Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

SPIJSKAART   – SUGGESTIEKAART  VAN DE MAAND

crevette

Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u  en nog eens tussen 18.00 en 22.00u

BIERKEUKEN

Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten

FEESTMENUS

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!

Share

Voorgerechten… het feest kan beginnen!

12,00 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree ambree


15,00 € Vers bereide garnaalkroketjes uit onze Noordzee

Geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van Oud Bruin. Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Rodenbach Vintage van ‘t vat


Ook al onze salades kunnen als voorgerecht verkregen worden.


17,00 € De beste CARPACCIO die je ooit gaat geproefd hebben van een exclusief Baskisch rund

Paddenstoelen-truffelmayonaise – Parmezaankoekje – Pestodruppels met Kriekbier - Om in de zevende hemel te geraken… Aanbevolen bier: Glaasje Kriek Lindemans Cuvée René 2012


17,00 € “BURRATA” van een exclusieve producent uit Puglia, zuidelijk Italië

Zelden hebt u zo iets lekkers geproefd – Zo eerlijk als hij eenvoudig & exclusief is! In niets te vergelijken met de “commerciële” mozzarella serveren we dit kaasje zo puur mogelijk! Tomaat – Salade – Grijze Noordzeegarnaal – Groene Pesto – Oude balsamico – Artisanale Kriek. Aanbevolen bier: Chimay Doré



Voorgerecht-suggesties van de maand…

Avontuurlijke gerechten die de smaakpapillen prikkelen!


VENI, VIDI, VELCRO (Ik kwam, ik zag, en ik bleef plakken…)


15,00 € Avocadosalade met ‘ gerookte’ kip opgevuld met Baskisch rund

Roquettesla – Bloemkool – Geroosterde pijnboompitten – Yoghurtdressing & Geuze - Aanbevolen bier: Kwibus blond


15,00 € Toscaans tomatensoepje “façon gazpacho” – Basilicumroom & Goedele’s Bloesem

Blinis – Tartaar van tomaat – Geitenkaas in de as – Wilde scampi uit Argentinië - Aanbevolen bier: Goedele’s Bloesem


16,00 € “Steak Tartaar” gemarineerd in Augustijn en mierikswortel met Siciliaanse kappertjes

Wasabi-ijs en ‘Steakhouse friet’ - Aanbevolen bier: Duvel Tripel Hop 2015


18,00 € Gebakken kabeljauwhaasje op spinaziepuree & verse spinazie

Gepocheerd eitje – Grijze Noordzeegarnaal - “Sabayon” op basis van oud bruin & foelie. Als je écht wilt diëten, is daar morgen tijd genoeg voor! Aanbevolen bier: Hop Hanker van ‘t vat



Hoofdgerechten vis “net uit het net”

Prijs volgens aantal stuks : 5/8/12 € WILDE SCAMPI UIT ARGENTINIË –TOP KWALITEIT!!!

De op zee gevangen Argentijnse rode garnaal is een garnaal van buitengewoon kaliber. Uiterlijk lijkt hij op een gewone scampi, alleen is deze iets roder voor en na het koken. De smaak is echter absoluut bijzonder en het vlees heeft meer weg van langoustine. Doordat de garnalen al op de boot worden ingevroren, blijven de versheid en zilte smaaknuances bewaard en ervaar je de bijzondere smaakkwaliteiten!


12/16/22 € Scampi in geurende lookboter (5/8/12 stuks), een klassieker die steeds smaakt

Aanbevolen bier: Hommelbier


14/18/24 € Scampi “Heeren van Liedekercke” (5/8/12 stuks), een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie…hmm! Aanbevolen bier: Saison Silly of Wutte Mie (0.5l)


12/16/22 € Scampi natuur gebakken in verse hoeveboter met een seizoenslaatje

Tartaarsaus op basis van ambachtelijke Geuze, kappertjes, rode ui en augurkjes. Aanbevolen bier: Geuze Hanssens.


16,00/28,00 € Tomaat met grijze Noordzeegarnaaltjes uit Zeebrugge… (enkel of dubbel)

Neem het ons a.u.b. niet kwalijk, maar wij pellen onze garnalen niet zelf! Dan zouden we in het weekend helemaal niet meer moeten gaan slapen… Wel durven we garanderen dat het Belgische (en dus de beste!) garnalen zijn die geen seconde een diepvries gezien hebben en dat is toch ook al een hele geruststelling! Wenst u coctailsaus, vraag er gerust naar… Aanbevolen bier: Pater Lieven blond


23,00 € Kabeljauw “Heeren van Liedekercke”

Gepocheerd in Witkap Stimulo op een bedje van spinazie met smeuïge groentenstoemp, enkele gebakken patatjes, Parijse champignons en krokant spek. Ik heb lang getwijfeld om dit gerecht van de kaart te doen en te vervangen door een creatievere variant maar deze bereiding valt zo in de smaak dat ik teveel mensen zou moeten ontgoochelen mocht dit gerecht er niet meer op staan! Vandaar… Aanbevolen bier: Leopold 7



Vissuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


Een Engelsman kan drinken zonder eten… Een Duitser kan eten zonder drinken… Een Vlaming kan eten en daarbij goed drinken…


20,00 € Gebakken PLADIJS met een fris slaatje en Steakhouse frieten…. Hmm – Heerlijk!

Lekker eten hoeft niet gecompliceerd te zijn!! Aanbevolen bier: Kwibus tripel


dagprijs ZEEUWSE MOSSELEN Goudmerk (1.4kg) natuur of met Hommelbier

Wij serveren ze vanaf het moment dat “de goei” er zijn! Aanbevolen bier: Quintine blond van ‘t vat



Hoofdgerechten vlees, het beenhouwershoekje

13,00/17,50 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht” met een beetje mayonaise, ketchup, tabasco, Worcestershire, ajuintjes en augurk; blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Augustijn (blond, Grand Cru of donker)


20,00€ Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

Het varkenshaasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aromas van cacao en kruiden en wordt geserveerd met een bolletje groentenpuree, kroketjes en een gans assortiment seizoensgebonden warme groentjes. Het geheel wordt afgewerkt met een streepje chocoladesaus en dan is het aan jullie om aan de slag te gaan: eten en genieten! Aanbevolen bier: Heerenbier


18,00 € Royale vleesbrochette

varkenshaasje, kalkoen, worst en spek


20,00 € Rundssteak van Belgisch wit-blauw ras (± 250gr)


28,00 € Ierse Rib-Eye (± 300gr)

Kan een beetje vet bevatten, net daarom zo lekker!


Saus naar keuze:

champignonroomsaus Pater Lieven Tripel • peperroomsaus Loubécoise • Stroghanoff (Vodka en tomaat) Bieken • Heeren van Liedekercke Rochefort 8 (huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)


3,50 € Warme groenten (ruim assortiment volgens seizoensaanbod)


2,50 € Koude groenten (ruim assortiment volgens seizoensaanbod)


2,50 € Extra portie frietjes


30,00 € Lamsfilet gemarineerd in ons Heerenbier & Provençaalse kruiden “BBQ”-effect

Broccolipuree met Pater Lieven blond – Jonge snijbonen – Raapjes – Verse kroketjes - Aanbevolen bier: Gruut Bruin



Vleessuggestie van de maand…

Seizoensgebonden, verrassend, verbazend, verwennend!


25,00 € “Saltimbocca” van Duke of Birkshire varkensvlees – super mals!

Cappelini – Jus van Heerenbier, salie en basilicum – Tomaat en mozzarella gratiné. Aanbevolen bier: La Botteresse brune



Onze ‘ VLAEMSCHE’ keuken (en we zijn er fier op!)

…met een knipoogje naar Brussel en Wallonië


14,00 € Le vrai stoemp Bruxellois

met braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd. ’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Caracole


14,00 € Ballekes in tomatensaus met Sodalitas en oregano

Hier smaken ze nog beter dan elders! Aanbevolen bier: Sodalitas van’t vat


15,00 € “Orvalliflette”

een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas). Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


16,50 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes. Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ‘t vat


16,50 € ‘Coq-à-la-bière’ van kippenwit gemarineerd in witte lambik Mort Subite

met spekjes, Parijse champignons, gestoofde ajuin en een snuifje look! Een waar genot in het bord! Aanbevolen bier: Quintine blond