Brasserie – Beer Restaurant – Beer Tavern
+32 53 680 888

FOOD MENU   – SUGGESTION MENU OF THE MONTH

crevette

Tom cooks his creative specials every day from 12.00 to 14.30u  and again from 18.00 to 22.00u

Please note the English version is a translation and  is done to the best of our knowledge. Please ask if you have any queries and mention any allergies.

BEER CUISINE

Don’t be afraid of beer in our specials, it adds another flavour and ‘lifts’ dishes to a new height.

GROUP MENUS

For more than 8 people please contact us in advance to discuss your menu.

Starters, let us begin…

23,50 € Freshly made shrimp croquettes with a salad and old bruin beer vinaigrette

Recommended beer: Oud bruin van het vat


7,00 € Fresh soup, made with fresh vegetables and tasty bread: BEER is the “soup of the day”

Recommended beer: Saxo bio


17,00 € “Watermeloenpizza” – Crème van geitenkaas – Gekonfijte sjalot – Thaise basilicum

Artisanale broodjes met geitenkaas, oregano & olijven – Met dank aan Glenn! (bakkerij Vermoesen, Hekelgem). Aanbevolen bier: Pinkkiller


17,50 € Freshly made cheese croquettes with salad and Sodalitas dressing

Always a good start! With a pleasant flavour of parmesan. Recommended beer: La Cambree


20,00 € Gebakken pladijs met pistousaus (tomaat – olijven – dragon – Xeresazijn) Courgette – Preiwit – Truffelchips

Een ongekende zuiderse bereiding die zeker zal bekoren! (voor wie culinair open-minded is…) Aanbevolen bier: Goliath blond


17,00 € / 25,00 € Salade “Tomaat-Burrata” van een exclusieve producent in Puglia… Zo lekker heb je hem nog nooit gegeten!

Pesto-vinaigrette met Kriekbier en balsamico – Pijnboompitjes en ruccola. Aanbevolen bier: Woeste blond / Woeste tripel


22,00 € Brandade van kabeljauw en groene kruiden – “Soldaatjes” van lookbrood

Sausje van Zeeuwse mosselen, witbier en kerrieroom - Een gerecht met een hoge smulfactor! Kwijl, kwijl, kwijl…. Aanbevolen bier: Lupulus Nelson van ‘t vat


21,50 € A duo of shrimp and cheese croquettes, for those who can’t choose

Recommended beer: Bacchus


20,00 € / 30,00 € Salade “Tomaat-Burrata” van een exclusieve producent in Puglia… Met grijze Noordzeegarnaal – Nog feestelijker! Zo lekker heb je hem nog nooit gegeten!

Pesto-vinaigrette met Kriekbier en balsamico – Pijnboompitjes en ruccola. Met grijze Noordzeegarnaal - Nog feestelijker! Aanbevolen bier: Woeste blond / Woeste tripel



Main courses from ‘the net’

17/22/27 € Scampi in geurende lookboter en lambiekbier, een klassieker die steeds smaakt!

Aanbevolen bier: Hommelbier


19/23/29 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie… Aanbevolen bier : Quintine Nature


WILD SCAMPI FROM ARGENTINA- TOP QUALITY!!!

The sea caught Argentinian red shrimp is of exceptional quality. Looks like a normal scampi just a little more red..! The flesh gives more the impression of a langoustine. Immediately frozen at sea this gives an advantage to preserve the freshness. Price per portion size: 5 / 8 / 12.


26,00 € “Fish & Chips”

Haddock and chunky chips - mixed salad, tatare sauce with Geuze and peas. And if you want vinegar with your chips just ask... Recommended beer: Peak IPA


28,00 € “Pasta del Piero” – Terug van weggeweest! Op aanvraag van U, trouwe klant…

Pasta in een tomaten-kerriesausje met Pater Lieven blond – Argentijnse wilde scampi - Gebakken broccoli en courgette – ‘Parmezaan’ van onze huiskaas Sodalitas – Overheerlijk! Aanbevolen bier: Taras Boulba


35,00 € Kabeljauw “Heeren van Liedekercke” – Terug van weggeweest!!

Het haasje gepocheerd in ons eigen Sodalitasbier – Een smeuïg pureetje met spinazie - Overheerlijk romig sausje met fijne groentjes – Breydelspek en gebakken Krieltjes! Begin alvast maar te kwijlen en geniet! Aanbevolen bier: Leopold 7 blond of trip


35,00 € Carpaccio van “Coeur de Boeuf” tomaat met burrata en pesto-olie met ambachtelijke Geuze

Gebakken kabeljauwhaasje en grijze Noordzeegarnaal – Pijnboompitjes – Ruccola. Begin alvast maar te kwijlen en geniet! Heerlijke verwennerij - Aanbevolen bier: Geuze Adelaar - Zinnebir


35,00 € Gebakken reuze-Pladijs met een gevarieerd slaatje, frietjes en tartaarsaus – Vervlogen nostalgie!

Misschien kan je dit thuis ook klaarmaken maar of het even lekker gaat zijn als hier, valt af te wachten… En bovendien hoef je hier de afwas niet te doen! Wie van uitdagingen houdt, mag/kan nog een voorgerecht nemen, maar overschat uzelf niet! Ze zijn echt groot!! Aanbevolen bier: Bière du Brasseur IPA


Dagprijs MOSSELEN met witbier – Vanaf het moment dat ze lekker zijn!

Aanbevolen bier: Pils 13


25,00 € / 40,00 € “Tomaat Garnaal” met grijze Noordzeegarnaaltjes uit Zeebrugge… (enkel of dubbel)

Neem het ons a.u.b. niet kwalijk maar wij pellen onze garnalen niet zelf! Dan zouden we in het weekend helemaal niet meer moeten gaan slapen. Wel durven we garanderen dat het Belgische (en dus de beste!) garnalen zijn die geen seconde een diepvries gezien hebben en dat is toch ook al een hele geruststelling! Cocktailsaus met Rodenbach… Aanbevolen bier: Ename Pater van ‘t vat



Main courses ‘from the butcher’

20,00/26,00 € Americain with a varied salad (150gr/200gr)

We prepare the americain not too spicy or too bland with mayonnaise, ketchup,tabasco, Worcestershire, baby onions and gherkin. Apparently ‘just right’ as it sells well!! Recommended beer: Five


25,00 € Royal meat brochette (pork, turkey, sausage and bacon)


25,00 € Chicken brochette


25,00 € Pork loin fillet “Duroc d’Olives”


27,00 € Beef steak from Belgium (+/- 250gr)! So tender


26,00/40,00 € Belgian entrecôte – Rib-Eye “dry-aged“ – Top-quality meat (150/280gr)


Sauce of your choice:

  • Creamy mushroom: Gen Goulf
  • Creamy pepper: Scotch de Silly
  • Stroghanoff (Vodka and tomato) : Bieken
  • Heeren van Liedekercke : Rochefort 8 (A marriage of Roquefort cheese & Rochefort beer)

  • 28,50 € Ribbetjes ‘Ketjab’ met Indische kruiden en een gevarieerd slaatje… Zelden heb je ze zo lekker gegeten!

    Aanbevolen bier : Barbe Noir


    28,50 € Pork loin fillet with Heerenbier and chocolate

    The pork is flavoured with our house beer with scents of cocoa and herbs. It is served with vegetable puree, croquettes, a selection of warmvegetables and finally completed with a ‘stripe’ of chocolate sauce. Recommended beer: Heerenbier


    7,00 € Warm seasonable vegetable


    5,00 € Cold seasonal vegetables


    2,50 € Extra fries


    30,00 € Varkenshaasje “Duroc d’Olives” – Pureetje met pickles en gebakken bloemkool

    Sausje met Tierenteyn, rozemarijn en trappistenbier – Een “klassieker” van De Heeren! Aanbevolen bier: Peak bruin


    22,00 € Ballekes in tomatensaus met Sodalitas en oregano – Een nostalgische delicatesse…

    Hier smaken ze nog beter dan elders! Aanbevolen bier: Sodalitas van ‘t vat


    25,00 € Ballekes in tomatensaus met Sodalitas en oregano – Een nostalgische delicatesse…

    OF met penne en burrata… Én wat Italiaanse flair! Hier smaken ze nog beter dan elders! Aanbevolen bier: Sodalitas van ‘t vat


    30,00 € Hoevekip “Saltimbocca” (mozzarella – salie – prosciutto

    Groene tagliatelli “Stroghanoff” - Voor een feestelijk moment… Of zomaar omdat u graag geniet! “Kip on smiling”. Aanbevolen bier: Malheur 8 van ’t vat Speciale Edition



    Our Flemish dishes of which we are very proud!

    …with a little nod to Brussels and Wallonia


    22,00 € Le vrai stoemp Bruxellois with sausage, bacon and Tierenteyn mustard.

    One of the best in Belgium. Recommended beer: Quintine amber


    22,00 € “Orvalliflette”, an oven dish with potato ,mince and orval cheese and beer.

    From an idea of Willy De Hertogh from L’Ange Gardien in Orval!. Recommended beer: Orval


    25,00 € Stoofvlees ‘Grandmothers way ‘a rich beef casserole made with love & patience

    Crispy fries, salad and tomato or apple puree. Recommended beer: Westmalle dubbel van ‘t vat


    25,00 € ‘Coq-à-la-bière’ from white chicken meat marinated in Pater Lieven blond

    With bacon, Paris mushrooms, onion and a little garlic. Recommended beer: Rochehaut tripel



    House special...

    27,50 € DE HEEREN-BURGER

    A hamburger of 100% Angus Aberdeen beef– Belgian Breydelspek - confit onion – Sodalitas cheese – Mustard sauce with Heerenbier – Sesame bun - mixed salad and chunky chips . Recommended beer: Duo Heerenbier / Sodalitas



    desserts the sweet sin

    16,00 € Ananasfrangipane – IJsje van ananas – Gebakken ananas geblust met Rum & Gulden Draak

    Aanbevolen bier: Quintine Rum barrel aged (7,50€)