Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

(Wijzigingen zijn mogelijk volgens beschikbaarheid en leveringen van onze leveranciers!)

DAGSCHOTEL  OP = OP! Snel bestellen is de boodschap!) DAGSCHOTEL IS ENKEL OP VRIJDAG!     12.00€
Met halve liter soep : 15.00€

Vrijdag 22/1/21
Pasta “vitello tonnato” met kalfsvlees, tonijn, ansjovis, kappertjes, tomaat, groene kool en tuinbonen
Een twist “surf & turf” op deze Italiaanse klassieker…
Aangepast bier à 2,75€ : Witkap tripel

VERSE SOEP VAN DE WEEK  op basis van VERSE groenten!     3.50€ per ½ liter – 7.00€ per liter

HAPJE
Borrelhapje van onze huiskaas ‘Sodalitas’ en salami ‘Noblesse d’Ardenne met pittige Tierenteynmosterd     8.00€
Aangepast bier à 2,50€ : Sodalitas
Rozijnentoast met lavendelmayonaise en gerookte zalm, één van de lekkerste combinaties ooit!    8.00€
Een culinair genot voor toffe levensgenieters alsook voor veeleisende foodies! 😊
Aangepast bier à 2,50€ : Hommelbier
Bitterballen met La Trappe quadruppel en mosterdmayonaise (8stuks)     8.00€
Aangepast bier à 2,50€ : La Trappe blond
“Patatas Bravas” om toch wat vakantie- en zongevoel te creëren… !! Met een duo van sausjes. Hmmm…     8.00€
Aangepast bier à 2,50€ : Jus de Mer
Gevarieerd witloofslaatje met ‘salsa’ van gerookte makreel, De Graal gember en ruccola    2.00€/pers
Gebakken wilde Argentijnse scampi
Aangepast bier à 2,50€ : Vedett IPA

VOORGERECHTEN 
“Croque Monsieur” van peer en geitenkaas (vegetarisch) met een gevarieerd slaatje    10.00€
Aangepast bier à 4,75€ : Geuze Drie Fonteinen
Kaaskroketjes (2) met een gevarieerd slaatje en dressing van Sodalitas      10.00€
Aangepast bier à 2,75€ : La Cambree
Garnaalkroketjes (2) met een gevarieerd slaatje en cocktailsaus met Rodenbach      12.50€
Aangepast bier à 2,75€ : Petrus Aged Pale
(Rodenbach Grand Cru 1991 à 6.00€)
Feestelijke ravioli (3 stuks) van coquille met een rode biet ‘mousseline’ en gebakken peterseliewortel       15.00€
Naar een idee van Gert De Mangeleer, Hertog Jan*** (Brugge)
Aangepast bier à 2,75€ : Pater Lieven blond

VLAAMSE KEUKEN/ONZE KLASSIEKERS
Onze befaamde “lasagne bolognaise” met spinazie, hesp en tomaat gegratineerd     13.00€
Misschien bestaat er lekkerdere, maar je gaat ver moeten zoeken! 😉
Aangepast bier à 2,75€: Tripel Klok
Orvaliflette, onze wereldvermaarde ovenschotel met gehakt, aardappelgratin, spekjes en… (geheimpjes)    13.50€
Orvalkaas en Orvalbier – Het proeven meer dan waard! Serveer met een fris slaatje
Aangepast bier à 2,75€: Orval
“Coq-au-vin” op grootmoeders wijze met rode wijn en Chimay rood…    15.00€
Aardappelkroketjes en appelmoes met appeltjes uit eigen tuin…
Aangepast bier à 2,75€: Chimay Rood

SUGGESTIE VAN DE WEEK VIS
Gebakken zeetong (3/1) met Krieltjes in bruisende hoeveboter – Fris slaatje met grijze garnaal    27.50€
Wat zijn we fier op onze Noordzee!! ‘Eenvoud’ die niet evident is…
Aanbevolen bier à 2,75€ : Chimay tripel

SUGGESTIE VAN DE WEEK VLEES
Duo van wilde eend en hertenkalf gemarineerd in Kerstbier Saint-Feuillien       25.00€
Macaroni met artisjok, truffel en foie gras naar een idee van Eric Fréchon, Le Bristol*** in Parijs
Wildsaus met champignons, chocolade en Saint-Feuillien. Feestelijk genieten !!
Het laatste wild van het seizoen bij de Heeren… Profiteer ervan!
Aanbevolen bier à 2,75€ : Saint-Feuillien bruin
of à 4,25€ : Saint-Feuillien Christmas 2016

VEGETARISCHE SUGGESTIE
Vegetarische pizza ‘royaal’ belegd met tomaat, champignons, paprika, olijfjes, mozzarella, oregano…        12.50€
Aangepast bier à 2,75€ : Plukker blond bio
Vegetarische Lasagne met ajuin, tomaat, courgette, paprika en aubergine gegratineerd…      14.50€
Zo lekker dat zelfs niet-vegetariërs hem lekker vinden! 😊
Aangepast bier à 2,75€ : Verpleegster

 KAAS
-Onze huiskaas geaffineerd in Heerenbier en Sodalitas, belegen versie    10€/kaas
-Cambozola – Vijgenbrood – Perencompote – Druifjes –  Genieten in ’t kwadraat!      8.00€

SAUZEN
-Vers bereide spaghettisaus met veel groentjes en lekker gehakt… (per kg)      12.50€
Volgens mijn petekind “de beste van gans de wereld!”
-Peperroomsaus (per halve liter – diepgevroren)      7,00€
-Steaksaus “Heeren v Liedekercke” op basis van Roquefortkaas en Rochefortbier (½ l – diepgevroren)   8,00€

NAGERECHTEN
-Huisgemaakte Tiramisu met speculaas en Advokaat… Je eet hem nergens zo lekker!    5.00€
-Duo van chocolademousse: fondant bereid met Westmalle dubbel en witte chocolademousse     5.00€
-Warme appeltaart met een bolletje vanille-ijs    5.00€
-Brusselse wafel met een bolletje speculaasijs. Heerlijk chauvinisme!     5.00€

ALLE (HOOFD)GERECHTEN KUNNEN OOK IN KINDERPORTIE BESTELD WORDEN!!!
 INDIEN MOGELIJK, BIJ GELEGENHEID
GRAAG DE LEGE FLESJES VAN HET BIER TERUGBRENGEN 
Een flesje van onze huiswijn kan ook meegenomen worden : wit – rosé – rood : 10,00€

De Heeren van Liedekercke
www.heerenvanliedekercke.be  –  info@heerenvanliedekercke.be
053/ 68 08 88