Brasserie – Beer Restaurant – Beer Tavern
+32 53 680 888

FOOD MENU   – SUGGESTION MENU OF THE MONTH

crevette

Tom cooks his creative specials every day from 12.00 to 14.30u  and again from 18.00 to 22.00u

Please note the English version is a translation and  is done to the best of our knowledge. Please ask if you have any queries and mention any allergies.

BEER CUISINE

Don’t be afraid of beer in our specials, it adds another flavour and ‘lifts’ dishes to a new height.

GROUP MENUS

For more than 8 people please contact us in advance to discuss your menu.

Starters, let us begin…

6,00 € Fresh soup, made with fresh vegetables and tasty bread: BEER is the “soup of the day”

Recommended beer: Saxo bio


15,00 € Freshly made cheese croquettes with salad and Sodalitas dressing

Always a good start! With a pleasant flavour of parmesan. Recommended beer: La Cambree


19,50 € Freshly made shrimp croquettes with a salad and old bruin beer vinaigrette

Recommended beer: Liefmans Goudenband van ‘t vat


15,00 € A duo of shrimp and cheese croquettes, for those who can’t choose

Recommended beer: Bacchus


All our salads are also available as starter


20,00 € Carpaccio van tonijn met wasabi en curry – Guacomole – Grijze garnaal

Ambachtelijke broodjes met ventresca de atun, sojasaus, kappertjes, Spaanse olijven, gember en ansjovis - Genieten van wereldse smaken in verschillende geuren, kleuren, texturen en contrasten - Aanbevolen bier: Hommelbier Fresh hop van ‘t vat


20,00 € “Rollmops” van Orvalkaas en Noordzeevis met krab en Belgische prei

Sausje met ruccola, notenolie en Orval ‘gerijpt’ – Gepekelde radijsjes - Voor kritische foodies evengoed als voor sympathieke lekkerbekken! Aanbevolen bier: Korus blond


20,00 € “Scampi Dion” op eigen wijze met een geTOMateerd roomsausje met fetakaas en Ouzo

Griekse pastarijst met venkel en Witkap… Toevallig één van mijn lievelingsgerechten! Aanbevolen bier: Quintine blond van ‘t vat



Main courses from ‘the net’

WILD SCAMPI FROM ARGENTINA- TOP QUALITY!!!

The sea caught Argentinian red shrimp is of exceptional quality. Looks like a normal scampi just a little more red..! The flesh gives more the impression of a langoustine. Immediately frozen at sea this gives an advantage to preserve the freshness. Price per portion size: 5 / 8 / 12.


14/18/24 € Scampi in a fragrant garlic butter (5/8/12 ), maybe a classic but still tastes good

Recommended beer: Hommelbier


16/20/26 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, a real success

In a creamy gratin sauce with lobster bouillon white beer, apples and curry…hmm! Recommended beer: La Trap taupe wild


25,00 € “Fish & Chips”

Haddock and chunky chips - mixed salad, tatare sauce with Geuze and peas. And if you want vinegar with your chips just ask... Recommended beer: La Trappe wit


28,00 € Kabeljauw “Heeren van Liedekercke” – Terug van weggeweest!!

Het haasje gepocheerd in ons eigen Sodalitasbier – Een smeuïg pureetje met spinazie. Overheerlijk romig sausje met fijne groentjes – Breydelspek en gebakken Krieltjes! Begin alvast maar te kwijlen en geniet! Aanbevolen bier: Leopold 7


32,00 € Gelakte aubergine met Hoisin, hibiscus, Rodenbach en platte peterselie

Gebakken goudbrasem – “Wortelstoempje” met graantjesmosterd – Kroketjes van Breydelham - Een gewaagde maar hemelse combinatie – Enkel voor culinaire waaghalzen! Aanbevolen bier: Enghien Hiver



Main courses ‘from the butcher’

18,00/24,00 € Americain with a varied salad (150gr/200gr)

We prepare the americain not too spicy or too bland with mayonnaise, ketchup,tabasco, Worcestershire, baby onions and gherkin. Apparently ‘just right’ as it sells well!! Recommended beer: Five


24,00 € Royal meat brochette (pork, turkey, sausage and bacon)


24,00 € Chicken brochette


24,00 € Pork loin fillet “Duroc d’Olives”


25,00 € Beef steak from Belgium (+/- 250gr)! So tender


25,00/35,00 € Belgian entrecôte – Rib-Eye “dry-aged“ – Top-quality meat (150/280gr)


Sauce of your choice:

  • Creamy mushroom: Pater Lieven Tripel
  • Creamy pepper: Saint-Feuillien bruin
  • Stroghanoff (Vodka and tomato) : Bieken
  • Heeren van Liedekercke : Rochefort 8 (A marriage of Roquefort cheese & Rochefort beer)


26,00 € Ribbetjes ‘Ketjab’ met Indische kruiden en een gevarieerd slaatje… Zelden heb je ze zo lekker gegeten!

Aanbevolen bier : Lupulus Hibernatus


26,00 € Pork loin fillet with Heerenbier and chocolate

The pork is flavoured with our house beer with scents of cocoa and herbs. It is served with vegetable puree, croquettes, a selection of warmvegetables and finally completed with a ‘stripe’ of chocolate sauce. Recommended beer: Heerenbier


34,00 € Steak “op de wijze van “Ottolenghi” – Pepersausje met xxx bier

Geroosterde spitskool met dragon en pecorino, look, citroen en olijfolie - Rundsgehaktballetjes met limoen, knolselderij, look, kurkuma en venkelzaad - Aanbevolen bier: Valduc Rio



Our Flemish dishes of which we are very proud!

…with a little nod to Brussels and Wallonia


18,00 € Le vrai stoemp Bruxellois with sausage, bacon and Tierenteyn mustard.

Recommended beer: Caracole


18,00 € “Orvalliflette”, an oven dish with potato ,mince and orval cheese and beer.

From an idea of Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval!. Recommended beer: Orval


21,00 € Stoofvlees ‘Grandmothers way ‘a rich beef casserole made with love & patience

Crispy fries, salad and tomato or apple puree. Recommended beer: Westmalle dubbel van ‘t vat


22,00 € / 30,00 € “Konijn met pruimen” en donker trappistenbier… De “klassieker onder de klassiekers”!

Laat het smaken! Kleine honger (1 bout) of gulzige levensgenieter (2 bouten - Aanbevolen bier: Zundert 8



25,00 € DE HEEREN-BURGER

A hamburger of 100% Angus Aberdeen beef– Belgian Breydelspek - confit onion – Sodalitas cheese – Mustard sauce with Heerenbier – Sesame bun - mixed salad and chunky chips . Recommended beer: Duo Heerenbier / Sodalitas