Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

VERJAARDAGMENU 31 JAAR “DHL”

MET AANGEPASTE DRANKEN VAN EIGEN MAKELEI

Een feestelijk menu van 31 gangen, allemaal kleine gerechtjes,
 het beste uit 30 jaar Heeren van Liedekercke
zowel van spijs als drank
(bij deze menu kunnen we helaas geen rekening houden met allergieën!!)

CIDER
verwelkomingsglaasje & hapje!
-Een zonovergoten toastje voor gulzigaards (maar dan beperkt want er wachten nog 30 gerechten op jou! 😉)
Makreel – zongedroogde tomaatjes – ansjovis – zwarte olijven – burrata – kruidenkaas

HEERENGIN
-“Sigaar” van gemarineerde Schotse zalm en ambachtelijke Geuze met groene kruiden –
“As” van zwarte olijven – Een signatuurgerecht!
-IJsje van mosselsap en gemarineerde mosseltjes in witbier en dille
-Pellepatatje “DHL” met lompvis, ajuin, peterselie-room en lookboter
Een legendarisch gerechtje van onze beginperiode!
Roereitje met judias (Spaanse groene peultjes) en Spaanse ham – “Soldaatjes” van volkorenbrood

GOEDELE’S BLOESEM
-Kabeljauwbeignet in een korst van Oud Beersel met zure room en bieslook
-Smeus/Tetjespap + garnaaltjes, bieslook, gebruinde boter, karnemelk, Geuze + gepocheerd kwarteleitje
Sabayon van IPA
-Vissoepje “façon bisque” met visballetjes op smaak gebracht met ansjovis, pesto en groene kruiden

ANNIVERSARY BLEND
-1/2 Coquille met een ‘mousseline’ van rode bietjes en rode Chimay – kervelwortel
Roggevleugel met een puree van boterraapjes
Lauwe vinaigrette van misopasta (sojabonen) en ponzu (saus op basis van citrusvruchten)
-Pladijs met een crumble van mosterd en groene kruiden – “Luiks wafeltje” met gerookte zalm
-Tongschar – erwtjeszalf & munt – kappertjesboter – One of my favorites!

SODALITAS
-Gegratineerd witloof in de oven op onze manier…
Witloof – Gerookte zalm – Sodalitaskaas en -bier
-Zeebaars met een Provençaalse aardappelpuree met look, ratatouille & wilde scampi
Schaaldierenbéarnaise
-Oestertje gratiné met “witte wijnsaus” van Zeeuwse mosselen, Sodalitas, kokosmelk en koriander

DUO VAN VERJAARDAGS ORVALLEKES
-“Steak tartare” met paddenstoelenmayonaise en truffel – Knapperig Parmezaankoekje
-“Carpaccio” van Baskisch rund met stipjes mayonaise van stoofvlees & Orval
Ruccola en gedroogde tomaatjes – IJsje van mosterd en pastinaak
-Mini-Orvaliflette – Ons meest verkochte gerecht!!
-Balletje in tomatensaus met Orval & marjolein – Om onze barman Siebe te plezieren! 😉
-“Orvallissimo” steak van wit-blauw rund langs 1 zijde gebakken en bovenaan afgewerkt als carpaccio
Orvalkaas – Krulandijvie & Orvaldressing met pesto – Orvalsausje ‘30jaar oud’

HEERENBIER
-Parelhoen gekarameliseerd met honing en tijm naar een idee van sterrenrestaurant Saturne in Parijs
*wortelzalfje/puree op smaak gebracht met graantjesmosterd (en balsamico-azijn)
*een krokante (rode) salade kraakvers-krokant (met rozijntjes) lichtjes ingewreven met een
vinaigrette van blauwe kaas (niet dominant) –
*Griekse yoghurt en dragon als koude béarnaise
-Quinoa – Koolrabi – Rozijntjes – Pens – Appel – Kriekbier – Cakeje met Gandaham
-Zweeds varkensfilet “Cross & Blackwell” op onze manier…
Gebakken bloemkool & duo van pureetjes: puree van WM dubbel & mosterd – Puree van pickles
-Stoofvlees met Westmalle dubbel en tijm als kroketje…

NOTENWIJN
-Ganzenlever op Limburgse wijze: Hasseltse jenever – Siroop uit Borgloon – Appel uit Sint-Truiden
-“Canneloni” van Chimaykaas opgevuld met een gevarieerde salade, notenolie en gekarameliseerde
Conferencepeer

HOPJENEVER
-Frietjes met een “espuma” van Maroilleskaas als ‘mayonaise’
Naar een idee van L’Auberge du Vert Mont in Boeschepe
-Sorbet van mango & papaya – ‘Brownie’ met rozijntjes geweekt in hopjenever
-Gebakken ananas – Pastinaakzalf & kokosbier – Vanille-ijs
-Tiramisu van advokaat en speculaas met Belgische aardbei… – De Lekkerste ooit gegeten!
-Bierpraline van (bijna) eigen makelij…

Morgen gaan we diëten… 😊

Dit menu wordt u aangeboden tegen de prijs van 145€ all-in met aangepaste
bieren/wijnen, karafwater bij aangepaste dranken, BTW, service en onze glimlach inbegrepen…

(!!!Wie CASH betaalt, krijgt 5 euro korting per menu!!!)
Er komt een nieuw heel bijzonder en exclusief verjaardagsbier.
Het zal helaas niet klaar zijn op deze feestelijk dag, maar wie de menu komt eten ontvangt bij lancering nog een gratis fles aangeboden door de Heeren

RESERVEREN IS WENSELIJK

De Heeren van Liedekercke
Kasteelstraat 33, 9470 Denderleeuw, Tel en fax : 053/68.08.88
e-mail : info@heerenvanliedekercke.be – website : www.heerenvanliedekercke.be
Voor een vlotte bediening, menu voor volledige tafel