Brasserie - Bierrestaurant - Bierherberg
+32 53 680 888

SPIJSKAART   – SUGGESTIEKAART  VAN DE MAAND

Tom kookt voor u gewaagd, creatief, speels, eigenzinnig en eigentijds
tussen 12.00 en 14.30u  en nog eens tussen 18.00 en 22.00u

BIERKEUKEN

Laat u niet afschrikken door het gebruik van bier in de keuken!
Het is een smaakversterkend, doch geen dominerend element en geeft aan het gerecht
een onmiskenbaar (h)eerlijk parfum!
Laat u verleiden door onze suggestie-biergerechten

FEESTMENUS

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk op voorhand een menu te bespreken.
Zo kunnen wij u vlotter en efficiënter bedienen. Vraag vrijblijvend naar onze menu’s!

Beste klant,

Om u op een zo vlot mogelijke manier te kunnen bedienen, aanvaarden wij maximum 4 verschillende voor- en hoofdgerechten per tafel en een maximum van 8 personen aan de kaart. Dank voor uw begrip!

Wij houden graag rekening met ALLERGIEËN indien gemeld bij reservatie of minstens 1 dag op voorhand!!! Toveren doen we al meerdere keren per dag, mirakels verwezenlijken ligt iets moeilijker… En vooral: verwar een allergie NIET met iets “niet graag hebben”!

Voorgerechten… het feest kan beginnen!

7,00 € Verse soep op basis van VERSE groenten met lekker brood! BIER is de “soep van de dag”

Aanbevolen bier: Saxo bio


15,00 € Vers bereide kaaskroketjes geserveerd met een fris slaatje en Sodalitasdressing

Lekker voor iedere gelegenheid! Met een aangenaam doorsmakende smaak van Parmezaankaas… Zoals het hoort! Aanbevolen bier: La Cambree


19,50 € Vers bereide garnaalkroketjes geserveerd met een fris slaatje en vinaigrette van oud Bruin

Het stokkepaardje van culinaire recensenten! Ze mogen langskomen… Ik vind ze alvast een aanrader, ook al doen wij het niet met de klassiek gefrituurde peterselie... Aanbevolen bier: Liefmans Goudenband van ‘t vat


15,00 € Een duo van kaas- en garnaalkroketten voor wie niet kiezen kan…

Aanbevolen bier: Bacchus


20,00 € In ambachtelijke Geuze gemarineerde zalm – Komkommersalade – Tomatensorbet “Bloody Mary”

Madeleintje van zwarte olijven – Avocadomayonaise – Artisanale broodjes met rode biet, karwijzaad en geitenkaas - “Zondagseten” maar smaakt ook op andere dagen! Aanbevolen bier: Geuze Tilquin.


20,00 € Penne “SCAMPI diabolique” op basis van Oud Bruin… Especially for Helena, mijn petekind!

Het was haar gerechtje op haar doopfeest – Zou ze dat zelf nog weten?! Aanbevolen bier: Bourgogne des Flandres


20,00 € Op vel gebakken Kabeljauw & een drupje truffelolie – Puree van Parmezaan & Chimay tripel

‘Compote’ van gedroogde tomaat en Rodenbach – Pestosausje – Geroosterde pijnboompitjes - Een waar genot… Voor kritische foodies evengoed als voor sympathieke lekkerbekken! Aanbevolen bier: Liefmans Ducato van ‘t vat


20,00 € Spie “mini-hamburger” Angus Aberdeen dry aged – Jonge spinazie – Gerookte kip – Ganzenlever

Droge uitjes – Zoet-zuur sausje met soja, gember en Ducassis - Aanbevolen bier: Embuscade blond


Ook al onze salades kunnen als voorgerecht verkregen worden



Hoofdgerechten vis “net uit het net”

WILDE SCAMPI UIT ARGENTINIË –TOP KWALITEIT!!!

De op zee gevangen Argentijnse rode garnaal is een garnaal van buitengewoon kaliber, niet van grootte, wel van kwaliteit! Uiterlijk lijkt hij op een gewone scampi, alleen is deze iets roder voor en na het koken. De smaak is echter absoluut bijzonder en het vlees heeft meer weg van langoustine. Doordat de garnalen al op de boot worden ingevroren, blijven de versheid en zilte smaaknuances bewaard en ervaar je de bijzondere smaakkwaliteiten! Prijs volgens aantal stuks: 5 / 8 / 12.


14/18/24 € Scampi in geurende lookboter en lambiekbier, een klassieker die steeds smaakt!

Aanbevolen bier: Hommelbier


16/20/26 € Scampi “Heeren van Liedekercke”, een succesnummer!

Bereid in een gegratineerd roomsausje met kreeftenbouillon, witbier, appeltjes en kerrie… Aanbevolen bier: La Trap taupe wild


25,00 € “Fish & Chips” de typische Britse populaire ‘afhaalmaaltijd” in een nieuw kleedje gestoken!

Op basis van schelvis en dikke frieten - Gevarieerde salade en tartaarsaus met Geuze & erwtjes. Wie (klassiek gezien) azijn wil om over zijn frieten te doen, vraag er gerust naar… Aanbevolen bier: La Trappe wit


33,00 € Stoofpotje van Belgische Asperges, pesto en grijze Noordzeegarnaal – Gebakken kabeljauwhaasje

Aardappelpureetje “op Vlaamse wijze” met geplette eitjes, peterselie, boter en Westmalle tripel - Begin alvast maar te kwijlen en geniet! Aanbevolen bier: Belle d’été


28,00 € Kabeljauw “Heeren van Liedekercke” – Terug van weggeweest!!

Het haasje gepocheerd in ons eigen Sodalitasbier – Een smeuïg pureetje met spinazie. Overheerlijk romig sausje met fijne groentjes – Breydelspek en gebakken Krieltjes! Begin alvast maar te kwijlen en geniet! Aanbevolen bier: Leopold 7



Hoofdgerechten vlees, het beenhouwershoekje

18,00/24,00 € Versierde Amerikaan met een gevarieerd slaatje (150gr/200gr)

Wij bereiden de americain voor u “niet pikant en niet zacht” met een beetje mayonaise, ketchup, tabasco, Worcestershire, ajuintjes en augurk; blijkbaar valt hij zo in de smaak, want deze klassieker verkoopt bijzonder goed! Aanbevolen bier: Five


24,00 € Royale vleesbrochette (varkenshaasje, kalkoen, worst en spek)


24,00 € Verleidelijke kippenbrochette


24,00 € Varkenshaasje van Duroc d’Olives


25,00 € Rundssteak van Belgisch wit-blauw ras (+/- 250gr)


25,00/35,00 € Belgische entrecôte – Rib-Eye “dry-aging“ – super-kwaliteit van vlees (150/280gr)


SAUS naar keuze

  • champignonroomsaus: Gen Goulf
  • peperroomsaus: Rochehaut amber
  • Stroghanoff (Vodka en tomaat): Bieken
  • Heeren van Liedekercke: Rochefort 8 (huwelijk tussen Roquefort kaas & Rochefort bier)

  • 26,00 € Ribbetjes ‘Ketjab’ met Indische kruiden en een gevarieerd slaatje… Zelden heb je ze zo lekker gegeten!

    Aanbevolen bier : Lupulus Hibernatus


    26,00 € Varkenshaasje met Heerenbier en chocolade, ons succesnummer!!

    Het varkenshaasje is gegaard in dit heerlijke huisbier met aromas van cacao en kruiden en wordt geserveerd met groentenpuree, kroketjes, een assortiment warme groentjes en verder afgewerkt met een streepje chocoladesaus. Aanbevolen bier: Heerenbier


    38,00 € Kalfsrib Eye en gebakken broccoli in lookolie en salie met een crunch van ajuin

    Gepofte aardappel met radijsdip, kruidenkaas, komijn en sesamzaad - “Natuurjus” met Westmalle dubbel en Tierenteyn en pickles – FEEST !! Aanbevolen bier: Rochefort 6



    Onze ‘ VLAEMSCHE’ keuken (en we zijn er fier op!)

    …met een knipoogje naar Brussel en Wallonië


    20,00 € Le vrai stoemp Bruxellois met reuze-braadworst, gebakken spek en Tierenteynmosterd

    ’t Is misschien niet de beste van België, maar het scheelt dan toch niet veel… Aanbevolen bier: Quintine amber


    20,00 € “Orvalliflette”, een heerlijke ovenschotel (aardappelgratin, gehakt, Orvalbier/kaas)

    Naar een idee van Willy De Hertogh van L’Ange Gardien in Orval! Aanbevolen bier: Orval


    23,00 € Stoofvlees “op grootmoeders wijze” met geduld, vakkennis en passie klaargemaakt!

    Knapperige frietjes – Sla en tomaat OF appelmoes. Aanbevolen bier: Westmalle dubbel van ‘t vat


    23,00 € ‘Coq-à-la-bière’ van kippenwit gemarineerd in Pater Lieven blond

    met spekjes, Parijse champignons, gestoofde ajuin en een snuifje look! Een waar genot in het bord! Aanbevolen bier: La Trompeuse



    Specialiteit van het huis…

    25,00 € DE HEEREN-BURGER

    Een hamburger van 100% Angus Aberdeen vlees – Belgisch Breydelspek - Gekonfijte ajuin – Sodalitaskaas – Mosterdsausje met Heerenbier – Sesambroodje - Gevarieerde salade en dikke frieten. Aanbevolen bier: Duo Heerenbier / Sodalitas