Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

MENU “LENTEKRIEBELS” Moederdag MEI 2019

Te verkrijgen vanaf donderdagavond 3 mei tot en met maandagmiddag 27 mei 2019

Aardappelsalade met erwtjes, munt, Granny Smith appel, gerookte makreel en Geuzemayonaise
Gebakken makreel, een ondergewaardeerde vis maar voor mij lekkerder dan tarbot!
Griekse yoghurt “façon Tzatziki” – Gemarineerde rauwe venkel & garnalenkrupuk
Macaron van tomaat en basilicum
Gulzig zijn met stijl!
° Huisgemaakte cider, ‘wild gegist’ in De Heeren

—–

Belgische asperges “méli-mélo” met Gandaham in een botersausje met Sodalitas en kervel
Gepocheerd eitje – Grijze Noordzeegarnaal
Hmm… Eén van mijn lievelingsgerechten! Mag ik bij aan tafel komen zitten a.u.b.?!
° Petrus Aged Pale van ’t vat  (De Brabandere) –  Triverius (De Graal)
° Aldeneik-Maaseik, Aldeneyk Pinot Blanc, 2016

—–

Gebakken rode poon naar een idee van de sympathieke sterrenkok J.Thorel in Bretagne…
Chorizocompote met tomaat, sinaasappel en Chouffe Soleil.
‘Roomijs’ van gekonfijte rode ajuin en Kriekbier
Als je echt op dieet wilt, is daar morgen tijd genoeg voor!
° Lindemans Kriek Cuvée René 2010 (Lindemans) – Chouffe Soleil van ‘t vat (Duvel Moortgat)
° Frankrijk, Corbières, Fontareche, Tradition Rosé, 2016

—–

Heerlijke bereidingen van lamsvlees “om bord en vingers bij af te likken”
-filet pur van Nieuw-Zeelands lam in een sausje van blauwe Chimay en dragon
-Stoofpotje van lam, selder en wortel “Irish Stew-style” met fetakaas en een pestokroketje
° Chimay blauw van ’t vat (Abbaye Notre Dame de Scourmont) –  Lefort tripel van ’t vat (Bockor)
°  Bordeaux, Château de Jabastas, 85% Merlot, 15% Cab Sauvignon, 2012

—–

SAY CHEESE

« Praline » van witte chocolade en Cabrales, een blauwe kaas uit het noorden van Spanje…
Een mooie herinnering aan Asturias, restaurant El Corral del Indianu*
Ik heb er toen 5 gegeten, jullie krijgen er maar ééntje!
° Homo Beerectus ‘Decimpel’ (d’Oude Maalderij)
°Portal d’Azenha white

—–

Pannenkoekjes met de goedkeuring van (Cuvée) Keizer Karel… met ijs van Rum-rozijnen
Geproefd op de brouwerij van Gouden Carolus en “gelezen en goedgekeurd”
En nu zelf ‘nagebootst’ om jullie te laten meegenieten van ons enthousiasme!
° Cuvée van de Keizer 2007 (supplement 4,00€)
°Portugal, Moscatel de Favaios (supplement 4,00€)

Dit menu wordt u aangeboden tegen de prijs van 58€ of 77€ all-in met aangepaste bieren/wijnen, karafwater, BTW, service en onze glimlach inbegrepen… Verkorte versie mogelijk (zonder Asperges  en Kaas) à 49€ of 65€

..:: Wie CASH betaalt, krijgt 2 € korting per menu ::..

Reserveren is wenselijk

Voor een vlotte bediening, menu voor volledige tafel.

Een reservatie is pas geldig na bevestiging via mail of telefoon. Wij zitten immers niet vastgekluisterd aan onze pc maar bevinden ons tussen pot en pan of tussen de klanten…

Share