Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

Beste bierliefhebber,
 
De laatste weken vragen heel wat sympathisanten ons naar de datum van de ‘Bierfeesten’.…  Met veel pijn in ons hart laten we u weten dat er dit jaar geen Bierfestival zal zijn.  Een aantal mensen vernam dit al via mail, telefoon of bij een bezoek aan ‘De Heeren’. Telkens bleek het een grote teleurstelling. Terecht.  Twaalf jaar hebben we het georganiseerd, de eerste keer naar aanleiding van ons tienjarig bestaan.  Een klein verjaardagsfeestje werd een heus bierfestival,  met internationale allure.  Bier stond centraal, natuurlijk. Unieke brouwsels van hoofdzakelijk kleine artisanale brouwerijen, zeldzame bieren, eenmalige brouwsels…  Er was muziek en amusement voor jong en oud. Altijdeen echt feest! Veel volk, toffe ambiance, nooit (dronkemans-) incidenten, meestal  goed weer,  gezellig decor, vlotte organisatie! Dank aan u allen voor de  jarenlange enthousiaste aanwezigheid!  En ook nog eens oprechte dank aan al onze uitbundige medewerkers!
 
 Maar de organisatie van zo’n bierfeest wordt gemakkelijk onderschat. Er kruipen veel nachtelijke uren voorbereiding in, dagen van rondrijden om alle bieren op te halen, fysiek zware arbeid om alles op te bouwen en af te breken…  En hoe graag we het ook zouden willen -want zowel bij de voorbereiding als tijdens het festivalweekend beleven wij er altijd zelf veel plezier aan- we komen er gewoon niet aan toe. Structureel personeelstekort maakt dat weinig tijd overblijft om te werken aan zo’n veeleisende organisatie. De zoektocht naar gepaste en voldoende medewerkers en materiaal is geen sinecure. Bovendien laat de overheid niet na ons altijd meer en meer verplichtingen op te leggen, op allerlei vlakken, en ook dat vraagt veel tijd en energie. En last but not least, een horecaleven legt sowieso al veel druk op een familiaal en sociaal leven, u kan zich misschien voorstellen wat het is met zo’n festival er bij…  
 
Net omdat we het jarenlang ontzettend graag gedaan hebben en er plezier in hadden te zien hoe u zich kon amuseren, is deze beslissing heel moeilijk geweest. Vergeef ons als u al plannen gemaakt had voor ons tuinfeest, alleen of met vrienden en familie. Geen bierfeesten in 2014. Voor 2015 houden we alle opties open. Wel denken we verder na over andere evenementen en houden u op de hoogte.  
 
En intussen nodigen we u natuurlijk graag uit om gewoon een goed glas bier te komen drinken bij ‘De Heeren van Liedekercke’!  Het is hier elke dag natuurlijk een beetje ‘bierfeesten’….  
 
Vriendelijke biergroet, met een nasmaakje-van-bitter,    
 
 
Joost – Tom
Jessie – Els
Share

Reservation information

*
*
*

Personal information

*
*
*


* Required fields