Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

SPIJSKAART   – SUGGESTIEKAART  VAN DE MAAND

crevette

Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u  en nog eens tussen 18.00 en 22.00u

BIERKEUKEN

Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten

FEESTMENUS

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!

Share

Voorgerechten… het feest kan beginnen!

12,00 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree ambree


15,00 € Vers bereide garnaalkroketjes

Geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van Oud Bruin. Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Rodenbach Vintage van ‘t vat


Ook al onze salades kunnen als voorgerecht verkregen worden.


17,00 € De beste CARPACCIO die je ooit gaat geproefd hebben van een exclusief Baskisch rund

Paddenstoelen-truffelmayonaise – Parmezaankoekje – Pestodruppels met Kriekbier - Om in de zevende hemel te geraken… Aanbevolen bier: Glaasje Kriek Lindemans Cuvée René 2012


15,00 € Tartaar van Schotse zalm, Oude Geuze, mierikswortel, bieslook en rammenas

“Gazpacho” van asperges uit Keerbergen – “Speciality of the house” - Aanbevolen bier: Geuze Hanssens


15,00 € Warme “Prei-Parmentier” met Paasmimosa, gerookte heilbot en grijze Noordzeegarnaal

Sausje met witbier en Noilly Pratt (vermouth) – Dit zou ik iedere dag kunnen eten! ☺ Aanbevolen bier: Geuze Hanssens


15,00 € Wilde scampi uit Argentinië met crème van erwtjes en Vedettbier

Emulsie van thym en jamón Ibérico – Gulzig zijn met stijl! Aanbevolen bier: Greenkiller


17,00 € “BURRATA” van een exclusieve producent uit Puglia, zuidelijk Italië

Zelden hebt u zo iets lekkers geproefd – Zo eerlijk als hij eenvoudig & exclusief is! In niets te vergelijken met de “commerciële” mozzarella serveren we dit kaasje zo puur mogelijk! Tomaat – Salade – Grijze Noordzeegarnaal – Groene Pesto – Oude balsamico – Artisanale Kriek. Aanbevolen bier: Chimay Doré


15,00 € Voor de liefhebbers kan ook een vegetarische versie!! (zonder garnaal)



Voorgerecht-suggesties van de maand…

Avontuurlijke gerechten die de smaakpapillen prikkelen!


VENI, VIDI, VELCRO (Ik kwam, ik zag, en ik bleef plakken…)


15,00 € Heerlijke kabeljauwwangetjes in hoeveboter gebakken – Slaatje met tartaarsaus en artisanale geuze

“Lolly” van geitenkaas met omhulsel van eigen gemaakt appelsap en graantjesmosterd - Aanbevolen bier: Geuze Hanssens


15,00 € Pakketje van gemarineerde zalm opgevuld met witloof, raapjes en pompelmoes

Sausje van limoen en Westmalle tripel – Krokant gebakken rijst met munt - “Croque Monsieur” met gerookte heilbot en Westmalle kaas - Aanbevolen bier: Blanche de Botteresse


15,00 € Tuinkruidensoep met Boursin kruidenkaas en XX-bitter

Gebakken zeewolf – Lookcroûtons – snippers Breydelspek - Lekker eten hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn! Aanbevolen bier: Quintine blond van ‘t vat



Hoofdgerechten vis “net uit het net”

Prijs volgens aantal stuks : 5/8/12 € WILDE SCAMPI UIT ARGENTINIË –TOP KWALITEIT!!!

De op zee gevangen Argentijnse rode garnaal is een garnaal van buitengewoon kaliber. Uiterlijk lijkt hij op een gewone scampi, alleen is deze iets roder voor en na het koken. De smaak is echter absoluut bijzonder en het vlees heeft meer weg van langoustine. Doordat de garnalen al op de boot worden ingevroren, blijven de versheid en zilte smaaknuances bewaard en ervaar je de bijzondere smaakkwaliteiten!


12/16/22 € Scampi in geurende lookboter (5/8/12 stuks), een klassieker die steeds smaakt

Aanbevolen bier: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke” (5/8/12 stuks), een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie…hmm! Aanbevolen bier: Saison Silly of Wutte Mie (0.5l)


12/16/22 € Scampi natuur gebakken in verse hoeveboter met een seizoenslaatje

Tartaarsaus op basis van ambachtelijke Geuze, kappertjes, rode ui en augurkjes. Aanbevolen bier: Geuze Hanssens.


15,00/24,00 € Tomaat met grijze Noordzeegarnaaltjes uit Zeebrugge… (enkel of dubbel)

Neem het ons a.u.b. niet kwalijk, maar wij pellen onze garnalen niet zelf! Dan zouden we in het weekend helemaal niet meer moeten gaan slapen… Wel durven we garanderen dat het Belgische (en dus de beste!) garnalen zijn die geen seconde een diepvries gezien hebben en dat is toch ook al een hele geruststelling! Wenst u coctailsaus, vraag er gerust naar… Aanbevolen bier: Pater Lieven blond


23,00 € Kabeljauw “Heeren van Liedekercke”

Gepocheerd in Witkap Stimulo op een bedje van spinazie met smeuïge groentenstoemp, enkele gebakken patatjes, Parijse champignons en krokant spek. Ik heb lang getwijfeld om dit gerecht van de kaart te doen en te vervangen door een creatievere variant maar deze bereiding valt zo in de smaak dat ik teveel mensen zou moeten ontgoochelen mocht dit gerecht er niet meer op staan! Vandaar… Aanbevolen bier: Leopold 7



Vissuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


Een Engelsman kan drinken zonder eten… Een Duitser kan eten zonder drinken… Een Vlaming kan eten en daarbij goed drinken…


27,00 € Op het vel gebakken SKREI met ‘brandade’ van Noorse zalm, winterprei en Geuze

Kappertjesboter met Chimay tripel – grijze garnaaltjes – Gepocheerd hoeve-eitje - Aanbevolen bier : Geuze Tilquin


27,00 € “Mooie Meid” (Heek of Merluza) op het vel gebakken in verse hoeveboter

Huisgemaakte lasagne van tomaat, courgette en geitenkaas – Tuinkruidensausje met witbier. Mag ik bij aan tafel komen zitten a.u.b. ?! ☺ Aanbevolen bier : Geuze Drie Fonteinen of Blanche des Honelles



Hoofdgerechten vlees, het beenhouwershoekje

13,00/17,50 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht” met een beetje mayonaise, ketchup, tabasco, Worcestershire, ajuintjes en augurk; blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Augustijn (blond, Grand Cru of donker)


20,00€ Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

Het varkenshaasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aromas van cacao en kruiden en wordt geserveerd met een bolletje groentenpuree, kroketjes en een gans assortiment seizoensgebonden warme groentjes. Het geheel wordt afgewerkt met een streepje chocoladesaus en dan is het aan jullie om aan de slag te gaan: eten en genieten! Aanbevolen bier: Heerenbier


18,00 € Royale vleesbrochette

varkenshaasje, kalkoen, worst en spek


20,00 € Rundssteak van Belgisch wit-blauw ras (± 250gr)


28,00 € Ierse Rib-Eye (± 300gr)

Kan een beetje vet bevatten, net daarom zo lekker!


Saus naar keuze:

champignonroomsaus Pater Lieven Tripel • peperroomsaus Loubécoise • Stroghanoff (Vodka en tomaat) Bieken • Heeren van Liedekercke Rochefort 8 (huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)


3,50 € Warme groenten (ruim assortiment volgens seizoensaanbod)


2,50 € Koude groenten (ruim assortiment volgens seizoensaanbod)


2,50 € Extra portie frietjes


28,00 € Duo van Nieuw-Zeelands lamsvlees: filet pur & koteletje van lamsgehakt

Aardappelgratin met loofwortel – groene groentjes – Tierenteynsausje met Achel bruin. Aanbevolen bier: Achel bruin



Vleessuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


15,00 € Twee gehaktballen met natuuraardappel en ajuinsaus met Saint-Feuillien “geheim recept”

Heerlijk om de patatjes in die smaakvolle saus te pletten! Laat jullie gaan…☺ “Onzen Daan” (en wij eigelijk ook!) zijn er alvast verzot op, ’t is dan ook nen Oilsjtenaer! Aanbevolen bier: Leroy winter 25cl / 75cl


24,00 € Duke of Birkshire varken met een sausje van Tierenteynmosterd & Achelse bruine

Pureetje van bloemkool, pickles, dragon en Breydelspek – Hmm… Aanbevolen bier: Botteresse bruin


23,00 € Suprême van Parelhoen knapperig gebakken in een korst van honing en noten

‘Gewokte’ groentjes – Reductie van Palm – Opgevulde aardappel - Aanbevolen bier: Bière de L’ours


23,00 € Gevogelte in citroengras gemarineerd met citroenbier De Troch en koriander

“Sushirolletjes” van seizoensgroenten – Knapperige sojascheuten – Opgevulde aardappel. Genieten van wereldse smaken! Aanbevolen bier: Augustijn Grand Cru van ‘t vat


28,00 € Duo van Nieuw-Zeelands lamsvlees: filet pur & koteletje van lamsgehakt

Aardappelgratin met loofwortel – groene groentjes – Tierenteynsausje met Achel bruin. Aanbevolen bier: Achel bruin



Onze ‘ VLAEMSCHE’ keuken (en we zijn er fier op!)

…met een knipoogje naar Brussel en Wallonië


14,00 € Le vrai stoemp Bruxellois

met braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd. ’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole


14,00 € Ballekes in tomatensaus met Sodalitas en oregano

Hier smaken ze nog beter dan elders! Aanbevolen bier: Sodalitas van’t vat


15,00 € “Orvalliflette”

een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas). Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


16,50 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes. Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ‘t vat


16,50 € ‘Coq-à-la-bière’ van kippenwit gemarineerd in witte lambik Mort Subite

met spekjes, Parijse champignons, gestoofde ajuin en een snuifje look! Een waar genot in het bord! Aanbevolen bier: Quintine blond