Brasserie – Beer Restaurant – Beer Tavern
+32 53 680 888

FOOD MENU   – SUGGESTION MENU OF THE MONTH

crevette

Tom cooks his creative specials every day from 12.00 to 14.30u  and again from 18.00 to 22.00u

Please note the English version is a translation and  is done to the best of our knowledge. Please ask if you have any queries and mention any allergies.

BEER CUISINE

Don’t be afraid of beer in our specials, it adds another flavour and ‘lifts’ dishes to a new height.

GROUP MENUS

For more than 8 people please contact us in advance to discuss your menu.

Starters, let us begin…

6,00 € Fresh soup, made with fresh vegetables and tasty bread: BEER is the “soup of the day”

Recommended beer: Saxo bio


12,50 € Freshly made cheese croquettes with salad and Sodalitas dressing

Always a good start! With a pleasant flavour of parmesan. Recommended beer: La Cambree


17,50 € Freshly made shrimp croquettes with a salad and old bruin beer vinaigrette

Recommended beer: Liefmans Goudenband van ‘t vat


15,00 € A duo of shrimp and cheese croquettes, for those who can’t choose

Recommended beer: Bacchus


16,00 € Gazpacho of tomato and watermelon with Goats cheese

Sandwich “vitello tonnato” with Duvel tripel hop – (veal – tuna – pesto – parmesan – tomato – anchovies). Recommended beer: Lindemans Tarot d’Or


16,00 € “Tarte flambée” – Red onion – sour cream – Gruyère – mushrooms – dried ham – dried onion

Red pepper salsa with Rodenbach grand cru. Recommended beer: Vicaris Tripel geuze


18,50 € Méli-mélo of broad beans, peas, mint and chorizo, a great Spanish combination!

Fried stone bass a juicy Mediterranean bass. Recommended beer: Quintine blond van ‘t vat


All our salads are also available as starter


16,00 € “Sigaar van zalm” – Mijn signatuurgerecht…

Tartaar van Schotse zalm gemarineerd in ambachtelijke Geuze met tuinkruiden. Zeewier – As van zwarte olijven – Sorbet van ‘Gin Tonic’ - Aanbevolen bier: Petrus Aged Pale van ‘t vat


17,00 € Een heerlijke combinatie van asperges, Gandahamsnippers en Parmezaan

Choronsaus (béarnaise – tomaat – Chimay tripel) - Er is morgen tijd genoeg om te diëten! Aanbevolen bier: Boriner Vice


18,00 € Tongschar “Niçoise”

Smeuïge aardappelpuree met gekookte eitjes, ansjovis, gefruite ui, teentje look en peterselie - “Salade” van boontjes, tomatenkubus en Hommel-vinaigrette - Lekker eten hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn! Meestal zelfs niet…. Aanbevolen bier: Hommel Fresh hop van ‘t vat



Main courses from ‘the net’

WILD SCAMPI FROM ARGENTINA- TOP QUALITY!!!

The sea caught Argentinian red shrimp is of exceptional quality. Looks like a normal scampi just a little more red..! The flesh gives more the impression of a langoustine. Immediately frozen at sea this gives an advantage to preserve the freshness. Price per portion size: 5 / 8 / 12.


12/16/22 € Scampi in a fragrant garlic butter (5/8/12 ), maybe a classic but still tastes good

Recommended beer: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, a real success

In a creamy gratin sauce with lobster bouillon white beer, apples and curry…hmm! Recommended beer: La Trap taupe wild


25,00 € “Fish & Chips”

Haddock and chunky chips - mixed salad, tatare sauce with Geuze and peas. And if you want vinegar with your chips just ask... Recommended beer: La Trappe wit


28,00 € Kabeljauw “Heeren van Liedekercke” – Terug van weggeweest!!

Het haasje gepocheerd in ons eigen Sodalitasbier – Een smeuïg pureetje met spinazie - Overheerlijk romig sausje met fijne groentjes – Breydelspek en gebakken Krieltjes! Begin alvast maar te kwijlen en geniet! Aanbevolen bier: Leopold 7


30,00 € Skate wing with caper butter , leek, carrots and potatoes

A Classic. Recommended beer: Goliath tripel


32,00 € Stoofpotje van Belgische Asperges, pesto en grijze Noordzeegarnaal – Gebakken kabeljauwhaasje

Aardappelpureetje “op Vlaamse wijze” met geplette eitjes, peterselie, boter en Westmalle tripel - Begin alvast maar te kwijlen en geniet! Aanbevolen bier: Hop the brewer


18,00 € / 30,00 € “Tomaat Garnaal” met grijze Noordzeegarnaaltjes uit Zeebrugge… (enkel of dubbel)

Neem het ons a.u.b. niet kwalijk, maar wij pellen onze garnalen niet zelf! Dan zouden we in het weekend helemaal niet meer moeten gaan slapen... Wel durven we garanderen dat het Belgische (en dus de beste!) garnalen zijn die geen seconde - een diepvries gezien hebben en dat is toch ook al een hele geruststelling! Wenst u cocktailsaus, vraag er gerust naar…. Aanbevolen bier: Dilleke



Main courses ‘from the butcher’

16,00/20,00 € Americain with a varied salad (150gr/200gr)

We prepare the americain not too spicy or too bland with mayonnaise, ketchup,tabasco, Worcestershire, baby onions and gherkin. Apparently ‘just right’ as it sells well!! Recommended beer: Five


22,00 € Pork loin fillet with Heerenbier and chocolate

The pork is flavoured with our house beer with scents of cocoa and herbs. It is served with vegetable puree, croquettes, a selection of warmvegetables and finally completed with a ‘stripe’ of chocolate sauce. Recommended beer: Heerenbier


21,00 € Royal meat brochette (pork, turkey, sausage and bacon)


21,00 € Chicken brochette


21,00 € Pork loin fillet “Duroc d’Olives”


25,00 € Beef steak from Belgium (+/- 250gr)! So tender


25,00/35,00 € Belgian entrecôte – Rib-Eye “dry-aged“ – Top-quality meat (150/280gr)


Sauce of your choice:

  • Creamy mushroom: Pater Lieven Tripel
  • Creamy pepper: Saint-Feuillien bruin
  • Stroghanoff (Vodka and tomato) : Bieken
  • Heeren van Liedekercke : Rochefort 8 (A marriage of Roquefort cheese & Rochefort beer)


28,00 € Iberico-pork “Pata Negra”

Puree with pickles and cauliflower – Sauce with Westmalle dubbel, tarragon  and Tierenteyn. Recommended beer: Chimay blauw van’t vat


24,00 € “Crispy” gevogelte met pesto en panko – “Tzatziki” met munt – Kipmerguez

Tomatencompote – Rode paprika opgevuld met kippengehakt, ratatouille en “kabouterrijst” - Aanbevolen bier: Bon Secours 4 Houblons



Our Flemish dishes of which we are very proud!

…with a little nod to Brussels and Wallonia


17,00 € Le vrai stoemp Bruxellois with sausage, bacon and Tierenteyn mustard.

Recommended beer: Caracole


17,00 € “Orvalliflette”, an oven dish with potato ,mince and orval cheese and beer.

From an idea of Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval!. Recommended beer: Orval


20,00 € Stoofvlees ‘Grandmothers way ‘a rich beef casserole made with love & patience

Crispy fries, salad and tomato or apple puree. Recommended beer: Westmalle dubbel van ‘t vat


18,00 € Pork cutlet with confit onion, sprouts with bacon served with potato rosti– mustard sauce

Recommended beer: Vicaris tripel



25,00 € DE HEEREN-BURGER

A hamburger of 100% Angus Aberdeen beef– Belgian Breydelspek - confit onion – Sodalitas cheese – Mustard sauce with Heerenbier – Sesame bun - mixed salad and chunky chips . Recommended beer: Duo Heerenbier / Sodalitas