Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888


Van 4 tot en met 18 april zijn we met jaarlijks verlof.

Share

Tot nu toe hielden we er de spanning in, maar nu…. is het moment aangebroken om u fier ons nieuwste product voor te stellen! Het kind luistert naar de naam HeerenGin en is – hoe kan het ook anders – een echte BIERGIN!

Basisproducten zijn ons Heerenbier en ons Sodalitasbier; het blonde en donkere huisbier van de Heeren van Liedekercke!, waarvan we rijke distillaten maken en samenvoegen. De afwerking gebeurt met kruiden die ook een brouwer tijdens het brouwproces gebruikt. Het is een krachtige gin geworden die duidelijk verwijst naar het basisproduct, het bierdistillaat, maar ook naar warme kruiden, zoals peper. Door toevoeging van citroenverbena creëren we een verrassend frisse afdronk…

En natuurlijk zou ook een flesje Heerengin onder de kerstboom niet misstaan!

Heeft u vragen of wil u bestellen? Aarzel niet om ons te contacteren!

Via 053/68 08 88 of info@heerenvanliedekercke.be

Share

ARTHUR’S LEGACY  – AERTS

“Zijn gouden jaren : keierend door Brussel, amberen lokken dansend in de wind. Hij heette toen nog Aerts 1900. Heerlijk, met een bittere toets. Ik heb dit bier gebrouwen met de oude receptuur en volgens de brouwmethode van het Brusselse bier ‘Aets 1900’ dat populair was aan het begin van de 20ste eeuw. Dit amber bier werd gebrouwen met de aromatische hopsoorten Target en Golding.” dixit Valerie Theuwis, de hopmeester bij brouwerij Den Hoorn, de experimentele brouwerij van Palm Breweries.

De brouwers en ingrediëntenmeesters van Brouwerij De Hoorn hebben zich voor dit nieuw brouwsel laten inspireren door het roemrijke bier Aerts 1900 van de voormalige Brusselse Brouwerij Aerts. De hedendaagse interpretatie van het originele recept resulteert in een amberkleurig zwaar bier van 8,2 % vol./alc. De hopmeester selecteerde Target en Golding waarmee het bier wordt gehopt. Als ‘finishing touch’, op het einde van de hoofdgisting, ondergaat Aerts 2016 een laatste hopgave met Golding-hop, in brouwerstermen wordt dit proces ‘dry hopping’ genoemd.

Share


Beste bezoeker,

Welkom op onze internet-stek. U vindt hier alle informatie over onze menu’s en activiteiten voor de komende maanden. Wij hopen u graag persoonlijk te mogen begroeten.

Share