Brasserie – Beer Restaurant – Beer Tavern
+32 53 680 888

FOOD MENU   – SUGGESTION MENU OF THE MONTH

crevette

Tom cooks his creative specials every day from 12.00 to 14.30u  and again from 18.00 to 22.00u

Please note the English version is a translation and  is done to the best of our knowledge. Please ask if you have any queries and mention any allergies.

BEER CUISINE

Don’t be afraid of beer in our specials, it adds another flavour and ‘lifts’ dishes to a new height.

GROUP MENUS

For more than 8 people please contact us in advance to discuss your menu.

Starters, let us begin…

7,00 € Fresh soup, made with fresh vegetables and tasty bread: BEER is the “soup of the day”

Recommended beer: Saxo bio


17,00 € Freshly made cheese croquettes with salad and Sodalitas dressing

Always a good start! With a pleasant flavour of parmesan. Recommended beer: La Cambree


19,50 € Freshly made shrimp croquettes with a salad and old bruin beer vinaigrette

Recommended beer: Liefmans Goudenband van ‘t vat


18,50 € A duo of shrimp and cheese croquettes, for those who can’t choose

Recommended beer: Bacchus


Beste klant,

Om u op een zo vlot mogelijke manier te kunnen bedienen, aanvaarden wij maximum 4 verschillende voor- en hoofdgerechten per tafel en een maximum van 8 personen aan de kaart. Dank voor uw begrip! Wij houden graag rekening met ALLERGIEËN indien gemeld bij reservatie of minstens 1 dag op voorhand!!! Toveren doen we al meerdere keren per dag, mirakels verwezenlijken ligt iets moeilijker… En vooral: verwar een allergie NIET met iets “niet graag hebben”!


17,00 € “Balletjes in tomatensaus” revisted – Mini-balletjes in tomatensaus met Oudbruin

Lauwe aardappelpuree ‘Robuchon’ – Gedroogde ui – Popcorn van pesto – ‘Luiks wafeltje’ van kip & mango. Aanbevolen bier: Silly Sour


20,00 € “Méli-Mélo” van Mediterraanse inktvis, venkel, tomaat en basilicumpesto met whisky

Kruidige kaasbroodjes met Chimaykaas – Wij verlangen al naar de zomer! Aanbevolen bier: Saison Voisin van ‘t vat


21,00 € Burrata bedekt met carpaccio van Baskisch rund… Ansjovistapenade met aubergine en Sodalitas

Geroosterde pijnboompitten – IJsbonbon van tomaat & Ibericoham. Zo’n lekker vlees hebt u nog nooit gegeten! (En zo’n exquise burrata ook al niet!). Aanbevolen bier: Hop Harvest van ‘t vat


All our salads are also available as starter



Main courses from ‘the net’

WILD SCAMPI FROM ARGENTINA- TOP QUALITY!!!

The sea caught Argentinian red shrimp is of exceptional quality. Looks like a normal scampi just a little more red..! The flesh gives more the impression of a langoustine. Immediately frozen at sea this gives an advantage to preserve the freshness. Price per portion size: 5 / 8 / 12.


15/19/25 € Scampi in a fragrant garlic butter (5/8/12 ), maybe a classic but still tastes good

Recommended beer: Hommelbier


17/21/27 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, a real success

In a creamy gratin sauce with lobster bouillon white beer, apples and curry…hmm! Recommended beer: La Trap taupe wild


25,00 € “Fish & Chips”

Haddock and chunky chips - mixed salad, tatare sauce with Geuze and peas. And if you want vinegar with your chips just ask... Recommended beer: La Trappe wit


28,00 € Cod “Heeren van Liedekercke” – Back on the menu!!

Poached in our own Sodalitas beer - a puree with spinach. A creamy sauce with fine cut vegetables - breydelspek and fried baby potatoes. Recommended beer: Leopold 7


25,00 € Gebakken FOREL met een gevarieerd slaatje, frietjes en tartaarsaus – Vervlogen nostalgie!

Misschien kan je dit thuis ook klaarmaken maar of het even lekker gaat zijn als hier, valt af te wachten…. En bovendien hoef je hier de afwas niet te doen! Aanbevolen bier: Goliath blond


28,00 € “Pasta del Piero” – Terug van weggeweest! Op aanvraag van U, trouwe klant…

Pasta in een tomaten-kerriesausje met Pater Lieven blond – Argentijnse wilde scampi. Gebakken broccoli en courgette – ‘Parmezaan’ van onze huiskaas Sodalitas – Overheerlijk! Aanbevolen bier: Taras Boulba



Main courses ‘from the butcher’

19,00/25,00 € Americain with a varied salad (150gr/200gr)

We prepare the americain not too spicy or too bland with mayonnaise, ketchup,tabasco, Worcestershire, baby onions and gherkin. Apparently ‘just right’ as it sells well!! Recommended beer: Five


24,00 € Royal meat brochette (pork, turkey, sausage and bacon)


24,00 € Chicken brochette


24,00 € Pork loin fillet “Duroc d’Olives”


25,00 € Beef steak from Belgium (+/- 250gr)! So tender


25,00/35,00 € Belgian entrecôte – Rib-Eye “dry-aged“ – Top-quality meat (150/280gr)


Sauce of your choice:

  • Creamy mushroom: Gen Goulf
  • Creamy pepper: Rochehaut amber
  • Stroghanoff (Vodka and tomato) : Bieken
  • Heeren van Liedekercke : Rochefort 8 (A marriage of Roquefort cheese & Rochefort beer)

  • 26,00 € Pork loin fillet with Heerenbier and chocolate

    The pork is flavoured with our house beer with scents of cocoa and herbs. It is served with vegetable puree, croquettes, a selection of warmvegetables and finally completed with a ‘stripe’ of chocolate sauce. Recommended beer: Heerenbier


    30,00 € In lavendelboter gebakken eend – Risotto van rode biet – Sausje met Kriekbier & whisky

    Gestoofd witloof in Westmalle dubbel – Loofworteltjes in Westmalle tripel. Aanbevolen bier: Misery amber-tripel van ‘t vat



    Our Flemish dishes of which we are very proud!

    …with a little nod to Brussels and Wallonia


    21,00 € Le vrai stoemp Bruxellois with sausage, bacon and Tierenteyn mustard.

    One of the best in Belgium. Recommended beer: Quintine amber


    21,00 € “Orvalliflette”, an oven dish with potato ,mince and orval cheese and beer.

    From an idea of Willy De Hertogh from L’Ange Gardien in Orval!. Recommended beer: Orval


    24,00 € Stoofvlees ‘Grandmothers way ‘a rich beef casserole made with love & patience

    Crispy fries, salad and tomato or apple puree. Recommended beer: Westmalle dubbel van ‘t vat


    24,00 € ‘Coq-à-la-bière’ from white chicken meat marinated in Pater Lieven blond

    With bacon, Paris mushrooms, onion and a little garlic. Recommended beer: La Trompeuse


    21,00 € Ballekes in tomatensaus met Sodalitas en oregano – Een nostalgische delicatesse…

    Hier smaken ze nog beter dan elders! Aanbevolen bier: Sodalitas van ‘t vat



    House special...

    26,00 € DE HEEREN-BURGER

    A hamburger of 100% Angus Aberdeen beef– Belgian Breydelspek - confit onion – Sodalitas cheese – Mustard sauce with Heerenbier – Sesame bun - mixed salad and chunky chips . Recommended beer: Duo Heerenbier / Sodalitas