Brasserie – Beer Restaurant – Beer Tavern
+32 53 680 888

FOOD MENU   – SUGGESTION MENU OF THE MONTH

crevette

Tom cooks his creative specials every day from 12.00 to 14.30u  and again from 18.00 to 22.00u

Please note the English version is a translation and  is done to the best of our knowledge. Please ask if you have any queries and mention any allergies.

BEER CUISINE

Don’t be afraid of beer in our specials, it adds another flavour and ‘lifts’ dishes to a new height.

GROUP MENUS

For more than 8 people please contact us in advance to discuss your menu.

Starters, let us begin…

7,00 € Fresh soup, made with fresh vegetables and tasty bread: BEER is the “soup of the day”

Recommended beer: Saxo bio


17,00 € Freshly made cheese croquettes with salad and Sodalitas dressing

Always a good start! With a pleasant flavour of parmesan. Recommended beer: La Cambree


19,50 € Freshly made shrimp croquettes with a salad and old bruin beer vinaigrette

Recommended beer: Liefmans Goudenband van ‘t vat


18,50 € A duo of shrimp and cheese croquettes, for those who can’t choose

Recommended beer: Bacchus


All our salads are also available as starter


20,00 € Kabeljauw gemarineerd in rode bietensap – Peultjes met kastanjes – ‘Bevroren’ Granny Smith

Dressing met ajuin, sojasaus, sherry, sesamolie en Kriekbier…. Welkom in de herfstkleuren en -smaken! Aanbevolen bier: Cassislambiek van Hanssens of Fidèle


20,00 € Een variatie op de klassieke “SMEUS” of “Tetjespap… Hmmm… Buitengewoon lekker; binnen ook!

Pastinaakpuree – Gepocheerd eitje – Grijze garnaaltjes – Geuzeboter – Bieslook. Een gerecht met een hoge smulfactor! Aanbevolen bier: Stijn Streuvelsbier


20,00 € Rode poon met een crumble van spek, panko en limoen – Geniet van deze herfstcreatie!

Savooikesstoemp met gebakken spruitjes en Westmalle tripel – Mosterdsausje met Westamalle dubbel. Aanbevolen bier: Augustijn blond


Beste klant,

Om u op een zo vlot mogelijke manier te kunnen bedienen, aanvaarden wij maximum 4 verschillende voor- en hoofdgerechten per tafel en een maximum van 8 personen aan de kaart. Dank voor uw begrip! Wij houden graag rekening met ALLERGIEËN indien gemeld bij reservatie of minstens 1 dag op voorhand!!! Toveren doen we al meerdere keren per dag, mirakels verwezenlijken ligt iets moeilijker… En vooral: verwar een allergie NIET met iets “niet graag hebben”!



Main courses from ‘the net’

WILD SCAMPI FROM ARGENTINA- TOP QUALITY!!!

The sea caught Argentinian red shrimp is of exceptional quality. Looks like a normal scampi just a little more red..! The flesh gives more the impression of a langoustine. Immediately frozen at sea this gives an advantage to preserve the freshness. Price per portion size: 5 / 8 / 12.


15/19/25 € Scampi in a fragrant garlic butter (5/8/12 ), maybe a classic but still tastes good

Recommended beer: Hommelbier


17/21/27 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, a real success

In a creamy gratin sauce with lobster bouillon white beer, apples and curry…hmm! Recommended beer: La Trap taupe wild


25,00 € “Fish & Chips”

Haddock and chunky chips - mixed salad, tatare sauce with Geuze and peas. And if you want vinegar with your chips just ask... Recommended beer: La Trappe wit


30,00 € Gevarieerde salade met groene boontjes, Belgische Brie, Serranoham en scampi – Witbierdressing

Gebakken KABELJAUW-haasje en ‘rozemarijnpatatjes’… Omdat we een ‘boontje’ hebben voor jou! Aanbevolen bier: Boriner Vice (witbier)


32,00 € Sappig gebraden HEILBOT filet – Smeuïge geitenkaaspuree – Witloof & Jonagoldappel

Speels “Vogelnestje” van bacalao, dille & kwarteleitje – Paprikasausje met Oud Bruin. Aanbevolen bier: Geuze Brett-elle of Woeste tripel



Main courses ‘from the butcher’

19,00/25,00 € Americain with a varied salad (150gr/200gr)

We prepare the americain not too spicy or too bland with mayonnaise, ketchup,tabasco, Worcestershire, baby onions and gherkin. Apparently ‘just right’ as it sells well!! Recommended beer: Five


24,00 € Royal meat brochette (pork, turkey, sausage and bacon)


24,00 € Chicken brochette


24,00 € Pork loin fillet “Duroc d’Olives”


25,00 € Beef steak from Belgium (+/- 250gr)! So tender


25,00/35,00 € Belgian entrecôte – Rib-Eye “dry-aged“ – Top-quality meat (150/280gr)


Sauce of your choice:

  • Creamy mushroom: Gen Goulf
  • Creamy pepper: Rochehaut amber
  • Stroghanoff (Vodka and tomato) : Bieken
  • Heeren van Liedekercke : Rochefort 8 (A marriage of Roquefort cheese & Rochefort beer)

  • 26,00 € Pork loin fillet with Heerenbier and chocolate

    The pork is flavoured with our house beer with scents of cocoa and herbs. It is served with vegetable puree, croquettes, a selection of warmvegetables and finally completed with a ‘stripe’ of chocolate sauce. Recommended beer: Heerenbier


    28,00 € Zweeds varkenshaasje ‘gepekeld’ en gemarineerd in rode wijn en Chimay rood – heerlijk mals!

    Jagerssaus volgens grootmoeders recept… En kroketjes natuurlijk!! Neen, we verklappen u die geheimen niet! Aanbevolen bier: Chimay blauw van ‘t vat



    Our Flemish dishes of which we are very proud!

    …with a little nod to Brussels and Wallonia


    21,00 € Le vrai stoemp Bruxellois with sausage, bacon and Tierenteyn mustard.

    One of the best in Belgium. Recommended beer: Quintine amber


    21,00 € “Orvalliflette”, an oven dish with potato ,mince and orval cheese and beer.

    From an idea of Willy De Hertogh from L’Ange Gardien in Orval!. Recommended beer: Orval


    24,00 € Stoofvlees ‘Grandmothers way ‘a rich beef casserole made with love & patience

    Crispy fries, salad and tomato or apple puree. Recommended beer: Westmalle dubbel van ‘t vat


    22,00 € “Blinde Vinken” (300gr) gesmoord in Rodenbach met champignons, wortel, selder en ajuin

    Natuuraardappel (om in de saus te kunnen ‘pletten’ – Hier mag dat!) – Appelmoes uit eigen tuin! Aanbevolen bier: Scotch de Silly


    28,00 € Hammetje (675 gr) met Sint-Bernardus tripel en seizoengroentjes… Hiermee heb je gegeten!!

    Aanbevolen bier: Sint-Bernardus prior



    House special...

    26,00 € DE HEEREN-BURGER

    A hamburger of 100% Angus Aberdeen beef– Belgian Breydelspek - confit onion – Sodalitas cheese – Mustard sauce with Heerenbier – Sesame bun - mixed salad and chunky chips . Recommended beer: Duo Heerenbier / Sodalitas