Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888


Wij sluiten even de deuren om onze batterijen op te laden na het zware zomerseizoen. Vanaf 10 september tot en met 3 oktober staat u voor een gesloten deur, maar vanaf 4 oktober verwelkomen we je graag opnieuw met verfrissende suggesties en een reeks nieuwe biertjes!

Share

Tot nu toe hielden we er de spanning in, maar nu…. is het moment aangebroken om u fier ons nieuwste product voor te stellen! Het kind luistert naar de naam HeerenGin en is – hoe kan het ook anders – een echte BIERGIN!

Basisproducten zijn ons Heerenbier en ons Sodalitasbier; het blonde en donkere huisbier van de Heeren van Liedekercke!, waarvan we rijke distillaten maken en samenvoegen. De afwerking gebeurt met kruiden die ook een brouwer tijdens het brouwproces gebruikt. Het is een krachtige gin geworden die duidelijk verwijst naar het basisproduct, het bierdistillaat, maar ook naar warme kruiden, zoals peper. Door toevoeging van citroenverbena creëren we een verrassend frisse afdronk…

En natuurlijk zou ook een flesje Heerengin onder de kerstboom niet misstaan!

Heeft u vragen of wil u bestellen? Aarzel niet om ons te contacteren!

Via 053/68 08 88 of info@heerenvanliedekercke.be

Share

Arthur’s Legacy

In de dorpsbrouwerij De Hoorn van het Vlaams-Brabantse Steenhuffel wordt aan de vier brouwmeesters van Palm Belgian Craft Breweries de vrije hand gelaten om nieuwe biersoorten te ontwikkelen binnen het kader van hun respectievelijke expertises in het werken met fruit, hout, hop en kruiden. Deze bieren worden gebrouwen en verdeeld in beperkte oplagen onder de koepelnaam van Arthur’s Legacy, zo genoemd naar Arthur van Roy die na de Eerste Wereldoorlog de brouwerij in Steenhuffel met succes heropbouwde ondanks zijn verzet tegen het opkomende pilsbier. Op deze manier vond ook de Cornet, een sterk blond bier en ‘oaked’ het levenslicht en verwijst naar herbergier Theodoor Cornet die in 1686 de afspanning ‘De Hoorn’ begon uit te baten in Steenhuffel.

Viki Geunes van sterrenrestaurant verleent regelmatig zijn medewerking aan dit project en dan krijgen we een Arthur’s Legacy, created by Vicky Geunes. Deze laatste creatie kwam tot stand in overleg met de houtmeester en de kruidenmeester. Het resultaat is een licht amberkleurig, kruidig houtgelagerd bier van 7,5 vol. % alc. Er is een mooie symbiose tussen de kruiding en de zachte houtlagering. Geniet ervan !

Share


Beste bezoeker,

Welkom op onze internet-stek. U vindt hier alle informatie over onze menu’s en activiteiten voor de komende maanden. Wij hopen u graag persoonlijk te mogen begroeten.

Share