12,00 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje
Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree
SPIJSKAART – SUGGESTIEKAART VAN DE MAAND
Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u en nog eens tussen 18.00 en 22.00u
BIERKEUKEN
Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten
FEESTMENUS
Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!
Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree
Geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van Oud Bruin. Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier:Duchesse de Bourgogne van ‘t vat
Verfrissend ijsje van rode kool en Rodenbach – seizoensfruit & vijgenbrood - Om duimen en vingers bij af te likken! Verrassend & lekker! Aanbevolen bier: Heerenbier of Kriekbier De Troch
Lekker, mooi, eigentijds! Zowel voor kritische foodies als voor sympathiek lekkerbekken! Aanbevolen bier: Geuze Mort Subite 2014
Paddestoelenpuree – Pernod & Pater Lieven – “Gulzig” zijn met stijl! Aanbevolen bier: Saisonnière van ‘t vat
‘Macaron’ van bisque – Griekse yoghurt met tuinkruiden. Dit zou ik iedere dag kunnen eten! Smakelijk! ☺ Aanbevolen bier: IJ-wit
De op zee gevangen Argentijnse rode garnaal is een garnaal van buitengewoon kaliber. Uiterlijk lijkt hij op een gewone scampi, alleen is deze iets roder voor en na het koken. De smaak is echter absoluut bijzonder en het vlees heeft meer weg van langoustine. Doordat de garnalen al op de boot worden ingevroren, blijven de versheid en zilte smaaknuances bewaard en ervaar je de bijzondere smaakkwaliteiten!
Aanbevolen bier: Hommelbier
Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie…hmm! Aanbevolen bier: Saison Silly of Wutte Mie (0.5l)
Tartaarsaus op basis van ambachtelijke Geuze, kappertjes, rode ui en augurkjes. Aanbevolen bier: Geuze Hanssens.
Neem het ons a.u.b. niet kwalijk, maar wij pellen onze garnalen niet zelf! Dan zouden we in het weekend helemaal niet meer moeten gaan slapen… Wel durven we garanderen dat het Belgische (en dus de beste!) garnalen zijn die geen seconde een diepvries gezien hebben en dat is toch ook al een hele geruststelling! Wenst u coctailsaus, vraag er gerust naar… Aanbevolen bier: Pater Lieven blond
Gepocheerd in Witkap Stimulo op een bedje van spinazie met smeuïge groentenstoemp, enkele gebakken patatjes, Parijse champignons en krokant spek. Ik heb lang getwijfeld om dit gerecht van de kaart te doen en te vervangen door een creatievere variant maar deze bereiding valt zo in de smaak dat ik teveel mensen zou moeten ontgoochelen mocht dit gerecht er niet meer op staan! Vandaar… Aanbevolen bier: Leopold 7
Huisgemaakte lasagne van tomaat, courgette en geitenkaas – Tuinkruidensausje met witbier. Mag ik bij aan tafel komen zitten a.u.b. ?! ☺ Zet je culinaire GPS op actief! Genieten – Proeven - Smaken. Aanbevolen bier: Smisje extra
Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht” met een beetje mayonaise, ketchup, tabasco, Worcestershire, ajuintjes en augurk; blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Augustijn (blond, Grand Cru of donker)
Het varkenshaasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aromas van cacao en kruiden en wordt geserveerd met een bolletje groentenpuree, kroketjes en een gans assortiment seizoensgebonden warme groentjes. Het geheel wordt afgewerkt met een streepje chocoladesaus en dan is het aan jullie om aan de slag te gaan: eten en genieten! Aanbevolen bier: Heerenbier
varkenshaasje, kalkoen, worst en spek
Kan een beetje vet bevatten, net daarom zo lekker!
champignonroomsaus : Pater Lieven Tripel • peperroomsaus : Saint-Feuillien donker • Stroghanoff (Vodka en tomaat) : Bieken • Heeren van Liedekercke : Rochefort 8 (huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)
Ajuinsuasje ‘12uur gekonfijt’ met Heerenbier en thym. Knolselderpuree en gebakken appeltjes – Groene groentjes - Aanbevolen bier: Lefort tripel of Heerenbier
Ajuinsuasje ‘12uur gekonfijt’ met Heerenbier en thym. Knolselderpuree en gebakken appeltjes – Groene groentjes - Aanbevolen bier: Lefort tripel of Heerenbier
met braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd. ’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole
Hier smaken ze nog beter dan elders! Aanbevolen bier: Sodalitas van’t vat
een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas). Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval
Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes. Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ‘t vat
met spekjes, Parijse champignons, gestoofde ajuin en een snuifje look! Een waar genot in het bord! Aanbevolen bier: La Trompeuse