Brasserie – Beer Restaurant – Beer Tavern
+32 53 680 888

FOOD MENU   – SUGGESTION MENU OF THE MONTH

crevette

Tom cooks his creative specials every day from 12.00 to 14.30u  and again from 18.00 to 22.00u

Please note the English version is a translation and  is done to the best of our knowledge. Please ask if you have any queries and mention any allergies.

BEER CUISINE

Don’t be afraid of beer in our specials, it adds another flavour and ‘lifts’ dishes to a new height.

GROUP MENUS

For more than 8 people please contact us in advance to discuss your menu.

Starters, let us begin…

6,00 € Verse soep op basis van VERSE groenten met lekker brood! BIER is de “soep van de dag”


12,50 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje en Sodalitasdressing

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree


15,00 € Vers bereide garnaalkroketjes geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van oud Bruin

Het stokkepaardje van culinaire recensenten! Ze mogen langskomen… Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Rodenbach Vintage van ‘t vat


14,00 € Een duo van kaas- en garnaalkroketten voor wie niet kiezen kan…

Aanbevolen bier: Bacchus


15,00 € Bietjes-wortelsalade met Kriekbier, rozijntjes, Doyennépeer, gember en gebakken Halloumi

Witte en zwarte pens met vadouvankruiden – IJsje van rode kool en kaneel - Verrassend en lekker - Genieten van wereldse smaken! Aanbevolen bier: Kriek Lindemans Cuvée René 2016


16,00 € Witloofsoepje & reepjes wilde eend – Roomkraagje met Heerenbier

Een verrassings-gehaktballetje in Geuze gepocheerd met béarnaise, koriander en Parmezaanse kaas - Fris slaatje met appel – Tartaarsaus met witbier en Geuze - Popcorn met pesto. Aanbevolen bier: Hofelf (tarwetripel van brij. Hof ten Dormaal)


16,00 € “Arroz Negro” met inktvis en Zeeuwse mosselen met Duvel Tripel Hop

Gebakken ombervis met stipjes lookmayonaise & Geuze – Paprikasalsa & Rodenbach - Zet je culinaire GPS op actief: Genieten – Proeven – Smaken! Aanbevolen bier: Quintine Nature



Main courses from ‘the net’

27,00 € Gebakken kabeljauwhaasje met “spitskoolstoemp” en Breydelspek…

Mosterdsausje Tierenteyn – Orval ’10 jaar oud’- dragon - Aanbevolen bier: Leopold 7


12/16/22 € Scampi in geurende lookboter en lambiekbier, een klassieker die steeds smaakt!

Aanbevolen bier: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie… Aanbevolen bier : Bruxelensis



Fish suggestion of the month…

Seasonal, surprising, and to spoil yourself!


27,00 € “Arroz Negro” met inktvis en Zeeuwse mosselen met Duvel Tripel Hop

Gebakken ombervis met stipjes lookmayonaise & Geuze – Paprikasalsa & Rodenbach - Zet je culinaire GPS op actief: Genieten – Proeven – Smaken! Aanbevolen bier: Quintine blond van ‘t vat


28,00 € “Toast champignon” in truffelboter gebakken met herfstchampignons en gebakken heilbot

Bolletje ijs van mossel, selder en ajuin – Verrassend – eigentijds - Eigenzinnig - Aanbevolen bier: Montagnarde van ‘t vat


An Englishman can drink without eating, a German can eat without drinking but a Vlaming can eat AND drink as well !



Main courses ‘from the butcher’

16,00/20,00 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Aanbevolen bier: Augustijn (blond, donker of Grand Cru)


22,00 € Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

Aanbevolen bier: Heerenbier


18,50 € Royale vleesbrochette (varkenshaasje, kalkoen, worst en spek)


18,50 € Verleidelijke kippenbrochette


18,50 € Varkenshaasje van Duroc d’Olives


20,00 € Rundssteak van Belgisch wit-blauw ras (+/- 250gr)


21,00/35,00 € Belgische entrecôte – Rib-Eye “dry-aging“ – super-kwaliteit van vlees (150/280gr)


SAUS naar keuze

  • champignonroomsaus : Pater Lieven Tripel
  • peperroomsaus : Saint-Feuillien bruin
  • Stroghanoff (Vodka en tomaat) : Bieken
  • Heeren van Liedekercke : Rochefort 8 (huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)


BIJGERECHTEN (per persoon)

  • Koude groenten (ruim assortiment volgens seizoen aanbod): 5,00€
  • Warme groenten (ruim assortiment volgens seizoen aanbod) :6.00€
  • Bloemkool – pickles – dragon: 2.00€
  • Worteltjes gegaard in Madeira en Rochefort 8°: 2.00€
  • Witloof – Heerenbier – tijm – nootmuskaatsabayon: 2.00€
  • Rode kool – Appel & kaneel – Oud Bruin – “zoet-zuur” – “12 uur gestoofd”: 2.00€
  • Extra portie frietjes – stoemp - pasta: 2,50€



Meat suggestion of the month…

Seasonal, surprising, and to spoil yourself!


30,00 € Hertenkalf in een krachtige wildsaus van hert, chocolade, Rochefort en ‘1001’ aromaten

Aardappelpuree als “crème brûlée” afgebrand. Lolly van aardappel en spek ! Worteltjes gegaard in Madeira en Rochefort 8° Schorseneer - Koffie - Zoethout - Witte chocolade - Aanbevolen bier: Chimay blauw van ’t vat



Our Flemish dishes of which we are very proud!

…with a little nod to Brussels and Wallonia


15,00 € Le vrai stoemp Bruxellois met braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd

’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole


15,00 € “Blinde Vinken” met Rodenbach, champignons, wortel, selder en een snuifje look

Natuuraardappel om lekker te kunnen pletten in de overheerlijke saus – Appelmoes - Hier mag je je bord uitlikken! Aanbevolen bier: Caracole


16,00 € “Orvalliflette”, een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas)

Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


17,50 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes - Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ’t vat