Brasserie – Beer Restaurant – Beer Tavern
+32 53 680 888

FOOD MENU   – SUGGESTION MENU OF THE MONTH

crevette

Tom cooks his creative specials every day from 12.00 to 14.30u  and again from 18.00 to 22.00u

Please note the English version is a translation and  is done to the best of our knowledge. Please ask if you have any queries and mention any allergies.

BEER CUISINE

Don’t be afraid of beer in our specials, it adds another flavour and ‘lifts’ dishes to a new height.

GROUP MENUS

For more than 8 people please contact us in advance to discuss your menu.

Starters, let us begin…

6,00 € Fresh soup, made with fresh vegetables and tasty bread: BEER is the “soup of the day”

Recommended beer: Saxo bio


12,50 € Freshly made cheese croquettes with salad and Sodalitas dressing

Always a good start! With a pleasant flavour of parmesan. Recommended beer: La Cambree


17,50 € Freshly made shrimp croquettes with a salad and old bruin beer vinaigrette

Recommended beer: Liefmans Goudenband van ‘t vat


15,00 € A duo of shrimp and cheese croquettes, for those who can’t choose

Recommended beer: Bacchus


All our salads are also available as starter


15,00 € Burrata van een exclusieve producent in Puglia, zuidelijk Italië – Hemels!

Zelden hebt u zo iets lekkers geproefd – Zo eerlijk als hij eenvoudig en exclusief is! In niets te vergelijken met de “commerciële” mozzarella serveren we dit kaasje zo puur mogelijk! Tomaat – Salade – Grijze noordzeegarnaal – Groene pesto – Oude balsamico – Artisanale Kriek. Voor de liefhebbers kan ook een vegetarische versie!! (zonder garnaal). Aanbevolen bier: Duchesse de Bourgogne Kriek van ‘t vat


15,00 € Een zonovergoten toastje voor gulzigaards!

Makreel – Zongedroogde tomaatjes – Ansjovis – Zwarte olijven – Burrata - IJsje van mosselsap! De grote vakantie mag dan voorbij zijn, wij laten de zomer nog wat verder duren! Aanbevolen bier: Hazy IPA


17,00 € “Smeus” oftewel “Tetjespap” of ook wel “Karnemelkstampers” genoemd… One of my favorites!

Aardappelpuree met ambachtelijke Geuze, grijze garnaaltjes, gebruinde boter en bieslook. Gepocheerd hoeve-eitje en sabayon op basis van IPA • Aanbevolen bier: Oude Geuze Den Herberg


18,00 € Gebakken Zeebaars met een Provençaalse aardappelpuree met look & ratatouille

Gebakken wilde scampi - Schaaldierenbéarnaise met Houten Kop – Smullen maar! Aanbevolen bier: Hommel Fresh hop



Main courses from ‘the net’

WILD SCAMPI FROM ARGENTINA- TOP QUALITY!!!

The sea caught Argentinian red shrimp is of exceptional quality. Looks like a normal scampi just a little more red..! The flesh gives more the impression of a langoustine. Immediately frozen at sea this gives an advantage to preserve the freshness. Price per portion size: 5 / 8 / 12.


12/16/22 € Scampi in a fragrant garlic butter (5/8/12 ), maybe a classic but still tastes good

Recommended beer: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, a real success

In a creamy gratin sauce with lobster bouillon white beer, apples and curry…hmm! Recommended beer: La Trap taupe wild


18,00 / 30,00 € Tomato with grey shrimp from Zeebrugge.… (single or double)

Sorry we don’t peel the prawns ‘in house’ or we would never get to bed! We can guarantee that these Belgian (the best) shrimps have never seen a freezer! Please ask for cocktail sauce if you like some. Recommended beer: Hoppy Madame


28,00 € Carpaccio van Coeur-de-boeuf-tomaten met pesto, pijnboompitjes en artisanele Kriek

Gebakken kabeljauwhaasje en grijze Noordzeegarnaal – Heerlijke verwennerij! Aanbevolen bier: Goliath tripel van ‘t vat


20,00 € Gebakken forel met een gevarieerd slaatje, homemade tartaarsaus met Geuze en verse frietjes

Misschien kan je dit thuis ook klaar maken maar of het even lekker gaat zijn als hier, valt af te wachten… En bovendien hoef je hier de afwas niet te doen! Aanbevolen bier: Curieuze Neuze


Dagprijs MOSSELEN… Van zodra de ‘Goudmerken’ op de markt zijn! Nu nog effe niet!

Op de wijze van de chef… Met bier!


30,00 € Smeus” oftewel “Tetjespap” of ook wel “Karnemelkstampers” genoemd… One of my favorites!

Aardappelpuree met ambachtelijke Geuze, grijze garnaaltjes, gebruinde boter en bieslook. Gebakken kabeljauwhaasje - Gepocheerd hoeve-eitje en sabayon op basis van IPA • Aanbevolen bier: Oude Geuze Den Herberg of een Saison Voisin


30,00 € Gebakken Zeebaars met een Provençaalse aardappelpuree met look & ratatouille

Gebakken wilde reuze-scampi - Schaaldierenbéarnaise met Houten Kop – Smullen maar! Aanbevolen bier: Saison Silly



Fish suggestion of the month…

Seasonal, surprising, and to spoil yourself!


An Englishman can drink without eating, a German can eat without drinking but a Vlaming can eat AND drink as well !



Main courses ‘from the butcher’

16,00/20,00 € Americain with a varied salad (150gr/200gr)

We prepare the americain not too spicy or too bland with mayonnaise, ketchup,tabasco, Worcestershire, baby onions and gherkin. Apparently ‘just right’ as it sells well!! Recommended beer: Five


22,00 € Pork loin fillet with Heerenbier and chocolate

The pork is flavoured with our house beer with scents of cocoa and herbs. It is served with vegetable puree, croquettes, a selection of warmvegetables and finally completed with a ‘stripe’ of chocolate sauce. Recommended beer: Heerenbier


21,00 € Royal meat brochette (pork, turkey, sausage and bacon)


21,00 € Chicken brochette


21,00 € Varkenshaasje “Duroc d’Olives”


25,00 € Beef steak from Belgium (+/- 250gr)! So tender


25,00/35,00 € Belgian entrecôte – Rib-Eye “dry-aged“ – Top-quality meat (150/280gr)


Sauce of your choice:

  • Creamy mushroom: Pater Lieven Tripel
  • Creamy pepper: Saint-Feuillien bruin
  • Stroghanoff (Vodka and tomato) : Bieken
  • Heeren van Liedekercke : Rochefort 8 (A marriage of Roquefort cheese & Rochefort beer)


Side Dishes (per person)

  • Cold seasonal vegetables: 5,00€
  • Warm seasonal vegetables: 6,00€
  • Cauliflower – pickles – tarragon: 2.00€
  • Carrots marinated in Madeira & Rochefort 8°: 2.00€
  • Belgian endive – Heerenbier – thyme – nutmeg sabayon: 2.00€
  • Red cabbage – Apple and cinnamon – Oud Bruin – “sweet sour” – “ cooked 12 hr ”: 2.00€
  • Extra portion fries – mash - pasta: 2,50€


25,00 € Ribbetjes ‘Ketjab’ met Indische kruiden en een gevarieerd slaatje… Zelden heb je ze zo lekker gegeten!

Met Krieltjes en een pittig sausje… Aanbevolen bier : Lefort Bruin


30,00 € “Steak Orvalissimo”… Bestaat de hemel dan toch?!

Steak aan 1 zijde saignant gebakken met een Orval-mosterdsausje. Bovenaan afgewerkt als carpaccio met ruccola-balsamico-gedroogde tomaat-pijnboompitjes-snippers Orvalkaas • Aanbevolen bier: RullQuin (8,25€) of Orval Moe 2013 (8,25) of Kapittel abt van ‘t vat



Meat suggestion of the month…

Seasonal, surprising, and to spoil yourself!



Our Flemish dishes of which we are very proud!

…with a little nod to Brussels and Wallonia


15,00 € Le vrai stoemp Bruxellois with sausage, bacon and Tierenteyn mustard.

Recommended beer: Caracole


17,00 € “Orvalliflette”, an oven dish with potato ,mince and orval cheese and beer.

From an idea of Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval!. Recommended beer: Orval


19,00 € Stoofvlees ‘Grandmothers way ‘a rich beef casserole made with love & patience

Crispy fries, salad and tomato or apple puree. Recommended beer: Westmalle dubbel van ‘t vat


17,00 € Meatballs in tomato and oregano sauce with Sodalitas beer. A nostalgic delicacy…

A taste of the past. Recommended beer: Sodalitas van’t vat