Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

SPIJSKAART   – SUGGESTIEKAART  VAN DE MAAND

crevette

Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u  en nog eens tussen 18.00 en 22.00u

BIERKEUKEN

Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten

FEESTMENUS

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!

Share

Voorgerechten… het feest kan beginnen!

12,00 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree ambree


15,00 € Vers bereide garnaalkroketjes uit onze Noordzee

Geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van Oud Bruin. Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Rodenbach Vintage van ‘t vat


15,00 € Huisgemaakte wildpaté met Heerenbier en speculaaskruiden – een nieuw winterrecept!

Verfrissend ijsje van rode kool en Rodenbach – seizoensfruit & vijgenbrood - Om duimen en vingers bij af te likken! Verrassend & lekker! Aanbevolen bier: Troublette Mirabelle of Sodalitas van ’t vat


Ook al onze salades kunnen als voorgerecht verkregen worden.


15,00 € Krokant gefrituurde pladijsreepjes “style Fish & Chips” – Hmmm… ☺

Remouladesaus met jonge geitenkaas en ambachtelijke Geuze. Seizoenslaatje op smaak gebracht met vinaigrette op basis van onze huisgemaakte cider. Aanbevolen bier: Traditionele geuze Mort Subite


15,00 € Duo van Schotse zalm met Achel blond 8° en pompelmoes

Avocadocrème met Taras Boulba en zoethoutmascarpone met La Trappe Isidor. U mag het recept vragen… Of je het ook gaat krijgen, is een andere vraag! ☺ Aanbevolen bier: Taras Boulba


16,50 € Stukje zeewolf gegratineerd met graantjesmosterd – Voor foodies die van pit houden!

Champignonsaus & Tierenteyn – Portobellos opgevuld met kruidenkaas & Breydelspek. Kroketje van risotto met oesterzwammen en onze huiskaas Sodalitas. Aanbevolen bier: Korus



Hoofdgerechten vis “net uit het net”

Prijs volgens aantal stuks : 5/8/12 € WILDE SCAMPI UIT ARGENTINIË –TOP KWALITEIT!!!

De op zee gevangen Argentijnse rode garnaal is een garnaal van buitengewoon kaliber. Uiterlijk lijkt hij op een gewone scampi, alleen is deze iets roder voor en na het koken. De smaak is echter absoluut bijzonder en het vlees heeft meer weg van langoustine. Doordat de garnalen al op de boot worden ingevroren, blijven de versheid en zilte smaaknuances bewaard en ervaar je de bijzondere smaakkwaliteiten!


12/16/22 € Scampi in geurende lookboter (5/8/12 stuks), een klassieker die steeds smaakt

Aanbevolen bier: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke” (5/8/12 stuks), een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie…hmm! Aanbevolen bier: Saison Silly of Wutte Mie (0.5l)


12/16/22 € Scampi natuur gebakken in verse hoeveboter met een seizoenslaatje

Tartaarsaus op basis van ambachtelijke Geuze, kappertjes, rode ui en augurkjes. Aanbevolen bier: Geuze Hanssens.


16,00/28,00 € Tomaat met grijze Noordzeegarnaaltjes uit Zeebrugge… (enkel of dubbel)

Neem het ons a.u.b. niet kwalijk, maar wij pellen onze garnalen niet zelf! Dan zouden we in het weekend helemaal niet meer moeten gaan slapen… Wel durven we garanderen dat het Belgische (en dus de beste!) garnalen zijn die geen seconde een diepvries gezien hebben en dat is toch ook al een hele geruststelling! Wenst u coctailsaus, vraag er gerust naar… Aanbevolen bier: Pater Lieven blond


23,00 € Kabeljauw “Heeren van Liedekercke”

Gepocheerd in Witkap Stimulo op een bedje van spinazie met smeuïge groentenstoemp, enkele gebakken patatjes, Parijse champignons en krokant spek. Ik heb lang getwijfeld om dit gerecht van de kaart te doen en te vervangen door een creatievere variant maar deze bereiding valt zo in de smaak dat ik teveel mensen zou moeten ontgoochelen mocht dit gerecht er niet meer op staan! Vandaar… Aanbevolen bier: Leopold 7



Vissuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


Een Engelsman kan drinken zonder eten… Een Duitser kan eten zonder drinken… Een Vlaming kan eten en daarbij goed drinken…


26,00 € IJslandse heilbot en Belgische courgette & broccoli in limoenolie gebakken

“Croque Monsieur” met gerookte heilbot en Orvalkaas – Sausje met Herberg blond. Zet je culinaire GPS op actief! Genieten – Proeven - Smaken. Aanbevolen bier: Vicaris tripel geuze



Hoofdgerechten vlees, het beenhouwershoekje

13,00/17,50 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht” met een beetje mayonaise, ketchup, tabasco, Worcestershire, ajuintjes en augurk; blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Augustijn (blond, Grand Cru of donker)


20,00€ Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

Het varkenshaasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aromas van cacao en kruiden en wordt geserveerd met een bolletje groentenpuree, kroketjes en een gans assortiment seizoensgebonden warme groentjes. Het geheel wordt afgewerkt met een streepje chocoladesaus en dan is het aan jullie om aan de slag te gaan: eten en genieten! Aanbevolen bier: Heerenbier


18,50 € Royale vleesbrochette

varkenshaasje, kalkoen, worst en spek


18,50 € Verleidelijke kippenbrochette


20,00 € Rundssteak van Belgisch wit-blauw ras (± 250gr)


28,00 € Ierse Rib-Eye (± 300gr)

Kan een beetje vet bevatten, net daarom zo lekker!


Saus naar keuze:

champignonroomsaus Pater Lieven Tripel • peperroomsaus Loubécoise • Stroghanoff (Vodka en tomaat) Bieken • Heeren van Liedekercke Rochefort 8 (huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)


4,00 € Warme groenten (ruim assortiment volgens seizoensaanbod)


3,00 € Koude groenten (ruim assortiment volgens seizoensaanbod)


2,50 € Extra portie frietjes



Vleessuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


16,50 € “Balletjes van Daan” met natuuraardappel… Terug van weggeweest!

Ze zijn gewoon te lekker om niet op de kaart te zetten: 2 gehaktballen “natuur” met ajuinsaus op basis van Chimay blauw van ’ t vat, overheerlijk! Aanbevolen bier: Leopold Timber


28,00 € Lamsbrochette “Provençale” (Orval) & Béarnaise (Mont des Cats) op onze manier…

Homemade groentengratin met Cuvée Watou – Mag ik bij aan tafel komen zitten?! ☺ Aanbevolen bier: Cuvée Watou



Onze ‘ VLAEMSCHE’ keuken (en we zijn er fier op!)

…met een knipoogje naar Brussel en Wallonië


14,50 € Le vrai stoemp Bruxellois

met braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd. ’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole


14,50 € Ballekes in tomatensaus met Sodalitas en oregano

Hier smaken ze nog beter dan elders! Aanbevolen bier: Sodalitas van’t vat


16,00 € “Orvalliflette”

een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas). Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


17,50 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes. Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ‘t vat


17,50 € ‘Coq-à-la-bière’ van kippenwit gemarineerd in witte lambik Mort Subite

met spekjes, Parijse champignons, gestoofde ajuin en een snuifje look! Een waar genot in het bord! Aanbevolen bier: Quintine blond