Brasserie – Beer Restaurant – Beer Tavern
+32 53 680 888

FOOD MENU   – SUGGESTION MENU OF THE MONTH

crevette

Tom cooks his creative specials every day from 12.00 to 14.30u  and again from 18.00 to 22.00u

Please note the English version is a translation and  is done to the best of our knowledge. Please ask if you have any queries and mention any allergies.

BEER CUISINE

Don’t be afraid of beer in our specials, it adds another flavour and ‘lifts’ dishes to a new height.

GROUP MENUS

For more than 8 people please contact us in advance to discuss your menu.

Starters, let us begin…

6,00 € Fresh soup, made with fresh vegetables and tasty bread: BEER is the “soup of the day”

Recommended beer: Saxo bio


12,50 € Freshly made cheese croquettes with salad and Sodalitas dressing

Always a good start! With a pleasant flavour of parmesan. Recommended beer: La Cambree


17,50 € Freshly made shrimp croquettes with a salad and old bruin beer vinaigrette

Recommended beer: Liefmans Goudenband van ‘t vat


15,00 € A duo of shrimp and cheese croquettes, for those who can’t choose

Recommended beer: Bacchus


17,00 € Zacht gekookt hoeve-eitje met ‘mayonaise’ van tonijn naar een idee van Les Cols** in Olot, Catalonië

Blozende tomatenkonfituur & pittige kruidnagel – Ontblote ‘Anchoa’ / Artis’anale’ broodjes ‘vitello tonnato’ met Achel blond - Proef met de volle goesting! Bijt erin!! Aanbevolen bier: Boriner Vice


18,50 € Aanlokkelijke “Bouillabaisse” met liefdevolle skrei en zwoele mosseltjes en verleidelijke scampi

Wulpse toast met hete rouille - Lieflijke stipjes wortelpuree met Ename - Ondeugende paprikazalf met oud Bruin - Hier kan je alleen maar gelukkig en geil van worden! Aanbevolen bier: Ename Pater of Rodenbach Vintage van ‘t vat


18,50 € La Mer – L’Amour – Een bereiding uit de zee met liefde bereid – “Mooie Meid”

Zinnestrelende “Tortilla” van kabeljauw en spinazie – Popcorn met Gandasnippers - éarnaise met Chimay tripel - Libido-opwekkend en heerlijk passioneel! Aanbevolen bier: Houblon Sauvage van ‘t vat


All our salads are also available as starter



Main courses from ‘the net’

WILD SCAMPI FROM ARGENTINA- TOP QUALITY!!!

The sea caught Argentinian red shrimp is of exceptional quality. Looks like a normal scampi just a little more red..! The flesh gives more the impression of a langoustine. Immediately frozen at sea this gives an advantage to preserve the freshness. Price per portion size: 5 / 8 / 12.


12/16/22 € Scampi in a fragrant garlic butter (5/8/12 ), maybe a classic but still tastes good

Recommended beer: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, a real success

In a creamy gratin sauce with lobster bouillon white beer, apples and curry…hmm! Recommended beer: La Trap taupe wild


25,00 € “Fish & Chips”

Haddock and chunky chips - mixed salad, tatare sauce with Geuze and peas. And if you want vinegar with your chips just ask... Recommended beer: La Trappe wit


28,00 € Kabeljauw “Heeren van Liedekercke” – Terug van weggeweest!!

Het haasje gepocheerd in ons eigen Sodalitasbier – Een smeuïg pureetje met spinazie - Overheerlijk romig sausje met fijne groentjes – Breydelspek en gebakken Krieltjes! Begin alvast maar te kwijlen en geniet! Aanbevolen bier: Leopold 7


32,00 € SKREI op het vel gebakken in verse hoeveboter met gesmoorde Jonagoldappel

Witloofstoempje – Witloof rauw & gebakken – Grijze Noordzeegarnaal – Mini-kroketjes van Serranoham. Aanbevolen bier: Rochefort Tripel



Main courses ‘from the butcher’

16,00/20,00 € Americain with a varied salad (150gr/200gr)

We prepare the americain not too spicy or too bland with mayonnaise, ketchup,tabasco, Worcestershire, baby onions and gherkin. Apparently ‘just right’ as it sells well!! Recommended beer: Five


22,00 € Pork loin fillet with Heerenbier and chocolate

The pork is flavoured with our house beer with scents of cocoa and herbs. It is served with vegetable puree, croquettes, a selection of warmvegetables and finally completed with a ‘stripe’ of chocolate sauce. Recommended beer: Heerenbier


21,00 € Royal meat brochette (pork, turkey, sausage and bacon)


21,00 € Chicken brochette


21,00 € Varkenshaasje “Duroc d’Olives”


25,00 € Beef steak from Belgium (+/- 250gr)! So tender


25,00/35,00 € Belgian entrecôte – Rib-Eye “dry-aged“ – Top-quality meat (150/280gr)


Sauce of your choice:

  • Creamy mushroom: Pater Lieven Tripel
  • Creamy pepper: Saint-Feuillien bruin
  • Stroghanoff (Vodka and tomato) : Bieken
  • Heeren van Liedekercke : Rochefort 8 (A marriage of Roquefort cheese & Rochefort beer)


25,00 € Huisgemaakte “blinde vink” van parelhoen met mosterd, spek en Parmezaan gesmoord in Westmalle tripel

Witloof gegaard in Westmalle dubbel – Stoofpotje van ‘verloren groenten’ - Aanbevolen bier: Qantelaar


26,00 € Een duetje van opgewonden “Kalkoen loves Boursin” “Sex on the Plate!”

Vreemdgaand pureetje van stoofvlees, Westmalle dubbel en pittige pickles - Hete kalkoenchipolata – Romig sausje met Westmalle tripel, selder, wortel, ajuin & spekjes. Aanbevolen bier: Lefort blond of bruin



Our Flemish dishes of which we are very proud!

…with a little nod to Brussels and Wallonia


17,00 € Le vrai stoemp Bruxellois with sausage, bacon and Tierenteyn mustard.

Recommended beer: Caracole


17,00 € “Orvalliflette”, an oven dish with potato ,mince and orval cheese and beer.

From an idea of Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval!. Recommended beer: Orval


20,00 € Stoofvlees ‘Grandmothers way ‘a rich beef casserole made with love & patience

Crispy fries, salad and tomato or apple puree. Recommended beer: Westmalle dubbel van ‘t vat


18,00 € De beste “vogelnestjes” van gans de wereld!! Mijn absoluut lievelingsgerecht!!

Aardappelpuree en een onovertroffen Madeirasausje met champignons & tomaat! Dit wordt beter dan alle kreeften, foie gras en truffelbereidingen van de feestdagen! Aanbevolen bier: Saint-Feuillien Noël van ‘t vat



25,00 € DE HEEREN-BURGER

Een hamburger van 100% Angus Aberdeen vlees – Belgisch Breydelspek - Gekonfijte ajuin – Sodalitaskaas – Mosterdsausje met Heerenbier – Sesambroodje - Gevarieerde salade en dikke frieten. Aanbevolen bier: Duo Heerenbier / Sodalitas