Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

Smaakprofiel

HEERENGIN

De Heerengin is een gin op basis van 2 bierdistillaten die in een welbepaalde verhouding aan een perfect gedistilleerde neutrale gin worden toegevoegd. De twee bieren – onze huisbieren Heerenbier en Sodalitas – zijn stevig gehopte en gedryhopte karaktervolle bieren die een mooie smaak en aroma weergeven in het distillaat.

Deze Heerengin wordt afgewerkt met een beperkte selectie kruiden, maar we voegen enkel kruiden toe die brouwers ook in bier gebruiken. Hierdoor is de Heerengin een echte ‘biergin’. De belangrijkste zijn verschillende soorten peper, kardemon, koriander, gember en rozemarijn. De geur en hoofdsmaak zijn dus vooral kruidig, maar door het gebruik van citroenverbena is alles mooi evenwichtig en creëren we een frisse afdronk.

Het is een gin van 44 vol.% alc., dus iets hoger in alcohol dan de meeste andere gins. Dit bezorgt hem extra karakter en smaak, en geeft hem de zalige warmte van alcohol. Maar juist omdat bier en gin mooi gedistilleerd zijn, komt Heerengin nooit agressief of branderig over, wel integendeel geniet je van een zeer zachte afdronk.

Hierdoor is Heerengin zeer lekker om puur te drinken. In combinatie met tonic gaan we voor Schweppes Original Mixer, die de gin het meest tot zijn recht laat komen. De Schweppes Pink Pepper ondersteunt zijn kruidigheid, zonder afbreuk te doen aan de frisse afdronk. De Schweppes Ginger&Cardemon is de meest uitgesproken combinatie.

Mooie momenten, gegarandeerd lekker !

Serveertip

50ml HeerenGin

120ml Tonic Water Premium Schweppes

(of PinkPepper of Ginger and Cardemon)

2 Timut Pepertjes

2 (gekneusde) Jamaicaanse Pepertjes

1 takje Rozemarijn of thijm

Gezondheid !