Brasserie – Beer Restaurant – Beer Tavern
+32 53 680 888

FOOD MENU   – SUGGESTION MENU OF THE MONTH

crevette

Tom cooks his creative specials every day from 12.00 to 14.30u  and again from 18.00 to 22.00u

Please note the English version is a translation and  is done to the best of our knowledge. Please ask if you have any queries and mention any allergies.

BEER CUISINE

Don’t be afraid of beer in our specials, it adds another flavour and ‘lifts’ dishes to a new height.

GROUP MENUS

For more than 8 people please contact us in advance to discuss your menu.

Starters, let us begin…

6,00 € Verse soep op basis van VERSE groenten met lekker brood! BIER is de “soep van de dag”

Aanbevolen bier: Saxo bio


12,50 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje en Sodalitasdressing

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree


15,00 € Vers bereide garnaalkroketjes geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van oud Bruin

Het stokkepaardje van culinaire recensenten! Ze mogen langskomen… Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Liefmans Goudenband van ‘t vat


14,00 € Een duo van kaas- en garnaalkroketten voor wie niet kiezen kan…

Aanbevolen bier: Bacchus


16,00 € Homemade wildpaté van everzwijn, hert en haas met Heerenbier en speculaaskruiden

Exclusief hammetje gemarineerd in Kriek Cantillon gerijpt bij Bon Bon** (Brussel, S-P-W). Witloofslaatje met appel en Sodalitas-mosterdvinaigrette. Aanbevolen bier: Heerenbier


16,00 € Linzen – Rode biet – Rozijntjes gemarineerd in Kriek Boon – Jonagoldappel – Foie gras

Madeleintje met Gandaham – “Marshmellow” van appel en bloedworst


16,00 € Romige maïssoep met Belgoo pils, gerookte zalm, dille, ricotta en mierikswortel

“Croque Monsieur” met gerookte heilbot en kerrie – Witloofsalade - Winters genot. Aanbevolen bier: Belgoo Pils, super lekker


20,00 € Lotte (zeeduivel) met grijze Noordzeegarnaal en gebakken knolselder


Ook al onze salades kunnen als voorgerecht verkregen worden



Main courses from ‘the net’

27,00 € Gebakken kabeljauwhaasje met “spitskoolstoemp” en Breydelspek…

Mosterdsausje Tierenteyn – Orval ’10 jaar oud’- dragon - Aanbevolen bier: Leopold 7


30,00 € Pladijs – Witte kool & pancetta – Champignonmix met eekhoorntjesbrood en pijpajuin

Sabayon van trappistenbier en tijm. Aanbevolen bier: La Trompeuse


WILDE SCAMPI UIT ARGENTINIË –TOP KWALITEIT!!!

De op zee gevangen Argentijnse rode garnaal is een garnaal van buitengewoon kaliber, niet van grootte, wel van kwaliteit! Uiterlijk lijkt hij op een gewone scampi, alleen is deze iets roder voor en na het koken. De smaak is echter absoluut bijzonder en het vlees heeft meer weg van langoustine. Doordat de garnalen al op de boot worden ingevroren, blijven de versheid en zilte smaaknuances bewaard en ervaar je de bijzondere smaakkwaliteiten! Prijs volgens aantal stuks: 5 / 8 / 12.


12/16/22 € Scampi in geurende lookboter en lambiekbier, een klassieker die steeds smaakt!

Aanbevolen bier: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie… Aanbevolen bier : La Trap taupe wild



Fish suggestion of the month…

Seasonal, surprising, and to spoil yourself!


30,00 € Puree van bouillabaise met mosseltjes, wilde scampi, zeebaars en calamares

Paprikasalsa met Rodenbach – Lookmayonaise met Sodalitas - Romig mosselsoepje met fijne kruiden, selder en prei - Aanbevolen bier: Lefort tripel


An Englishman can drink without eating, a German can eat without drinking but a Vlaming can eat AND drink as well !



Main courses ‘from the butcher’

16,00/20,00 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht”, met mayonaise, ketchup, Worcestershire, tabasco, ajuintjes en augurk, blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Goliath winter


22,00 € Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

Het haasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aroma’s van cacao en kruiden en wordt geserveerd met groenten puree, kroketjes, een assortiment warme groentjes en verder afgewerkt met een streepje chocoladesaus. Aanbevolen bier: Heerenbier


19,50 € Royale vleesbrochette (varkenshaasje, kalkoen, worst en spek)


19,50 € Verleidelijke kippenbrochette


19,50 € Varkenshaasje van Duroc d’Olives


21,00 € Rundssteak van Belgisch wit-blauw ras (+/- 250gr)


21,00/35,00 € Belgische entrecôte – Rib-Eye “dry-aging“ – super-kwaliteit van vlees (150/280gr)


SAUS naar keuze

  • champignonroomsaus : Pater Lieven Tripel
  • peperroomsaus : Saint-Feuillien bruin
  • Stroghanoff (Vodka en tomaat) : Bieken
  • Heeren van Liedekercke : Rochefort 8 (huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)


BIJGERECHTEN (per persoon)

  • Koude groenten (ruim assortiment volgens seizoen aanbod): 5,00€
  • Warme groenten (ruim assortiment volgens seizoen aanbod) :6.00€
  • Bloemkool – pickles – dragon: 2.00€
  • Worteltjes gegaard in Madeira en Rochefort 8°: 2.00€
  • Witloof – Heerenbier – tijm – nootmuskaatsabayon: 2.00€
  • Rode kool – Appel & kaneel – Oud Bruin – “zoet-zuur” – “12 uur gestoofd”: 2.00€
  • Extra portie frietjes – stoemp - pasta: 2,50€


35,00 € Wilde eend gemarineerd in Kerstbier Saint-Feuillien

Macaroni met artisjok, truffel en foie gras naar een idee van Eric Fréchonn Le Bristol*** in Parijs - Champignonsaus met Saint-Feuillien – Feestelijk genieten! - Aanbevolen bier: Saint-Feuillien Christmas van ’t vat


30,00 € “Vol-au-vent” van hoevekip, parelhoen en FAZANT, een succesnummer in dit wildseizoen!



Meat suggestion of the month…

Seasonal, surprising, and to spoil yourself!



Our Flemish dishes of which we are very proud!

…with a little nod to Brussels and Wallonia


15,00 € Le vrai stoemp Bruxellois met braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd

’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole


16,00 € “Orvalliflette”, een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas)

Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


17,50 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes - Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ’t vat


17,50 € Vogelnestjes – Boerenkoolstoemp – “Sauce espagnole” met Madeira en Rochefort 8°