Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

Degustatie TROUBADOUR
Brouwerij ‘The Musketiers’ gaat al een tijdje als bierfirma door het leven. Het merendeel van hun bieren wordt voorgesteld onder de merknaam Troubadour en omvat een heel gevarieerd gamma. Troubadour Magma is de meest gekende. Sinds enige tijd is men bezig met de opstart van een eigen brouwerij. Dit is de rechtstreekse aanleiding om deze bieren eens te onderwerpen aan een uitgebreide degustatie door ons deskundig proefpannel…

Blond, 6,5 %
Een beetje pejoratief uitgedrukt, de simpele ziel in het assortiment. Een neutraal, braaf maar correct gebrouwen bier. Een beetje vlezig met aroma’s van graan en mout, noties van speculaas, nectarine, kruiden, gerookt. Milde bitterheid, korte afdronk, beetje ijzersmaak, misschien zelfs een beetje gepasteuriseerd. Een passe-partout.

Speciale Belge, 5,7 %
Deze amberkleurige is bijzonder fruitig, vooral aardbei haalt de bovenhand. Ook caramel en kandij, wat een beetje typisch is voor deze biersoort. Een lekker moutig bier met een droge bittere afdronk, waarbij de intonaties van aardbei van begin tot eind aanwezig blijven.

Magma, Triple IPA, 9,0 %
Misschien wel het paradepaardje van de brouwerij. De naam dekt volledig de lading : een echte stevige tripel, afgewerkt met veel Amerikaanse hop. Licht amberkleurig. Een enorme waaier aan aroma’s, waarbij vooral citrus-gerelateerde fruit de bovenhand haalt : limoen, citroengras, gember, pompelmoes, meloen, sinaasappelschil. Zelfs een vleugje chocolade. Vol en krachtig van smaak en tegelijkertijd zeer elegant met een mooie lange droge evenwichtige afdronk. We verwijzen niet graag naar een ander bier, maar de gelijkenis met een Chouffe Houblon is zeer opvallend.

Obscura, 8,2 %
De obscura heeft een zeer rijk aromapallet, waardoor hij de verwachtingen in smaak niet helemaal kan inlossen. Hoewel het een mooi evenwichtig bier is met een aangename fruitigheid, hoppig karakter en een zekere kracht, blijft hij in smaak en nasmaak redelijk braaf. Absoluut een behaaglijk bruintje, met wat stout-allures : roost, chocola, koffie, vanille.

Westkust, 9,2%
Volgens mij de meest speciale Troubadour, die gaat lopen met de eerste prijs voor originaliteit…
De eerste impressies van geur zijn misschien niet 100% aangenaam, maar evolueert snel naar wat gebrand en dan een ganse lading hop (die eveneens snel weer verdwijnt ook). Vol in de mond, intens, zelfs wat vettig, veel chocola, vleugje koffie.
Het fenomenale van dit bier zit hem echter in de afdronk. Eerst lopen chocola en koffie zachtjes uit en na enkele seconden is er een ongelooflijke bitteropstoot die zeer lang aanhoudt. Minutenlange dominante nabitterheid. Dit bier is dan ook stevig gehopt met 100% Belgische hop, die pas door alle andere dominante smaken helemaal in de finale tot zijn recht komt. Super bier.

Imperial Stout, 9,0 %
Bijna zwart van kleur. De typische gebrande, geroosterde en koffie-aroma’s zijn mooi verweven aanwezig. Dit bier is in zijn soort bijzonder zacht maar heel vol van smaak (chocolade) met een heel mooie koffiebitterheid die mooi uitloopt in een mokkacrème…. Smaakt naar nog.