedictus. Deze traditie stamt uit de 6e eeuw. Toewijding en gastvrijheid zijn de belangrijkste waarden in de abdij van Maredsous. De bibliotheek bevat meer dan 400.000 titels waarvan sommige meer dan 1.000 jaar oud zijn. Het bezoekerscentrum St.- Joseph belichaamt deze benedictijner waarden die zonder enige betwisting bijdragen tot de authentieke smaak van de abdijbieren van Maredsous. De Maredsous Tripel wordt in de abdij bij speciale gelegenheden geschonken. Zijn elegante zachtheid verbergt het hogere alcoholgehalte en maakt hem tot het abdijbier bij uitstek voor de ware genieter.
De Maredsous Tripel kleurt diepblond en wordt gekenmerkt door een zeer fijne, bijna feestelijke, pareling. Deze stevige tripel heeft een moutige neus met wat gebrande koffiebonen, fijne hoptoetsen en heel discreet fruit. Ondanks zijn 10 vol.% alc. is het bier toegankelijk voor bierliefhebbers met beschaafd bitter. De aanzet is zachte met een fijne kruidentoets. Zurig, zoet en bitter smelten perfect samen in een zuivere, volle smaak en met een vrij alcoholische hartverwarmende afdronk. Van begin tot einde een mooie evenwichtige tripel.

Share


Beste bezoeker,

Welkom op onze internet-stek. U vindt hier alle informatie over onze menu’s en activiteiten voor de komende maanden. Wij hopen u graag persoonlijk te mogen begroeten.

Share