(Wijzigingen zijn mogelijk volgens beschikbaarheid en leveringen van onze leveranciers!)
DAGSCHOTEL OP = OP! Snel bestellen is de boodschap!) DAGSCHOTEL IS ENKEL OP VRIJDAG! 12.00€
Met halve liter soep : 15.00€
Vrijdag 14/05/21
Zalmforel gepocheerd in aspergebouillon met frisse tuinkruiden, Witkap en ‘scampi fritti’
Aangepast bier à 2,50€ : Saison Voisin
VERSE SOEP VAN DE WEEK op basis van VERSE groenten! 3.50€ per ½ liter – 7.00€ per liter
HAPJE
Borrelhapje van onze huiskaas ‘Sodalitas’ en salami ‘Noblesse d’Ardenne met pittige Tierenteynmosterd 8.00€
Aangepast bier à 2,75€ : Sint-Bernardus extra 4
Rozijnentoast met lavendelmayonaise en gerookte zalm, één van de lekkerste combinaties ooit! 8.00€
Een culinair genot voor toffe levensgenieters alsook voor veeleisende foodies! 😊
Aangepast bier à 2,50€ : Hommelbier
Bitterballen met La Trappe quadruppel en mosterdmayonaise (8stuks) 8.00€
Aangepast bier à 2,50€ : La Trappe blond
“Patatas Bravas” om toch wat vakantie- en zongevoel te creëren… !! Met een duo van sausjes. Hmmm… 8.00€
Aangepast bier à 3,00€ : Jus de Mer
Duo van ‘apero’ kaas- en garnaalkroketjes om in feeststemming te komen… (12 stuks) 10.00€
Aangepast bier à 2,50€ : Rodenbach
Mini-loempia’s (vegetarisch) “zoet-zuur” (12 stuks) 8.00€
Aangepast bier à 2,75€ : Taras Boulba
Gekruide kippenboutjes met Heerenbier (8 stuks) 8.00€
Aangepast bier à 2,50€ : De Konink
VOORGERECHTEN
Gazpacho van tomaat, ambachtelijk Kriekbier, meloen en munt – Chorizobroodje met rode wijn en rode Chimay 12.00€
“Burrata” van een exclusieve producent in Puglia – Zo’n lekkere ‘mozzarella’ heb je nog nooit gegeten!
Aangepast bier à 3,00€ : Legia Cassis-Munt
Huisgemaakte paté met Orval op een witloofslaatje met frisse Jonagold en Orvaldressing 12.00€
Rode bietjes gegaard in Rodenbach “zoet-zuur” – Witte en zwarte pens – Heerlijke speelse gastronomie!
Aangepast bier à 3,00€ : Farang
Huisgemaakte Paellakroketjes met lookmayonaise Olé Olé… Spaanse fiësta is verzekerd! 12.00€
Aangepast bier à 2,75€ : Hopera
“Tostis” van Noblesse d’Ardenne, geitenkaas en kerstomaatjes – Om te gratineren… en van te genieten! 12.00€
Aangepast bier à 3,00€ : Mix Hop
Wilde Argentijnse scampi met lookboter en ambachtelijke Geuze (7/12 stuks) 10.00€ / 15.00€
Lekkere broodjes om af te bakken in de oven…
Aangepast bier à 2,75€ : Keizerrijk van Bree IPA
Gambero rosso XXL, een exclusieve gamba “puur” gegrild à la plancha (3 stuks) 18.00€
Rozemarijnfocaccia & Tomatensalsa – Zuiders genieten…
Aangepast bier à 2,75€ : Valeir Divers
VLAAMSE KEUKEN/ONZE KLASSIEKERS
Onze befaamde “lasagne bolognaise” met spinazie, hesp en tomaat gegratineerd 13.00€
Misschien bestaat er lekkerdere, maar je gaat ver moeten zoeken! 😉
Aangepast bier à 2,75€: Tripel Klok
Orvaliflette, onze wereldvermaarde ovenschotel met gehakt, aardappelgratin, spekjes en… (geheimpjes) 13.50€
Orvalkaas en Orvalbier – Het proeven meer dan waard! Serveer met een fris slaatje
Aangepast bier à 2,75€: Orval
De klassieker onder de klassiekers… Balletjes in tomatensaus met oregano en aardappelpuree! 13.00€
Aangepast bier à 2,75€ : Sodalitas
Stoofvlees “12 uur gesudderd” in Westmalle dubbel met wortel, ajuin en raapjes 14.50€
Frietjes kunnen we helaas niet meegeven in traiteur maar die rozemarijnpatatjes smaken ook overheerlijk!Aangepast bier à 2,75€ : Westmalle dubbel
SUGGESTIE VAN DE WEEK VIS
Ravioli van asperges, Parmezaan, grijze garnaaltjes en snippers gerookte zalm – Gebakken ombervis 25.00€
Blanke botersaus met witbier, tuinkruiden, groene pesto, tuinboon, erwtjes en chorizo
Hmm, één van m’n lievelingsgerechten!
Aanbevolen bier à 2,75 : Stien IPA
SUGGESTIE VAN DE WEEK VLEES
Gemarineerde ribbetjes “op Indische wijze” zoet-zuur-pittig… Zo lekker heb je ze nog nooit gegeten! 20.00€
Krieltjes en een gevarieerd slaatje
Aangepast bier à 2,75 : Heerenbier
VEGETARISCHE SUGGESTIE
Vegetarische Lasagne “4-kazen” met ajuin, tomaat, courgette, paprika en aubergine gegratineerd… 14.50€
Zo lekker dat zelfs niet-vegetariërs hem lekker vinden! 😊
Aangepast bier à 2,75 : Sportzot
KAAS
-Onze huiskaas geaffineerd in Heerenbier en Sodalitas, belegen versie 10€/kaas
-Cambozola – Vijgenbrood – Aalsterse Vlaai – Perencompote – Druifjes – Genieten in ’t kwadraat! 8.00€
SAUZEN
-Vers bereide spaghettisaus met veel groentjes en lekker gehakt… (per kg) 12.50€
Volgens mijn petekind “de beste van gans de wereld!”
-Peperroomsaus (per halve liter – diepgevroren) 7,00€
-Champignonsaus (per halve lieter – diepgevroren) 8.00€
-Steaksaus “Heeren van Liedekercke” op basis van Roquefortkaas en Rochefortbier (per halve liter – diepgevroren) 8,00€
NAGERECHTEN
-Huisgemaakte Tiramisu met speculaas en Advokaat… Je eet hem nergens zo lekker! 5.00€
-Duo van chocolademousse: fondant bereid met Westmalle dubbel en witte chocolademousse 5.00€
-Warme appeltaart met een bolletje vanille-ijs 5.00€
-Lauwe perenfrangipane met een bolletje vanille-ijs 5.00€
-Brusselse wafel met een bolletje speculaasijs. Heerlijk chauvinisme! 5.00€
-“Moelleux-au-chocolat” met Snickers en IJs van witte chocolade 6.00€
Het beste nagerecht ooit uitgevonden?!
ALLE (HOOFD)GERECHTEN KUNNEN OOK IN KINDERPORTIE BESTELD WORDEN!!!
INDIEN MOGELIJK, BIJ GELEGENHEID GRAAG DE LEGE FLESJES VAN HET BIER TERUGBRENGEN
Een flesje van onze huiswijn kan ook meegenomen worden : wit – rosé – rood : 10,00€
De Heeren van Liedekercke
www.heerenvanliedekercke.be – info@heerenvanliedekercke.be